لزوم اصلاح نظام بانکی و تغییر نگاه دولت از واردات به صادرات

لزوم اصلاح نظام بانکی و تغییر نگاه دولت از واردات به صادرات

جمعه, می 20, 2016 - 09:04 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

مدیر گروه اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف اصلاح نظام بانکی و تغییر نگاه دولت از واردات به صادرات را شرط اول اصلاح روند اقتصاد برای خروج از رکود اعلام کرد و گفت: نقدینگی هست اما به واسطه مشکلات نظام بانکی و صنعت نقد نیست.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از تسنیم، فرشاد فاطمی با اشاره به علل رکود اقتصادی گفت: روند اقتصاد کلان شرایط رکود را پیش بینی می کرد زیرا سبد خانوار ایرانی از دهه 80 کوچک شده بود و دولت نیز توان تأمین بودجه های عمرانی را نداشت، همچنین در سال 93 و 94 به علت نرخ بهره مثبت حقیقی مصرف کننده نیز کمتر هزینه می کرد و صنایع مرتبط با ساختمان نیز از سه تا 10 درصد کوچک شده بودند بر این اساس انتظار رشد مثبت وجود نداشت.
وی افزود: رکود حاصل در اقتصاد مربوط به یک دوره سه تا شش ماهه نیست بلکه فرآیندی است که خروج از آن اقداماتی نیاز دارد و دولت ها می توانند با برنامه کوتاه مدت و بلند مدت زمینه های خروج از آن را فراهم کنند.
فاطمی گفت: آمارها نشان می دهد دولت ها به تدریج در برنامه ریزی دچار رخوتی شده اند که قادر به اتخاذ تصمیم های مؤثر نیستند.
مدیر گروه اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف در پاسخ به این سوال که مهمترین اقدامی که دولت باید امسال انجام دهد تا صنعت و خدمات از رکود خارج شوند چیست گفت: باید به عوامل رکود توجه داشت اما اکنون چشم اندازی نیست که درآمدهای نفتی دولت در سال 95 خیلی زیاد شود و به صورت چشمگیر با سال قبل و قبل ترش تفاوت کند.
فرشاد فاطمی افزود: در اولویت اول باید مسئله نظام بانکی حل شود و البته من موافق اینکه می گویند نقدینگی وجود ندارد نیستم معتقدم نقدینگی هست اما به واسطه مشکلات نظام بانکی و صنعت نقد نیست.
وی گفت: در اولویت بعد باید به اقتصاد کمک کرد بازارهای خود را پیدا کند و اقتصاد از نگاه معطوف به واردات به توجه به صادرات تغییر کند.
فاطمی درخصوص نرخ رشد امسال نیز افزود: تصور می کنم در اقتصاد بدون نفت رشد عددی بین 2 تا 2.5 درصد باشد اما اگر وضعیت نفت خیلی خوب شد ممکن است که این رقم بین 4 تا 5 درصد محقق شود البته همچنان معتقدم 2 تا 2.5 درصد عددی واقع بینانه است .
وی درپاسخ به این سوال که دولت به دنبال رشد باکیفیت است یا رشد به اصطلاح سیاسی که فقط اعلام کند نرخ مثبتی پیدا کرده گفت: فکر می کنم دولت درپی کیفیت است زیرا از سیاست های انبساطی پولی که معمولا دولت ها برای کوتاه مدت استفاده می کنند استفاده نکرد و همین موضوع روزنه امید است که نشان می دهد دولت درپی بهبود فضای کسب و کار، جذب سرمایه گذاری خارجی و اصلاح قیمت هاست .




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.