رئیس مرکز بهداشت کیش از راه اندازی مرکز جامع سلامت فارابی برای تسهیل دسترسی ساکنان جزیره به خدمات سلامت خبر داد.
ارتقا ساختار حوزه بهداشت و سلامت، امری حیاتی برای جزیره کیش
ارتقا ساختار حوزه بهداشت و سلامت، امری حیاتی برای جزیره کیش
به گزارش دیوان اقتصاد، اسدالله احمدی رئیس مرکز بهداشت جزیره در این خصوص گفت: طی جلسه ای با سرهنگی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش و تاکید بر توسعه خدمات بهداشت و سلامت در جزیره، راه اندازی مرکز جامع سلامت فارابی با تخصیص یک فضای فیزیکی به عنوان گام اول تکمیل ساختار حوزه بهداشت و سلامت در دستور کار قرار گرفت تا در مراحل بعدی با جذب نیروی انسانی از جمله پزشکان و کارشناسان به این مهم دست یابیم.
وی با تاکید بر توجه بیشتر به موضوعات حوزه بهداشت و سلامت، افزایش و ایجاد زیرساخت های این حوزه، همچنین افزایش تعداد و ارتقا واحد های ارائه دهنده خدمات اولیه سلامت در جزیره کیش گفت: در حال حاضر تنها مرکز جامع سلامت بوعلی به ساکنان خدمات ارائه می کند و ما در جهت رسیدن به نقطه مطلوب تا چند روز آینده مرکز جامع سلامت فارابی را نیز راه اندازی می کنیم.
به گفته رئیس مرکز بهداشت کیش و بر اساس اطلاعات ثبت شده در سامانه "سیب" 52 هزار نفر جمعیت ایرانی و 7 هزار نفر جمعیت مهاجر جزیره از خدمات سلامت بهره مند هستند که با راه اندازی مرکز فارابی، و فعال شدن پایگاه های ضمیمه و غیرضمیمه آن، جزیره کیش به 2 مرکز جامع سلامت و 6 پایگاه مجهز می شود و برای دسترسی آسان تر مردم، پزشک، ماما، کارشناس بهداشت به صورت مستمر همچنین کارشناس بهداشت محیط، تغذیه و بهداشت روان به صورت متناوب در این پایگاه ها مستقر خواهند شد.
وی افزود: این امر موجب توسعه و ارتقا خدمات بهداشت و سلامت و تسهیل دسترسی مردم جزیره می شود.
اسدالله احمدی در تشریح مسئولیت های این مجموعه با اشاره به تاریخچه و چگونگی شکل گیری نظام شبکه های بهداشتی عنوان کرد: سال 1994 در آلماتی قزاقستان کشورها یک تعهد سیاسی برای افزایش امید به زندگی در انسانها تدوین کردند که نیاز آن دسترسی مردم به یک سری خدمات اولیه سلامت بود.
وی در ادامه افزود: بعد از جنگ جهانی دوم به دلیل عدم دسترسی به آب سالم، عدم پوشش کافی ایمن سازی واکسیناسیون، مشکلات تغذیه با شیر مادر، نا آگاهی مادران در تمامی زمینه ها و نیازهای آموزشی سلامت و دیگر چالش ها ، دولت ها متعهد شدند که با برنامه ریزی تا سال 2000 میلادی، با شعار "سلامت برای همه و همه برای سلامت" نظام سلامت را پایه ریزی کنند.
احمدی رئیس مرکز بهداشت جزیره کیش تصریح کرد: بر همین اساس در ایران نظامی تحت عنوان نظام شبکه های بهداشتی پایه ریزی شد و به ترتیب خانه های بهداشت، مرکز بهداشت و درمان، پایگاه های بهداشت و مراکز بهداشت و درمانی در بخش ها، روستاها و شهرها ایجاد شد.
اسدالله احمدی با بیان اینکه همه کشور تحت پوشش این شبکه بوده و کیش نیز از این موضوع مستثنی نیست اظهار داشت: یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران، افزایش مفهوم امید به زندگی به میزان قابل توجهی در طول 44 سال بعد از انقلاب است.
وی خاطرنشان کرد: در سایه دسترسی به خدمات اولیه سلامت، آخرین آمار ها حاکی از افزایش امید به زندگی تا سن 78 سال است بدین معنا که مردم بیش از 21 سال نسبت به قبل از انقلاب عمر می کنند و این امر مرهون تلاش ها برای گسترش پوشش واکسیناسیون، تغذیه با شیر مادر، ترویج زایمان ایمن، آموزش سلامت، تامین آب آشامیدنی سالم، داروهای اساسی، بهداشت و مراقبت مادران پیش، حین، و پس از بارداری می باشد که به ارتقا شاخص های سلامت کشور و قرار گرفتن آن وضعیت عالی کمک شایانی کرد.
مهندس احمدی گفت: فراموش نکنیم که در بسیاری از کشورهای متمدن و مترقی دسترسی به خدمات اولیه بهداشتی همچنان مطلوب نیست در صورتی که ایران دسترسی به اینگونه خدمات را برای مردم به خوبی تسهیل کرده به گونه ای که مرگ و میر مادران و کودکان زیر 1 ماه و زیر 5 سال به حد چشمگیری کاهش داشته است.
احمدی عنوان کرد: باید با مشارکت مردم، بهره گیری از استراتژی تسهیل دسترسی و توزیع عادلانه خدمات بهداشتی در سطح جزیره، به سمت و سویی گام برداریم که شاخص امید به زندگی و کیفیت آن را در کیش بالا ببریم.
رئیس مرکز بهداشت کیش در پایان، تهیه واکسن های مختلف از جمله هپاتیت برای رده های سنی اعلام شده، برنامه مراقبت مادران کودکان و نظارت بر این امور ، برگزاری کلاس های آموزشی و مشاوره پیش حین و پس از بارداری، نظارت بر 54 هتل نزدیک به هزار و 100 مرکز تهیه و توزیع و انبارهای مواد غذایی توسط کارشناسان بهداشت محیط را از جمله فعالیت های این مجموعه برشمرد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد