وزیر راه و شهرسازی توجه به بافتهای تاریخی و میانی شهرها راهاحل اصلی رفع عدم یکپارچگی موجود در شهرها دانست و گفت: جامعهشناسان همواره درخصوص بیتوجهی به مسائل اجتماعی هشدار داده و معتقدند تداوم این روند به مشکلات امنیتی نیز ختم خواهد شد، بنابراین باید بگوییم که اگر خواستار جلوگیری از بحرانهای امنیتی در کشور هستیم باید به بافت میانی، فرسوده و حاشیهای موجود در شهرهایمان توجه کنیم.
توجه به بافتهای تاریخی و میانی شهرها راهاحل اصلی رفع عدم یکپارچگی موجود
توجه به بافتهای تاریخی و میانی شهرها راهاحل اصلی رفع عدم یکپارچگی موجود

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از وزارت راه و شهرسازی عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در نشست با مدیران کل راه و شهرسازی و رؤسای عمران و بهسازی شهری استانها با رویکرد بازآفرینی شهری اظهار داشت: بدون شک فکر بازآفرینی شهری مهمترین مسئله ایران به شمار میرود که متأسفانه درخصوص آن اجتماعی در کشور وجود ندارد.
آخوندی در ادامه با بیان این مطلب که من به دلایل مختلف سیاسی، امنیتی، فرهنگی، اقتصادی و سایر حوزههای دیگر بر این مهم تأکید دارم گفت: اگر بخواهیم از منظر فرهنگی مسئله بازآفرینی شهری به این بخش نگاه کنیم، میبینیم که هویت، اصلیترین بحث ما در حوزه فرهنگ به شمار میرود و مسئلهای است که قطعا هیچکس نمیتواند از آن رهایی داشته و قادر به زندگی بدون آن نخواهد بود.
عضو کابینه دولت تدبیر و امید با بیان اینکه پرداختن به مفهوم بازآفرینی شهری در حوزه فرهنگ نیز ارتباط تنگاتنگی با مفهوم صلح دارد گفت: بسیاری از افراد معتقدند جنگهای فعلی موجود در منطقه ریشه در ناآرامی و گمگشتگی هویتی افراد دارد، به واقع نام نیروهای تکفیری چه معنایی برای ما دارد؟ این افراد کسانی هستند که در جریان مدرنیته آمده و در لحظهای دچار تضاد شدید درونی شدند که در نهایت به تکفیر وضع موجود و هجرت به وضع گذشته پرداختهاند.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این نکته که نیاز به حفظ یکپارچگی هویتی به شدت در کشور احساس میشود گفت: قطعا تمامیت ارضی تنها یک بحث فیزیکی نبوده و اگر یکپارچگی هویتی وجود نداشته باشد، بحث تمامیت ارضی نیز معنایی نداشته و همه به دنبال استقلالطلبی هستند.
عضو کابینه دولت دوازدهم در ادامه سخنان خود قطبی شدن شهرها را بحث مسئلهآفرین دیگری در حوزه اجتماعی امروز کشور دانست و گفت: امروزه مسئله فقر و غنا به بحث بسیار جدی در شهرهای ما تبدیل شده و تضاد به بحث خطرناکی در جامعه شهری مبدل گشته است.
آخوندی با اشاره به این مطلب که کیفیت زندگی شهری و ثروت در شمال و جنوب تهران به هیچ وجه قابل مقایسه نیست افزود: این حجم از فاصله و تفاوتها، مسئلهای نیست که کسی با کوچکترین فهم جامعهشناسانه متوجه آن نشده و همچنان تصور کند که در جامعهای پیوسته و یکپارچه زندگی میکند.
وزیر راه و شهرسازی در این راستا ایجاد یکپارچگی را هدفی مهم از منظر اجتماعی در کشور تلقی کرد و گفت: مگر میتوانیم به مفهوم یکپارچگی در جامعه برسیم ولی به فاصله موجود توجهی نکنیم.
وی توجه به بافتهای تاریخی و میانی شهرها را راهاحل اصلی رفع عدم یکپارچگی موجود در شهرها دانست و اظهارداشت: جامعهشناسان همواره درخصوص بیتوجهی به مسائل اجتماعی هشدار داده و معتقدند تداوم این روند به مشکلات امنیتی نیز ختم خواهد شد، بنابراین باید بگوییم که اگر خواستار جلوگیری از بحرانهای امنیتی در کشور هستیم باید به بافت میانی، فرسوده و حاشیهای موجود در شهرهایمان توجه کنیم.
این مقام مسئول در ادامه سخنان خود توجه به بافت میانی را لازمه رسیدگی به منظر زیستمحیطی و رفع مشکلات آن دانست و ادامه داد: در حقیقت این مناطق، اماکنی هستند که میتوانیم الگوی سازگاری با اقلیم را به راحتی در آن مشاهده کنیم.
به گفته وی در رسیدگی به حوزه اقتصادی نیز مجددا باید به این مناطق توجه کنیم، چرا که راهحل اقتصادی چه از بعد کلان و چه خرد در این نواحی وجود خواهد داشت.
آخوندی در اینباره بیان کرد: مناطق فرسوده از دید اقتصاد کلان دارای مفهوم بهرهوری بوده و از بعد اقتصاد خرد نیز اماکنی هستند که با ارزانترین قیمت میتوان زندگی امن و همراه با خدمات را در آنها ایجاد کرد.
عضو کابینه دولت تدبیر و امید با اشاره به این نکته که علیرغم هزینههای بسیار زیاد پس از دوره مشروطه تا کنون، امروز شاهد ۱۹ میلیون بدمسکن در کشور هستیم گفت: توجه به این مطلب نشان میدهد که سیاستهای گذشته و بخشینگری، کیفیت زندگی را ارتقاء نخواهد داد بلکه باید از این پس زندگی و انسانها را به جای پروژه در محلات هدف قرار داده و برای آنها تلاش کنیم.
آخوندی با تأکید براینکه متأسفانه ادارات راه و شهرسازی همواره پروژه محور بوده و به ساکنان توجهی ندارند افزود: هرچند کار با مردم بسیار دشوار است ولی راهحل اصلی نیز همین بوده و در صورت بیتوجهی به آن بار دیگر با شکست روبه رو خواهیم شد.
وزیر راه و شهرسازی همچنین خاطرنشان کرد: قطعا وزارت راه و شهرسازی بدون همکاری با شهرداری ها نیز در این راه موفق نخواهد بود، این ۲ سازمان باید با یکدیگر هماهنگ بوده تا استخوانبندی محلات، ایجاد و حفظ شود.
وی ضمن تأکید بر اهمیت بازآفرینی و حفظ رودخانههای شهری نیز افزود: رودخانهها عناصر شاخصی بوده که قادر به زنده کردن شهرهای ما هستند، پس درخواست ما از مسئولین مربوطه آن است که تا به این نکته توجه بیشتری کرده و طراوت شهرها را حفظ کنند.
وی در پایان تأکید کرد: رئیس جمهور مهمترین مأموریت وزارت راه و شهرسازی را امر بازآفرینی شهری قرار داده که باید در تمامی استانها به شدت مورد توجه قرار گیرد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد