سفیر ایران در بوسنی و رئیس بانک مرکزی بوسنی و هرزگوین در خصوص همکاری های بانکی و سرمایه گذاری بین دو کشور گفت و گو و تبادل نظر کردند.
علاقمندی ایران و بوسنی و هرزگوین برای همکاری های بانکی
علاقمندی ایران و بوسنی و هرزگوین برای همکاری های بانکی
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایرنا، «سید حسین رجبی» و «سناد سوفتیچ» با اشاره به روابط و همکاری های خوب بین تهران و سارایوو بر اهمیت همکاری های بانکی و سرمایه گذاری بین دو کشور تاکید کردند.
سفیر کشورمان در این دیدار ضمن تشریح همکاری های اقتصادی و بانکی پس از اجرای برجام گفت: با توجه به جایگاه و نقش جمهوری اسلامی ایران در خاورمیانه و پس از لغو تحریم ها، روسای کشورهای بزرگ اروپایی، آسیایی و آفریقایی که نمایندگان بانک های مرکزی و شرکت های بین المللی بیمه آنان را همراهی می کردند و همچنین نمایندگان شرکت های صنعتی و بازرگانی به جمهوری اسلامی ایران سفر کرده و قراردادهای متنوعی را در زمینه های مختلف صنعتی و اقتصادی به امضا رساندند.
رئیس بانک مرکز بوسنی و هرزگوین نیز در این نشست ضمن ابراز خرسندی از برداشتن تحریم ها گفت: جمهوری اسلامی ایران به دلیل موقعیت مهمی که در منطقه خاورمیانه دارد برای ما از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
سوفتیچ همچنین با اشاره به امکانات گسترده ایران و تاکید بر اینکه بوسنی و هرزگوین خواهان گسترش روابط بانکی و همکاری های اقتصادی با ایران است، گفت: به دنبال برداشتن هرگونه موانع در این رابطه هستیم.
وی در این دیدار ضمن اشاره به وضعیت اقتصادی بوسنی و هرزگوین در سال 2015، افزود: خوشبختانه در حال حاضر ما از یک ثبات خوبی در رشد اقتصادی برخوردار بوده و به یک ثبات مالی رسیده ایم. امیدوارم در سال جاری نیز شاهد روند مثبت در اقتصاد بوسنی و هرزگوین باشیم.
بوسنی و هرزگوین در اول مارس 1992 از یوگسلاوی سابق اعلام استقلال کرد و در همین سال به عنوان کشوری مستقل از سوی سازمان ملل به رسمیت شناخته شد.
این کشور پس از جنگ های داخلی میان سه گروه نژادی بوسنیایی، صرب و کروات که سر انجام با دخالت سازمان ملل و استقرار نیروهای حافظ صلح پایان یافت، بر اساس پیمان صلح دیتون در سال 1995 میلادی به دو هویت سیاسی به نام جمهوری صرب ها و یک بخش مسلمان و کروات نشین به نام فدراسیون بوسنی و هرزگوین با 10 استان دست یافت.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد