نخستین جلسه کمیته راهبردی اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در کیش با هدف کاهش آسیب های اجتماعی و افزایش نرخ ازدواج و فرزندآوری برگزار شد.
کاهش آسیبهای اجتماعی با افزایش نرخ ازدواج و فرزندآوری در کیش
کاهش آسیبهای اجتماعی با افزایش نرخ ازدواج و فرزندآوری در کیش
به گزارش دیوان اقتصاد، سیدعلیرضا فاطمیان پور در نخستین کمیته حمایت از خانواده و جوانی جمعیت شورای سلامت با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه حمایت از خانواده، جوانی جمعیت و فرزند آوری، بر ضرورت اجرای قانون مربوط به این موضوع و و هم افزایی واحدهای مختلف گفت: مشکلات اقتصادی در جامعه به عنوان یکی از دلایل مهم عدم فرزندآوری به شمار می رود.
فاطمیان پور با بیان این که جزیره کیش تابع قوانین کشوری است اظهار داشت: قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در مجلس شورای اسلامی در راستای سیاستهای کلی جمعیت ابلاغی از سوی رهبری تصویب شد و تلاش ما بر این است تا با بررسی های لازم و همکاری مسوولان سازمان و ارگان های فعال در جزیره ابعاد کیفی و کمی آن را مورد بررسی قرار دهیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش تصریح کرد: نقش حوزه های فرهنگی، مساجد، تبلیغات در فضای مجازی و محیطی و جلسات گفتگو نقش مهمی در اجرای این امر مهم در کیش دارد.
وی در ادامه سخنان خود افزود: با توجه به این که اجرای قانون حمایت از خانواده در کیش در ابتدای راه خود قرار دارد می توان با عمل به مرّ قانون و انجام وظیفه مناسب فعالیت مثبتی در کیش و کشور انجام داد.
عالمه خسروی نیز در این نشست از موضوع جمعیت و بنیان خانواده به عنوان یکی از مهمترین مولفه هایی هر کشوری نام برد و گفت: به دلیل کاهش سن ازدواج و کاهش نرخ فرزندآوری زنگ خطر پیری در کشور به صدا درآمده است.
خسروی در ادامه سخنان خود افزود: در اجرای اصل یکصد و بیست و سوم قانون اساسی، قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در سال 1400 با استناد به سیاست های کلی جمعیت و خانواده ابلاغی مقام معظم رهبری و با استناد به نقشه مهندسی فرهنگی کشور، این قانون در راستای انجام اقداماتی به منظور جلوگیری از کاهش نرخ ازدواج و فرزندآوری مصوب شد.
رئیس اداره امور بانوان سازمان منطقه آزاد کیش اظهار داشت: آموزش و توسعه، بهداشت، مسکن، اشتغال، تغذیه، مسائل زیست محیطی و مشوق های اقتصادی به عنوان وظایف اعضای کمیته راهبردی اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در سطح کشور و استان ها مشخص شده است.
وی به نقش مهم تشکیل خانواده در کاهش آسیب های اجتماعی اشاره کرد و افزود: با جمع آوری اطلاعات و بررسی موانع تشکیل خانواده و فرزندآوری در کشور، به مواردی از جمله نگرانی از آینده شغلی فرزندان، افزایش مشکلات خانواده ها با تولد فرزند جدید، درآمدهای ناکافی خانواده ها، کفایت فرزندان فعلی، نداشتن مسکن مناسب، عدم آمادگی روحی، ترس از تعداد فرزندان بیشتر، نگرانی از سلامت مادر و تداخل فرزندان با مسوولیت های اجتماعی می توان اشاره کرد.
عالمه خسروی اظهار داشت: احکامی از سوی دبیر کمیته راهبردی اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در کیش و بنا بر تکلیف کشوری به اعضای پیشنهادی که متناظر با ستاد این کمیته در کشور معرفی شده اند اعطا می شود.
خسروی با تاکید بر این موضوع که در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت راه کارها و وظایفی تعیین شده است گفت: کاهش میل به ازدواج در بین جوانان، تضعیف بنیان خانواده، تقلیل بنیان اقتصادی خانواده ها و کمبود میزان درآمد ، فاصله ازدواج تا تولد فرزند اول، افزایش سن ازدواج، مهاجرت، عدم توجه به مسائل آموزشی و بهداشتی در قشر پربارور،مشکل ناباروری و هزینه های مربوط به آن نقش مهمی در کاهش نرخ ازدواج و فرزندآوری در کیش دارند که کمیته راهبردی اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در کیش آن ها را مورد بررسی قرار خواهد داد.
همچنین، در این جلسه به مواردی از جمله دعوت از شرکت دانش بنیان رویان، رسیدگی به مشکلات اقتصادی، موارد فرهنگی و اجتماعی، میزان درآمدها، هزینه های مربوط به حوزه های بهداشتی و درمانی توسط حاضران اشاره شد.
گفتنی است، در این نشست سیدابراهیم هاشم ورزی سرپرست روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، اسدااله احمدی رئیس مرکز بهداشت کیش و جمعی از مسوولان سازمان، صدا و سیما، نهاد امامت جمعه، بیمارستان، دانشگاه آزاد، فرماندهی انتظامی ویژه کیش، معاونت اجتماعی سپاه و امور بانوان آموزش و پرورش حضور داشتند.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد