نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسیدگی به کلیات لایحه بودجه سال 1396 کل کشور را صبح امروز - سه شنبه - در مجلس شورای اسلامی آغاز کردند.
آغاز بررسی لایحه بودجه سال ٩٦ کل کشور در مجلس
آغاز بررسی لایحه بودجه سال ٩٦ کل کشور در مجلس
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایرنا، جلسه علنی امروز مجلس با حضور 215 نماینده و به ریاست علی لاریجانی آغاز شد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز رسیدگی به لایحه بودجه سال ٩٦ کل کشور را در دستور کار خود دارند.
مجلسی ها ابتدا وارد رسیدگی به کلیات این لایحه می شوند و پس از قرائت گزارش کمیسیون تلفیق، سخنان موافقان و مخالفان و نماینده دولت رای گیری می شوند. درصورت تصویب کلیات این لایحه بررسی جزییات آن آغاز می شود.
اکبر رنجبرزاده عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی اعلام کرد 10 نفر موافق و 10 نفر مخالف هر کدام به مدت ١٠ دقیقه برای کلیات لایحه بودجه سال ٩٦ صحبت می کنند.
وی افزود: در ابتدا رییس جمهوری در دفاع از این لایحه سخنرانی می کند، پس از سخنرانی موافقان و مخالفان، نماینده دولت ٢٠ دقیقه فرصت سخنرانی دارد و سپس سخنگوی تلفیق بودجه ٩٦ به مدت ٣٠ دقیقه در مورد این لایحه سخنرانی می کند
بر اساس ماده 186 آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، نمایندگان مجلس از زمان چاپ و توزیع لایحه بودجه سالانه کل کشور و پیوستها و سوابق آن تا مدت روز میتوانند 10 پیشنهادهای خود را به کمیسیونهای تخصصی مجلس تقدیم کنند، کمیسیونهای تخصصی موظف هستند حداکثر تا 15 روز پس از چاپ و توزیع لایحه، گزارش خود را به کمیسیون تلفیق تقدیم کنند.
کمیسیون تلفیق موظف است حداکثر ظرف 15 روز پس از پایان مهلت گزارش کمیسیون تخصصی، ضمن رسیدگی به گزارش کمیسیونهای تخصصی گزارش نهائی خود را تنظیم و به مجلس شورای اسلامی تقدیم نماید. مهلت رسیدگی کمیسیون تلفیق حداکثر تا پانزده روز با موافقت هیأت رئیسه قابل تمدید است.
در جلسه علنی، پس از رسیدگی به کلیات بودجه و تصویب آن، به پیشنهادهای مربوط به درآمدها و سایر منابع تأمین اعتبار بودجه عمومی دولت رسیدگی و سقف آن بهتصویب خواهد رسید.
پس از آن پیشنهادهای مربوط به تبصرهها و ردیف ها رسیدگی میشود. همچنین در جلسه علنی، تنها پیشنهادهایی که توسط نمایندگان و کمیسیونها در زمان مقرر دریافت و به چاپ رسیده، مشروط به عدم مغایرت با قانون برنامه، قابل طرح است.
پیشنهادهایی که منبع درآمد مشخصی نداشته باشد قابل طرح نخواهد بود و پیشنهادهایی که مازاد بر سرجمع نباشد زمانی قابل طرح است که ردیف مشخص جایگزین را معین کند. تشخیص موارد مذکور با رئیس جلسه خواهد بود.
درصورت تصویب نشدن کلیات لایحه بودجه، فقط برای یکبار موضوع به کمیسیون تلفیق ارجاع میشود تا حداکثر ظرف 72ساعت گزارش اصلاحی خود را به مجلس ارائه کند.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد