فرابورس ایران در رتبهبندی WFE در سال 2016 موفق به کسب رتبه هشتم از نظر بازده شاخص در جهان و رتبه سوم در بین بورسهای منطقه خاورمیانه عضو این فدراسیون شد.
کسب مقام هشتم توسط فرابورس ایران از نظر بازده شاخص در جهان
کسب مقام هشتم توسط فرابورس ایران از نظر بازده شاخص در جهان
به گزارش دیوان اقتصاد، کسب این مقامها توسط فرابورس در رقابت با 74 عضو فدراسیون جهانی بورسها (World Federation of Exchanges) در دنیا و 11 عضو خاورمیانهای این فدراسیون بوده است.
این درحالی است که در سال 2015 تعداد 12 بورس خاورمیانهای و 75 بورس در جهان در رتبه بندی WFE حضور داشتند و در این میان، جایگاه فرابورس در بین بورسهای منطقه خاورمیانه از نظر بازده شاخص، هفتم و در جهان در رده 59 بود. بدین ترتیب در طول یکسال رتبه آیفکس در منطقه خاورمیانه 4 و در جهان 51 پله صعود کرده است.
همچنین بر اساس این نتایج که با تطبیق دادههای فرابورس ایران و گزارش سالانه بورسهای عضو WFE توسط اداره آمار و تحلیل اطلاعات فرابورس ایران استخراج شده است، بورسهای مصر و اوراق بهادار تهران در سال 2016 به ترتیب رتبههای اول و دوم را در خاورمیانه کسب کرده و بورسهای مصر، لیما، بوینسآیرس، برمودا، برزیل،کازابلانکا و بورس اوراق بهادار تهران نیز در رتبههای نخست تا هفتم جهان از نظر بازده شاخص قرار گرفتند.
نگاهی به رتبه بورسهای مطرح دنیا نیز حاکی از آن است که بورس لندن،
گفتنی است فرابورس ایران در تاریخ 22 ژوئن معادل دوم تیرماه 1395 به عنوان عضو وابسته در فدراسیون جهانی بورسها پذیرفته شد و این عضویت گام نخست برای عضویت عادی و دائم در WFE محسوب میشود؛ به گونهای که با عضویت وابسته در فدراسیون جهانی بورسها اگرچه فرابورس ایران فاقد حق رای است اما امکان انجام همکاریهای مشترک با اعضای این مجمع، استفاده از آمارها، گزارشها، پژوهشها و بولتنهای دورهای، حضور در کارگروهها و سمینارها و تبادل دانش و تجربیات برای این رکن بازار سرمایه ممکن شده است.
فدراسیون جهانی بورسها در واقع سازمان بینالمللی اوراق بهادار است که وظیفه سازماندهی و ارتباط بین بازارهای بورس و سهام در کشورهای مختلف را بر عهده دارد. این فدراسیون یک نهاد خصوصی بینالمللی بوده و از بازارهای پیشرو دنیا که پایبند بالاترین سطوح کیفیت بازار سرمایه هستند، تشکیل شده است.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد