اهمیت شفافیت اطلاعات در بازار سرمایه

موسس انجمن مالی اسلامی تشریح کرد:

اهمیت شفافیت اطلاعات در بازار سرمایه

چهارشنبه, می 3, 2017 - 11:54 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

موسس انجمن مالی اسلامی چگونگی کمک بازار سرمایه به اقتصاد مقاومتی را تشریح کرد.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از بورس پرس،حسن نظری گفت: اگر اطلاع‌رسانی بورس و سرمایه مناسب و افزایش شاخص‌ها به خوبی اعلام شود بدین معنی است که این بازار توانسته سرمایه‌ را جذب کند. جذب سرمایه هم زمینه را برای حمایت از تولید و اشتغال در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی فراهم می‌کند.

وی ادامه داد: اگر اطلاعات شفاف نباشد، مردم آماری از وضعیت عملکرد بازار سرمایه نخواهند داشت اما در صورت فعال شدن عرضه و تقاضا و همچنین شفافیت اطلاعات، مردم با اطلاعات دقیق، سهام شرکت‌ها را خریداری خواهند کرد.

این موسس انجمن مالی به اهمیت شفافیت اطلاعات در بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: هرکس که وارد بورس می‌شود، با کارگزاران متخصص مشورت کرده و اطلاعات لازم را دریافت می‌کند،دقیقا همانند وضعیتی است که شما قصد خرید لوازم خانگی را دارید که ابتدا اطلاعات لازم را کسب کرده و سپس اقدام به خرید می‌کنید. در چنین مواردی کارگزاران بازار سرمایه، به شما خواهند گفت بهتر است کدام سهام را خریداری کنید.

نظری در پاسخ به پرسش آیا هم‌اکنون اطلاعات بازار سرمایه به صورت شفاف در اختیار مردم و سهامداران قرار می‌گیرد؟ اظهار داشت: کارگزارانی در بازار سرمایه فعال هستند که مورد مشورت قرار می‌گیرند و سپس مردم اقدام می‌کنند. این از نشانه‌های شفافیت در بازار سرمایه است.

وی تأکید کرد: اگر مردم مدام به فکر فروش سهام باشند، به معنای اُفت شاخص است و نشان می‌دهد بازار رونق ندارد اما اگر خرید سهام، بیش از فروش آن از جانب سهامداران باشد، نشان دهنده افزایش شاخص و بهبود وضعیت بازار سرمایه است و استقبال بیشتر مردم هم باعث جذب سرمایه از سوی شرکت‌ها و حمایت آنان از تولید و اشتغال در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی خواهد شد.

این پژوهشگر اقتصادی در پاسخ به پرسش آیا همه شرکت‌ها، سرمایه‌ها را در راستای حمایت از تولید و اشتغال به کار خواهند گرفت؟ گفت: اینگونه نیست که یک حکم کلی صادر کنیم. چرا که برخی از شرکت‌ها که مشکل ندارند، وقتی بازار سرمایه فعال باشد زمینه حمایت آنها از تولید و اشتغال هم بیشتر می‌شود اما برخی شرکت‌ها اگر بدهکار باشند، ابتدا سعی می‌کنند بدهی را  کاهش دهند و سپس به فکر حمایت از تولید و اشتغال باشند.

نظری با اشاره به استقبال بیشتر مردم از نظام بانکی نسبت به بازار سرمایه گفت: چون احتمال سوددهی نظام بانکی، بیش از بازار سرمایه است، مردم استقبال بیشتری از نظام بانکی دارند چراکه ممکن است در بازار سرمایه، ارزش سهام یک سهامدار، اُفت کرده و دچار زیان شود. همچنین در بازار سرمایه، هر زمان که شخص قصد فروش سهام را داشته باشد در همان لحظه فروش نمی‌رود اما وقتی شخصی در بانک سپرده‌گذاری می‌کنند، نسبت سود وی مشخص است اما در بازار سرمایه، نسبت سود مشخص نیست و ریسک بیشتری هم دارد.

وی ادامه داد: در بازار سرمایه ممکن است دو برابر بانک سود ببرید و یا ممکن است دچار زیان شوید اما کسانی‌که در بانک سرمایه‌گذاری می‌کنند، نمی‌توانند ریسک سرمایه‌گذاری در بورس را بپذیرند چرا که سرمایه‌گذاری در بورس نیازمند تخصص و پیگیری مداوم است.

عضو کمیته فقهی سازمان بورس تأکید کرد: شرکت‌ها باید وضعیت تولید، فروش و بدهکاری را به صورت شفاف به مردم اعلام کنند تا سوددهی آنها روشن شده و مردم نسبت به آنها استقبال نشان دهند. بنابراین اگر می خواهیم بورس ما به خوبی فعال شده و بتواند وظیفه خود در تحقق اقتصاد مقاومتی را ایفا کند باید اطلاعات آن شفاف باشد و همه اطلاعات در تلویزیون به مردم اعلام شود اما اکنون به اندازه تبلیغاتی که برای برخی کالاهای خانگی یا محصولات خوراکی صورت می‌گیرد، مردم از اطلاعات بازار سرمایه مطلع نیستند.

نظری همچنین درباره وضعیت شرعی ابزارهای موجود در بازار سرمایه ایران گفت: همه این ابزارها از لحاظ شرعی دارای اطمینان هستند و مورد تأیید کمیته فقهی قرار گرفته‌اند اما اجرا با قانون متفاوت است و اجرا کردن ربطی به قانون ندارد.

وی افزود: قانونی که از لحاظ شرعی مشکلی ندارد اگر به خوبی اجرا نشود، ممکن است مشکل ایجاد کند اما درباره اینکه شرعی بودن همه ابزارها در بازار سرمایه، تأثیری بر استقبال مردم از بازار سرمایه داشته یا خیر، باید گفت هنوز تحقیقی علمی و میدانی در این زمینه صورت نگرفته است.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.