کاهش نقدینگی پایان سال از عوامل موثر در معاملات بورس

کاهش نقدینگی پایان سال از عوامل موثر در معاملات بورس

برخلاف افت ۱۶۰۰ واحدی شاخص کل در روز گذشته امروز شاهد رشد ۲۳۳ واحدی این شاخص بودیم. کاهش مقدار نقدینگی در بازار سرمایه از عواملی است که این روزها مقدار عرضه نسبت به تقاضا را بیشتر کرده است.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایسنا، امروز با آغاز ساعات معاملاتی بازار سرمایه، فعالان بورس تهران شاهد افزایش قیمت‌ها و به تبع آن افزایش نماگر اصلی بازار سهام بودند. به طوری که این شاخص تا نیم ساعت مانده به پایان ساعات معاملاتی با رشد مواجه شد، اما در نیم ساعت پایانی روند کاهشی را از سر گرفت و در نهایت نسبت به روز گذشته ۲۳۳ واحد افزایش یافت در تراز ۱۶۲ هزار و ۸۲۷ واحدی نشست.

روز گذشته فعالان بورس تهران شاهد ریزش بیش از ۱۶۰۰ واحد در شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بودند. با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال کارگزاری‌ها به پایان سال مالی خود نزدیک می‌شوند و مشتریان آنها حداکثر تا ۲۰ اسفند بابت تسویه اعتبارات وقت دارند. این موضوع که طی روال هر سال رخ می‌دهد سبب شده مقدار عرضه‌ها نسبت به تقاضا در بورس و فرابورس ایران افزایش یابد و قیمت سهم‌های بسیاری با کاهش مواجه شود.

در روزهای پایان سال مقدار نقدینگی در بازار سرمایه کم شده و بسیاری از سهامداران حقیقی یا حقوقی برای دست یافتن به نقدینگی اقدام به فروش سهم‌های خود می‌کند. این موضوع نیز در کلیت بازار تأثیر به سزایی دارد. اما در مجموع امروز قیمت‌ها توانست نسبت به روز گذشته رشد داشته باشد و فعالان بازار سرمایه در تمام شاخص‌ها به جز شاخص بازار دوم شاهد رشد آرامی بودند. به طوری که شاخص کل هم وزن با ۳۶ افزایش مواجه شد و شاخص آزاد شناور و شاخص بازار اول هر کدام به ترتیب ۲۶۵ و ۲۸۹ واحد رشد کردند. اما شاخص بازار دوم با ۸۷ واحد کاهش روبه رو شد.

روز گذشته خبر افزایش سرمایه برخی از بانک‌ها مورد تأیید قرار گرفت و این موضوع سبب شد که این گروه مورد توجه ویژه بازار قرار گیرد. امروز نیز نماد بانک ملت بیشترین تأثیر افزاینده روی شاخص‌های بازار داشت و توانست به تنهایی ۱۳۸ واحد رشد را برای شاخص‌ها به ارمغان بیاورد. اما در طرف مقابل بانک تجارت ۴۶ واحد تأثیر کاهنده روی شاخص‌های بازار داشت.

امروز در نماد صنایع پتروشیمی خلیج فارس شاهد افت قیمت ۱.۷۴ درصدی بودیم و این نماد به تنهایی ۱۶۰ واحد شاخص‌های بازار را با کاهش مواجه کرد. همچنین فولاد خوزستان و بانک صادرات ایران دیگر نمادهای بودند که در نوسانات کاهشی شاخص کل، تأثیر به سزایی داشتند. در عین حال در گروه فرآورده‌های نفتی، کک و سوخت هسته‌ای اکثر سهم‌ها شاهد افزایش قمیت بودند و نماد پالایش نفت بندرعباس نیز جزو نمادهای تأثیرگذار بر شاخص بود.

در گروه فلزات اساسی و همچنین در گروه کانه‌های فلزی امروز شاهد کمتر از ۲ درصد نوسان قیمت بودیم.

در آخرین روز معاملات بازار سرمایه ایران در این هفته بانکی‌ها ۸۵ میلیارد تومان از ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند و پس از این گروه، گروه شیمیایی با ۳۴ میلیارد تومان ارزش معاملات جزو گروه‌های پرمعامله بودند. همچنین در گروه خودرو نیز ارزش معاملات به نزدیک ۳۰ میلیارد تومان رسید.

ارزش کل معاملات بورس تهران به رقم ۵۷۹ میلیارد تومان رسید که این رقم ناشی از دست به دست شدن بیش از دو میلیارد سهم و اوراق مالی بود. همچنین تعداد معاملات این بازار به عدد ۱۲۰ هزار و ۲۴۰ دست یافت.

آیفکس نیز با افت ۰.۱۱ واحد روبه رو شد و تا رقم ۲۰۶۳.۹۷ واحدی رسید. ارزش معاملات فرابورس ایران تا رقم ۴۷۹ میلیارد تومان بالا رفت و حجم معاملات این بازار به عدد ۸۰۰ میلیون سهم و اوراق مالی رسید.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.