معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در حوزه معاونت معماری و شهرسازی تجدید نظر در رویکردها، ساختار و رویههای طرحهای توسعه شهری در کشور ضروری است.
تجدید نظر درساختار طرح های توسعه شهری ضروری است
تجدید نظر درساختار طرح های توسعه شهری ضروری است

به گزارش دیوان اقتصاد از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد سعید ایزدی افزود: در نظر داریم تا در یک بازه زمانی 3 ماه سند پیش نویس تجدید نظر طرحهای جامع شهری را با اجماع روی آن به عنوان سند قانونی به تصویب برسانیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی ، تدوین سند ملی سیاستهای شهری را دومین برنامه و سیاست معاونت معماری و شهرسازی در دولت دوازدهم عنوان کرد و گفت: هماکنون فاقد سند ملی سیاستهای توسعه شهری هستیم و به دلیل اهمیت موضوع، تدوین سند ملی سیاستهای شهری در دستور کار قرار گرفته است.
به گفته وی، در این زمینه بررسیهایی توسط برخی از متخصصان و استادان دانشگاه و گروههای تخصصی در سالهای گذشته انجام و بر این مطلب اصرار داشتند که خوب است تا شورایعالی شهرسازی و معماری ایران، سند ملی سیاستهای شهری را تدوین و بر اساس آن نیز سیاستهای ملی شهری آماده شود.
ایزدی ادامه داد: سند ملی سیاستهای شهری میتواند پیوستهای مختلفی در بخش حمل و نقل، مسکن، زمین و بازآفرینی شهری و شهرهای جدید داشته باشد و تدوین آن از هفته های گذشته آغاز شده و قرار است در این زمینه با همکاری دفتر ملل متحد (هبیتات) همکاری داشته باشیم و از تجارب جهانی نیز در این زمینه استفاده کنیم.
وی با بیان این که سند اصلی میتواند در بازه زمانی 6 ماه تدوین شود و در شورای عالی شهرسازی و معماری با اجماعی که در مورد آن به وجود خواهد آمد به تصویب برسد،گفت: اسناد پیوست سند ملی سیاست های شهری، در حوزه های بازآفرینی، شهرهای جدید، زمین، مسکن و سندهای مختلف میتواند بعد از تصویب سند اصلی بتدریج تکمیل و ارایه شوند.
معاون وزیر راه و شهرسازی، برنامه ها و سیاستهای معاونت معماری و شهرسازی در دولت دوازدهم را در 12 محور تشریح کرد و افزود: تجدید نظر در ساختار و محتوای طرحهای توسعه شهری که پیام آن از سوی محافل مختلف حرفهای، جامعه دانشگاهی و همکاران متخصص در حوزه شهرسازی دریافت شده نخستین اقدام مهمی است که در دستور کار ما قرار گرفته است.
این مقام مسئول ادامه داد: مروری بر آسیب شناسی طرحهای توسعه شهری داشتیم که نتایج آن به عنوان نخستین سند به صورت پیشنویس برای رسیدن به اجماع و هماندیشی در خصوص تجدیدنظر در اختیار حرفه و دانشگاهیان قرار خواهد گرفت. در عین حال امیدواریم تا این سند، پایهای برای رسیدن به همفکری و ایجاد تغییر و تحولاتی که ضروری به نظر میرسد، باشد.
** تدوین طرح جامع جمعیت و مهاجرت
معاون وزیر راه و شهرسازی تدوین طرح جامع جمعیت و مهاجرت را مهم ارزیابی کرد و گفت: آمار سال 95 نشان داد که ما با یک روند جدیدی از بحث جمعیت و مهاجرت در کشور روبه رو هستیم و افق جمعیتی طرحها با واقعیات جمعیتی تطابق لازم را ندارند، به همین دلیل نیز ضروری است تا یکبار روند را به دقت شناسایی کرده و بر اساس آن با شناخت کامل از میزان جمعیت پذیری شهرها اقدامات لازم را به عمل آوریم.
به گزارش ایرنا، تجدید نظر در رویکردها، ساختار و رویههای طرحهای توسعه شهری می تواند انضباط شهری را در کشور حاکم کند و تصویب سند ملی سیاستهای شهری، ساماندهی معماری شهری را در کشور تسهیل خواهد کرد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد