بیستونهمین همایش ملی و دهمین همایش بینالمللی بیمه و توسعه با موضوع «توسعه دانشبنیان صنعت بیمه» روز سیزدهم آذر در سالن همایشهای برج میلاد برگزار شد.
گزارش اظهارات مقامات بیمه ای در بیست و نهمین همایش بیمه و توسعه
گزارش اظهارات مقامات بیمه ای در بیست و نهمین همایش بیمه و توسعه
به گزارش دیوان اقتصاد، این همایش با حضور مجید بهزادپور رئیس کل بیمه مرکزی ایران، سیدعباس حسینی معاون بانک و بیمه وزیر امور اقتصادی و دارایی؛ هیات عامل، مدیران عامل شرکتهای بیمه و فعالان صنعت بیمه برگزار گردید. در این همایش وزیر اقتصاد در یک پیام تصویری درخصوص انتظاراتش از صنعت بیمه صحبت کرد.
توسعه بیمه با موتور دانشبنیانها
در این همایش، وزیر اقتصاد به شرکتهای بیمه تاکید کرد که از توسعه اقتصاد دیجیتال و دانشبنیان در این صنعت بیمناک نیست و باید به آن به چشم یک فرصت نگاه شود. بهگفته وزیر اقتصاد، منظور از اقتصاد دانشبنیان تنها تجهیزات سختافزاری نیست، بلکه نظام اقتصادی است که در آن دسترسی به فناوری نو با هدف رقابت پذیرتر شدن محصولات و خدمات در اقتصاد و افزایش بهرهوری و نوآوری درحوزههای مختلف وجود دارد. وزیر اموراقتصادی و دارایی، با یادآوری صحبتهای سال گذشته خود در همایش بیمه درباره بیمهگری هوشمند گفت: اقدامات خوبی انجام شد؛ اما همچنان مسیرهای نرفته بسیاری در حوزه هوشمند شدن صنعت بیمه وحرکت کردن به سمت دانش بنیان شدن آن وجود دارد. خاندوزی افزود: جهتگیریها درست است؛ اما سرعت تحولات با چیزی که جامعه نخبه ایرانی از ما توقع دارد و با برنامههای دولت، همخوانی ندارد.
وی ادامه داد: بخشی از پرداختهای ناصحیح، سندسازی و تقلب در بیمه وجود دارد که ناشی از عدم اتصال سامانههای حاکمیتی در بیمه با سایر دستگاههای مرتبط با فعالیتهای آنهاست.
سخنگوی اقتصادی دولت گفت: در مواردی حرکت به سمت تحول دیجیتال در کسبوکارهای بیمه، فرآیند محیط بیمهگری، رابطه بین مردم و شرکتهای بیمه و بیمه مرکزی عقبافتادگیهایی وجود دارد.
خاندوزی در نهایت بر این موضوع تاکید کرد که انتظار میرود همایش بیمه توسعه کمک کند تا با تناسب و همجهت با خواستهها و مطالبه به حق صاحبنظران که در اسناد بالا دستی کشور هم وجود دارد، بتوان عقبافتادگیها را جبران کرد و شرکتهای بیمه و صنعت بیمه پویایی داشت.
توسعه بیمه با محوریت دانشبنیان
مجید بهزادپور، رئیس کل بیمه مرکزی ایران در همایش بیمه و توسعه گفت: بیمه در بهبود فضای کسبوکار آحاد جامعه و بهویژه فعالان اقتصادی پیشتاز است و در مولفههایی نظیر ثبات اقتصادی، توسعه سرمایهگذاری و تجهیز منابع کشور نقش غیرقابل انکاری دارد.
بهزادپور افزود: تقویت نگاه بلندمدت به بازارهای مالی و مدیریت ریسکهای متنوع اقتصادی با روش ارتقای سطح ایمنی و همچنین کاهش فعالیتهای خطرآفرین از دیگر ماموریتهای صنعت بیمه به شمار میرود.
رئیس کل بیمه مرکزی ادامه داد: در سال۱۴۰۰ میزان حق بیمه تولیدی صنعت بیمه بالغ بر یکصد و پانزده هزار میلیارد تومان بود که ۶۵هزار میلیارد آن صرف پرداخت خسارات و مابقی آن در بخشهای مولد اقتصادی سرمایهگذاری شده است.
بهزادپور حق بیمه تولیدشده در دنیا را ٧هزار میلیارد دلار اعلام کرد و افزود: از مجموع حق بیمه تولیدی در جهان قریب به ۴هزار میلیارد دلار آن مربوط به بیمههای غیر زندگی است که حدود ۵۰درصد آن به بخش درمان اختصاص دارد.
وی اشتغالزایی پایدار را از دیگر دستاوردهای صنعت بیمه ارزیابی کرد و افزود: علاوه بر کارآفرینی صنعت بیمه بهصورت غیرمستقیم، در حال حاضر ۳۶شرکت بیمه با حدود ۲۰۰هزار نیروی انسانی در بخشهای شبکه فروش، کارگزاریها، بازاریابی و ارزیابان خسارت در کشور فعالیت میکنند.
رئیس کل بیمه مرکزی در ادامه سخنان خود از ضریب نفوذ ۲درصدی صنعت بیمه در کشور خبر داد و افزود: حق بیمه سرانه در ایران به نسبت منطقه از شرایط قابل قبولی برخوردار است و با برنامهریزیهای صورتگرفته این آمار روند رو به رشدی را تجربه خواهد کرد.
وی اعلام کرد: در حال حاضر مجموع سرمایه تحت پوشش صنعت بیمه کشور تنها در زمینه ریسکهای بزرگ نظیر سیل، زلزله، حملونقل هوایی، زمینی و دریایی، پالایشگاهها و پتروشیمیها حدود ۵۰۰میلیارد یورو است که عدد قابل تامل و چشمگیری به حساب میآید.
وی حق بیمه تولیدی صنعت بیمه در ٧ماه نخست سال جاری را با رشد ۶۲درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۹۷هزار میلیارد تومان عنوان کرد و یادآور شد:
رئیس شورای عالی بیمه با قدردانی از همافزایی قوای مقننه و مجریه درخصوص مدیریت ریسک و حمایت از صندوق بیمه حوادث طبیعی از اختصاص ۲۵۰۰میلیارد تومان توسط دولت خبر داد و میزان منابع این صندوق را بیش از ۵۲۰۰میلیارد تومان دانست.
بهزادپور از صدور پروانههای فعالیت بر پنج شرکت جدید در حوزههای اتکایی و زندگی خبر داد و افزود: محوریت دانشبنیانها و بهرهگیری از توان علمی و قدرت ابتکار نوآوران کشور برای تحقق راهبردهای صنعت بیمه ضروری بهنظر میرسد.
وی در پایان از پیادهسازی شیوه نظارت هوشمند، اجرای پروژه ارزیابی آنلاین خسارت موسوم به بیمانی، ایجاد نظام بیمههای تکافل، ایجاد زمینه قانونی برای انتشار اوراق بهادار بیمهای، طرح تعمیم پوشش بیمههای تکمیلی درمان، ارائه خدمات الکترونیکی کروکی تصادفات و توسعه مرکز داده پشتیبان بهعنوان دیگر برنامههای نهاد ناظر صنعت بیمه یاد کرد.
باید به صنعت بیمه افتخار کرد
در این همایش محمد کریمی، دبیرکل سندیکای بیمهگران ایران به نمایندگی از بخش خصوصی و شرکتهای بیمه در همایش بیمه و توسعه گفت: باید به صنعت بیمه افتخار کرد؛ زیرا در دوران تحریم عملکردی داشت که از هیچ بیمهگری در دنیا ساخته نبود.
کریمی با بیان اینکه ۵٠٠میلیارد دلار از داراییهای کشور تحت پوشش صنعت بیمه قرار دارد، افزود: استفاده از ابزارهای نوین، توسعه رشتههای جدید بیمهای، متنوعسازی خدمات و پرداخت خسارات برخط اقداماتی است که در چرخه فعالیت بیمهگران قرار دارد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد