۲۳۷ میلیارد دلار جريمه از زمان بحران جهانی تبدیل به کابوس مدیران بانک های بزرگ دنیا شده است.
٢٣٧ ميليارد دلار جريمه غول هاي بانكي اروپا و آمريكا در ٩ سال اخير
٢٣٧ ميليارد دلار جريمه غول هاي بانكي اروپا و آمريكا در ٩ سال اخير
به گزارش ديوان اقتصاد ، گزارشی تازه از موسسه Moody's نشان می دهد که در ۹ سال گذشته، از زمان بحران مالی جهانی، بانک های سرمایه گذاری ایالات متحده و اروپا مبلغ ۲۳۷ میلیارد دلار را برای پرداخت جریمه و سایر دادرسی ها کنار گذاشته اند. حدود نیمی از این جریمه ها برای پرداخت وام های مسکن در ایالات متحده بود.
بررسی ها نشان می دهد حجم این جریمه ها در طول دو سال گذشته کاهش پیدا کرده است. در سال ۲۰۱۶، بانک ها ۱۹ میلیارد دلار را برای پرداخت جریمه ها کنار گذاشته اند. این رقم در سال ۲۰۱۵ حدود ۳۳ میلیارد دلار و در سال ۲۰۱۴ حدود ۵۹ میلیارد دلار بوده است.
بنا بر گزارش Moody's ، بانک های آمریکایی وضعیت بهتری از رقبای اروپاییشان دارند. در سال گذشته، بانک های ایالات متحده ۲.۹ میلیارد دلار برای امور مربوط به دادرسی کنار گذاشتند؛ در اروپا، بانک ها هنوز هم انتظار دارند که جریمه های سنگین به دست آورند، بنابراین آنها بیش از ۱۶ میلیارد دلار را برای پرداخت جریمه ها کنار گذاشته اند.
با این وجود بررسی موردی وضعیت بانک ها نشان می دهدکه Bank of America سخت ترین ضربه را تجربه کرده است. از سال ۲۰۰۸، غول بانكی آمریكا ۷۳ میلیارد دلار برای جریمه های قانونی کنار گذاشته است. JPMorgan با ۴۰ میلیارد دلار در رده دوم قرار گرفته است.
از بانک های اروپایی، بانک سلطنتی اسکاتلند، از سال ۲۰۰۸ تا کنون حدود ۳۰ میلیارد دلار را کنار گذاشته است. هفته گذشته اداره مالی امور مالی فدرال ایالات متحده این بانک را به پرداخت ۵.۵ میلیارد دلار برای فروش اوراق قرضه مسکن مسموم بین سال های ۲۰۰۵ و ۲۰۰۷ محکوم کرد . بانک سلطنتی اسکاتلند بزرگترین بانک غیر آمریکایی بود که در فعالیت های نامناسب دخیل بود و منجر به بحران وام مسکن شد و هنوز در انتظار محکومیت های مشابه از وزارت دادگستری ایالات متحده است. این بانک، که هنوز سه چهارم سهامش متعلق به مالیات دهندگان انگلیسی است، از سال ۲۰۰۷ و بعد از اجرای برنامه نجات عمومی سود سالیانه ای نداشته است.
Moody's تخمین می زند که RBS، UBS، Barclays و HSBC هنوز باید منتظر جریمه ای در حدود ۹.۶ ملیارد دلار برای تخلفاتشان در فروش اوراق مسکن باشند. بعد از اوراق مسکن بیشترین حجم جریمه ها به خاطر گمراه کردن مشتریان هنگام فروش سایر محصولات مالی است. این گروه از جرایم یک سوم کل هزینه هایی است که بانک ها پس از بحران پرداخت می کنند، مخصوصا در انگلستان که در آن بانک ها با اقدام به گمراه کردن مشتریان در زمان فروش بیمه ضمانت پرداخت و بیمه نوسانات نرخ ارز کردند. بانک های بریتانیا در حال حاضر حدود ۳۵ میلیارد دلار برای فروش محصولات گمراه کننده بیمه ای پرداخت کرده اند.
تخلفات بانکی در آنجا پایان نمی یابد؛ تحقیقات در موردتخلفات Deutsche Bank در تعاملاتش با روسیه در حال انجام است. همچنین چهار مدیر اسبق Barclays به اتهام جذب سرمایه به روش های غیر قانونی برای قطر در سال ۲۰۰۸ تحت بازجویی هستند. بانک مرکزی ایالات متحده به تازگی بانک فرانسوی BNP Paribas را به خاطر فعالیت "خطرناک و ناعادلانه" در بازار ارز ۲۴۶ میلیون دلار جریمه کرد. این ارقام مانند گذشته وحشتناک نیست، اما این طور به نظر می رسد که کابوس طولانی جرایم بانکی نیز به این زودی ها تمام نخواهد شد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد