چک امن دیجیتال بانک صادرات ایران رونمایی شد

چک امن دیجیتال بانک صادرات ایران رونمایی شد

چک امن دیجیتال بانک صادرات ایران با عنوان «چکنو» در مراسمی با حضور مقامات وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی، مدیرعامل و مدیران ارشد بانک صادرات و اهالی رسانه رونمایی شد.

به گزارش دیوان اقتصاد ؛مهران محرمیان معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزیدر مراسم رونمایی از سامانه «چکنو» با بیان اینکه میزان چک‌های برگشتی از ١۵ درصد به ٧ درصد رسیده است گفت: دسته چک‌های کاغذی همچنان معتبر است و امروز یک زیست بوم جدید به وجود آمده تا بازار به سمت چک‌های دیجیتال حرکت کند؛ بنابراین فعلا قرار نیست تغییر‌ی برای چک‌های صیادی صورت بگیرد. محرابیان با بیان اینکه با اجرای قانون جدید چک میزان کلاهبرداری و زندان‌های چک برگشتی کمتر شده‌، افزود: در حالی که در سال ٩۶ روزانه ١٠ نفر به دلیل چک برگشتی به زندان می‌رفتند امروز هر دو روز یک نفر به دلیل چک برگشتی به زندان می‌رود.به گفته وی؛کسی که چک دیجیتال را قبول می‌کند نیاز نیست حتما دسته چک دیجیتال داشته باشد. دریافت کننده می‌تواند به شعبه مراجعه کرده و چک را نقد کند و با این روش دیگر نگرانی درباره نقد نشدن چک نخواهد داشت. وی افزود :ذینفع چک می‌تواند به صورت 
غیر حضوری هم این چک را نقد کند. طبق بخشنامه‌ای که به شبکه بانکی ابلاغ شده، دارندگان چک  الکترونیک می توانند با ارائه به شماره چک به کل شبکه بانکی این چک را نقد کنند.
سید عباس حسینی معاون بانک، بیمه و شرکت‌های دولتی نیز در این مراسم گفت:بانکداری الکترونیک را نمی توانیم بدون عصر دیجیتال در نظر بگیریم ؛برای اولین بار در تاریخ گام به عصری گذاشته ایم که همه مردم می توانند در تولید دانش و داده و انتقال و ذخیره‌سازی و به کارگیری آن دخالت و مشارکت داشته باشند. حسینی با اشاره با اشاره به این که حذف فاصله جغرافیایی و زمانی، فاصله طبقاتی، حذف تفاوت جنسیتی از جمله مزایای عصر دیجیتال است گفت: در این عصر خدمات24 ساعته و با سرعت ارائه می شود با این دست ازاقدامات و بسترها امیدواریم میزان چک های بر گشتی به صفر برسد. 
همچنین در این مراسم سیدضیاء ایمانی مدیرعامل بانک صادرات ایران گفت:رونمایی از این سامانه انقلابی عظیم در صنعت بانکداری ایجاد میکند بطوریکه هم خدمات 24 ساعته به مشتریان می دهد و هم بخش عمده ای از مشکلات شبکه بانکی شعب را از بین می برد.وی افزود :چک الکترونیکی همان مزایای چک های کاغذی را دارد ضمن انکه معایب آن را ندارد.
با عملیاتی شدن «چکنو»، بانک صادرات ایران به عنوان بانک پیشرو برای تسهیل داد و ستد، کاهش هزینه مبادلات، ارتقای سرعت معاملات در فضای کسب و کار و افزایش کارایی چک، «چک امن دیجیتال» را به عنوان خدمتی نوین ارائه کرد و مشتریان، فعالان اقتصادی و بازرگانان می‌توانند با استفاده از این خدمت برای به حداقل رساندن ریسک‌ها و نگرانی‌های موجود در مورد چک‌های کاغذی به صورت غیرحضوری و بدون مراجعه به شعب، از این فناوری نوین استفاده کنند.
درخواست و صدور دسته‌چک دیجیتال، صدور، دریافت، انتقال و وصول درون بانکی و بین بانکی چک دیجیتال، ضمانت آن توسط شخص ثالث، ابطال و مسدودی، دریافت گواهی عدم پرداخت، ستعلام و مشاهده کارتابل چک‌های دریافتی از جمله مهمترین قابلیت و مزیت‌های راه‌اندازی چک امن دیجیتال بانک صادرات ایران است. تمامی قوانین و مقررات چک کاغذی در مورد این خدمت نوین صدق می‌کند. در چک امن دیجیتال چک کاغذی حذف و با استفاده از امضای دیجیتال معتبر می‌شود. چک دیجیتال سرعت، دقت و امنیت بیشتری در عملکرد و نقدشوندگی نسبت به چک‌های کاغذی دارد.
سامانه «چکنو» با هدف ایجاد بستری امن برای ارائه چک دیجیتال و رفع مخاطرات احتمالی چک‌های کاغذی راه‌اندازی شده که امکان مدیریت و نظارت آنلاین مبادله چک را برای شبکه بانکی و بانک مرکزی فراهم می‌کند.
استفاده از چک امن دیجیتال بانک صادرات ایران نیازمند نصب کردن نرم‌افزار همراه‌بانک صادرات ایران و نرم‌افزار «هامون» برای انجام امضای الکترونیکی است. با نصب نرم‌افزار «هامون» بر روی تلفن همراه، عملیات غیر حضوری احراز هویت از طریق سامانه «شاهکار» انجام خواهد شد و گواهی امضای الکترونیکی در اختیار مشتری قرار خواهد گرفت.
سپس برای استفاده از چک امن دیجیتال با ورود به همراه بانک صادرات ایران و انتخاب گزینه فعال‌سازی، امکان درخواست دسته چک فراهم می‌شود و با اتمام فرآیند صدور دسته‌چک، مشتری می‌تواند به صورت غیرحضوری با انتخاب گزینه دریافت اطلاعات دسته چک و سریال چک‌های مصرف نشده، صدور چک و درج اطلاعات ذی‌نفع، اقدام به صدور چک دیجیتال کند.
چکنو صادر شده به دو صورت حضور در شعبه یا ورود به نرم‌افزار همراه بانک صادرات ایران امکان نقد کردن آن وجود دارد. همچنین در زمان انتقال مبلغ چک امن دیجیتال به حساب ذی‌نفع، امکان انتقال آن به دیگری نیز وجود دارد.
 




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.