رئیس کل بیمه مرکزی،. ضریب نفوذ بیمه در کشور را حدود ۲ تا ۳.۲ درصد اعلام کرد که نسبت به میانگین جهانی ۷ تا ۹.۵ درصد پایینتر است.
چرا ضریب نفوذ بیمه در ایران نصف میانگین جهانی است
چرا ضریب نفوذ بیمه در ایران نصف میانگین جهانی است
به گزارش خبرنگار دیوان اقتصاد؛ پرویز خوشکلام خسروشاهی در همایش «بیمه و توسعه» با تاکید بر اینکه تعهدات صنعت بیمه در بخش های مختلف حدود ۴۷۷ میلیارد دلار است، گفت: صنعت بیمه نامرئی است با وجود اینکه نقش مهمی ایفا می کند ولی خیلی قابل مشاهده نیست.
خوشکلام با اشاره به اینکه ۷۰ درصد شهروندان ایرانی بیمه تکمیلی ندارند، ادامهداد: ضریب نفوذ بیمه در جهان تحت تاثیر درآمد ناخالص ملی است و در حالی که ضریب نفوذ بیمه در دنیا هفت درصد است، این میزان در ایران براساس آمارها حدود ۲ درصد است که البته فاصله زیادی با کشورهای منطقه نداریم.
وی با اشاره به مصوبه اخیر شورای عالی بیمه در خصوص پرداخت خسارت افت قیمت خودرو، گفت که این مصوبه پس از سالها تصویب شده و منافع خوبی برای مردم دارد، اما برای شرکتهای بیمه چالشبرانگیز است. طبق این مصوبه، پرداخت خسارت افت قیمت خودرو باید تحت پوشش شرکتهای بیمهای قرار گیرد، ولی هیچ حق بیمهای برای آن دریافت نمیشود، که موجب بار مالی ۳۰ هزار میلیارد تومانی برای صنعت بیمه خواهد شد. این میزان معادل نصف حق بیمه درمان و کل صنعت بیمه است و بیمهها درخواست اصلاح آن را دارند.
خسروشاهی همچنین با اشاره به وضعیت کلی صنعت بیمه در ایران گفت: ۴۱ شرکت بیمه در کشور وجود دارد که تنها یکی از آنها دولتی است.
او افزود که ۹۴ درصد واحدهای مسکونی کشور بیمه آتشسوزی ندارند و ۹۵ درصد بیمه حوادث طبیعی ندارند. همچنین ۷۴ درصد وسایل نقلیه بدون بیمه بدنه و ۳۰ درصد بدون بیمه شخص ثالث هستند.
به گفته رئیس کل بیمه مرکزی، ۷۰ درصد مردم ایران بیمه تکمیلی درمان ندارند. در همین راستا، او اشاره کرد که ضریب نفوذ بیمه در ایران ۳.۲ درصد است، در حالی که این میزان در جهان به طور متوسط ۷ درصد است.
خسروشاهی گفت که صنعت بیمه از بودجه دولتی استفاده نمیکند و میتواند در حوزههای درمان و سرمایهگذاری به دولت کمک کند، ولی نهادهای تصمیمگیر باید با رعایت انصاف و منطق، به حل مشکلات این صنعت بپردازند.
رئیس کل بیمه مرکزی همچنین بر این نکته تاکید کرد که حق بیمه شخص ثالث از سال ۱۳۸۵ تا ۱۴۰۲ تنها ۱۷.۷ درصد افزایش یافته، در حالی که نرخ دیه در همین مدت بیش از ۳۴ درصد رشد کرده است. او با اشاره به افزایش چشمگیر تورم، بیان کرد که در محاسبات حق بیمه تورم به درستی لحاظ نمیشود.
وی صنعت بیمه را مستقل و خودکفا توصیف کرد و اظهار داشت این صنعت هیچگونه وابستگی به بودجه دولتی ندارد اما منابع مالی آن به دلایل مختلف از چرخه خارج میشود.
به گفته وی صنعت بیمه میتواند در حوزههای درمان و سرمایهگذاری به دولت کمک کند، ولی نهادهای تصمیمگیر باید با رعایت انصاف و منطق، به حل مشکلات این صنعت بپردازند.
وی درخواست کرد که نهادهای حکومتی و تصمیمگیر با انصاف و عدالت بیشتری در مورد صنعت بیمه تصمیمگیری کنند.
خسروشاهی در پایان اظهار امیدواری کرد که ضریب نفوذ بیمه در سال ۱۴۰۳ به ۳.۲ درصد برسد و اعتماد مردم به این صنعت افزایش یابد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد