نقش بازار سرمایه در توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان 

نقش بازار سرمایه در توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان 

بازار سرمایه به عنوان یکی از پیشران‌های اهداف کلان و بلندمدت  اقتصادی کشور باید از طریق فراهم سازی زیرساخت‌های مشترک با شرکت‌های دانش‌بنیان، آحاد جامعه را قادر سازد تا در بهینه‌ترین شکل ممکن و در یک مکانیزم مشخص، سرمایه‌گذاری کنند.

به گزارش دیوان اقتصاد، امروزه شاهد تعریفی نو از اقتصاد با استفاده از ارائه ایده‌ها و طرح‌های نوآورانه مبتنی بر دانش هستیم؛ دانشی که با خلق طرح‌ها و خدمات به روز در حوزه فناوری‌های برتر نظیر تولید نرم‌افزارهای کاربردی در زمینه‌های گوناگون همچون خدمات مالی، می‌تواند اعتماد جامعه را در جهت سرمایه‌گذاری جلب کند. در این راستا بدیهی است که طرح‌ها و پژوهش‌ها برای عملیاتی شدن و در چرخه اقتصاد قرار گرفتن، نیاز به موتور محرک اقتصاد، بازار سرمایه و تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان دارند.

با توجه به نام گذاری سال ۱۴۰۱ به نام «سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» و تأکید ویژه بر شرکت‌های دانش‌بنیان نیاز است تا به منظور ترغیب آحاد مردم به منظور بهره جستن از تولیدات داخلی و مشارکت و سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف علمی و تولیدی علاوه بر ارایه تصویری روشن از طرح، تولید علم و محصول، بیانی قابل فهم در راستای معرفی فناوری‌های دانش‌بنیان و ظرفیت‌های علوم بنیادی نیز ارائه شود. یکی از نیازهای تبدیل بازار سرمایه به موثرترین بازار جهت تأمین نیاز شرکت‌های دانش‌بنیان، بررسی و تجزیه تحلیل‌های موشکافانه در جهت همسو ساختن سرمایه‌گذاران و مراکز علمی پژوهشی کشور است.

در این شرایط بازار سرمایه به عنوان یکی از پیشران‌های اهداف کلان و بلندمدت  اقتصادی کشور باید از طریق فراهم سازی زیرساخت‌های مشترک با شرکت‌های دانش‌بنیان، آحاد جامعه را قادر سازد تا در بهینه‌ترین شکل ممکن و در یک مکانیزم مشخص، سرمایه‌گذاری کنند.

مجموعه تأمین سرمایه تمدن نیز در اکوسیستم نوآوری و دانش بنیان به ایفای نقش خود ادامه می‌دهد؛ اقدامات شرکت در این زمینه شامل تأسیس و مشارکت در صندوق‌های جسورانه مانند صندوق جسورانه توسعه فناوری آرمانی به عنوان مدیر و مؤسس و صندوق جسورانه یکم دانشگاه تهران به عنوان عضو مؤسس است. دیگر اقدام مهم در این حوزه، تأمین مالی جمعی است که با هویت iBcrowd فعالیت خود را آغاز کرده است. iBcrowd از همان روزهای ابتدایی پس از اخذ مجوز فعالیت، شروع به تأمین سرمایه طرح‌های نوآورانه و دانش بنیان از طریق جذب مبالغ خرد مردمی برای توسعه طرح‌های دانش بنیان کرده است و تمام مساعی خود را برای پیوند سرمایه‌گذاران و کارآفرینان به کارگرفته و تاکنون چندین طرح با موفقیت تأمین مالی شده‌اند. همکاران شرکت در این مرحله در تلاش هستند تا با کسب مراحل قانونی در معاونت علمی ریاست جمهوری، این سکو را به سکوی دانش بنیان تبدیل کنند که در صورت انجام این امر، با مساعدت و تلاش همکارانمان در شرکت، سهم تمدن از تأمین مالی دانش بنیان، افزایش چشمگیری خواهد یافت.

طبق آمارهای موجود از سوی مرکز شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال حاضر ۶،۶۰۸ شرکت دانش‌بنیان در کشور فعالند که از این تعداد ۴،۳۱۲ شرکت دانش‌بنیان تولیدی و ۲،۲۹۶ شرکت دانش‌بنیان نوپا هستند. بنابراین با بررسی ظرفیت‌های موجود بالفعل و بالقوه این شرکت‌ها در بازار سرمایه کشور، تأمین مالی ایده‌ها و طرح‌های مبتنی بر دانش در بحث تولید و صنعت منجر به افزایش بهره‌وری و نیز ایجاد اشتغال در کشور خواهد شد. با تصویب و ابلاغ قانون طرح جهش تولید دانش‌بنیان، افزایش ۹ هزار شرکت دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۱ هدفگذاری شده است که بی تردید ورود درصدی از این شرکت‌ها به بازار سرمایه از طریق روش‌های مختلف می‌تواند به رشد اندازه و رونق بازار سرمایه و در نهایت تقویت اقتصاد مولد و اشتغالزایی کمک زیادی کند.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.