وقتی سیاستگداری عقب می ماند؛ پیامدهای غفلت دولت از رمز ارزها

وقتی سیاستگداری عقب می ماند؛ پیامدهای غفلت دولت از رمز ارزها

یک‌شنبه, دسامبر 8, 2024 - 15:58 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

معاون وزیر اقتصاد گفت: حاکمیت در کشورمان خیلی دیر به حوزه رمز ارز ورود کرده است در موضوع رمز ارز مردم جلوتر از حاکمیت بودند اما امیدواریم با تصمیمات درست و کم هزینه به اهداف مد نظر برسیم.

به گزارش دیوان اقتصاد، هادی خان، معاون وزیر و دبیر شورای عالی مقابله و پیشگیری از جرایم پولشویی و تامین مالی تروریسم، در رویداد ملی ارز دیجیتال«رمز آتی» با بیان اینکه امروز نحوه مدیریت رمز ارزها و چالش‌هایی که دارد یکی از بحث‌های داغ کشورهای مختلف در اجلاس‌هاست، اظهار داشت: همه کشورها بر این موضوع تاکید دارند که این حوزه فرصت جدیدی برای نظام پولی و مالی دنیاست و تمام رخدادها در کنارش اتفاق می‌افتد اما نقاط ضعف و تهدیدهایی هم وجود دارد که باید مدیریت شود.
وی ادامه داد: یکی از چالش‌های جدی در کشورمان  رفتار سورپرایز شدن است که تقریبا وقتی اتفاقی می‌افتد فرهنگ عمومی و اذهان بازیگران اصلی و ذی ذینفان از قبل آماده نباشد. 
معاون وزیر با بیان اینکه اول باید به یک بلوغ فکری برسیم بعد بلوغ سیستم، تاکید کرد: حاکمیت در کشورمان خیلی دیر به حوزه رمز ارز ورود کرده است در موضوع رمز ارز مردم جلوتر از حاکمیت بودند اما امیدواریم با تصمیمات درست و کم هزینه به اهداف مد نظر برسیم. 
خانی افزود: ما خودمان را باید اول به مردم برسانیم، بعد به وضع قوانین و بایدهای موجود رسیدگی کنیم. 
وی تاکید کرد: یکی از ویژگی‌هایی که رمز ارز دارد این است که ارزش آن توسط حاکمیت تعیین نمی‌شود و این هم فرصت است هم تهدید. امیدواریم با رسمیت دادن بانک مرکزی به رمز ارزها در راستای فرهنگ سازی و آگاه سازی آن تلاش شود.
معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه مشکلاتی وجود دارد که هزینه‌های حاکمیت و کشور به خصوص مردم را در استفاده و بهره برداری از رمز ارز افزایش می‌‌دهد، گفت: اکنون برخی کشورهای اروپایی چه آسیایی چند تا کشور نگران این موضوع هستند چراکه این بازار  این ظرفیت و این استعداد را دارد که مجرمین از این ظرفیت استفاده گسترده‌تری کنند و  بر روی موضوع پولشویی و حمایت مالی تروریسم FATF تمرکز زیادی کرده است و یکی از موضوعات داغ این نهاد رمز ارزهاست و چالش جدی بر روی این موضوع در سایر کشورها ایجاد شده است. بنابراین در ملاحظات داخلی خودمان و بحث رمز ارزها به قوانین فرامرزی هم باید توجه شود تا بتوانیم از مزایای آن بهره ببریم. 
وی ادامه داد: در کشورمان دچار یک ذوق زدگی برای بازار رمز ارزها هستیم که این یک فرصت بسیار خوبی است اما همزمان در بسیاری از کشورها نگرانی‌هایی منعکس می‌شود و خاص یک کشور نیست البته ما در این حوزه خیلی عقب هستیم و خیلی هم دیر شروع کردیم. باید بپذیریم در مقایسه با دنیا در موضوع شناسایی و مدیریت فرصت‌های رمز ارز عقب هستیم.
خانی افزود: به عنوان‌مثال ژاپن یکی از کشورهای پیشرو در این موضوع است هم در بحث مقرره نویسی‌اش و هم بحث کنترل فرصت‌ها و تهدیدهای این موضوع پیشرو است. ما هم تلاش می‌کنیم که مرکز مالی نقش خودش را در این موضوع درست تعریف کند و درست هم بازی کند تحلیل دقیق فرصت‌ها و تحلیل دقیق تصمیم‌گیری درست ارائه شود. به شیوه‌ای که موضوع هیجانی و یا احساسی نشود و بعد به حال خودش رها شود و آسیب بزند.
 




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.