هزینه سنگین دستفروشی به اقتصاد کشور

عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران عنوان کرد:

هزینه سنگین دستفروشی به اقتصاد کشور

یک‌شنبه, اوت 7, 2016 - 12:48 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

رضا امیدوار تجریشی با بیان اینکه اکنون 50 درصد درآمدهای مالیاتی کشور از تهران تامین می‌‌شود، افزود: در این راستا بحث ساماندهی مشاغل مزاحم شهری باید مد نظر قرار گیرد.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از نسیم اقتصاد،وی با تاکید براینکه این شغل‌های مزاحم شهری چند دسته هستند، گفت: یک بحش از آنها آلودگی در شهرها ایجاد می‌کنند و باید به خارج از شهر منتقل شود.

امیدورا تجریشی تاکید کرد: این مشاغل مانند صافکاری‌ها و چوب‌فروشی‌ها علاوه بر آلودگی صوتی، انواع آلودگی‌های محیط زیستی را نیز به دنبال دارند.

وی با بیان اینکه برخی از مشاغل برای شهرها هزینه سرباز هستند، تصریح کرد: اینگونه مشاغل هزینه‌های لجستیک شهری را افزایش می‌دهند.

عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران با اشاره به اینکه اکنون هزینه سرانه استفاده از خرده‌فروشی افزایش یافته است، گفت: میانگین استفاده از خرده‌فروشی در جهان از هر 330 نفر، یک نفر است و این رقم در تهران از هر 30 نفر، یک نفر است.

وی به برخی از مشاغل که هزینه‌های اقتصادی زیادی به شهر تحمیل می‌کنند؛ اشاره کرد و افزود: این مشاغل مانند فروشنده‌های لوازم صوتی و تصویری در خیابان ستارخان باعث ایجاد ترافیک‌های سنگین می‌شوند و هزینه‌هایی را به بار می‌آورند و باید به خارج از تهران و یا به هایپرمارکت‌هایی که خارج از شهر ایجاد می‌شوند، انتقال یابند.

امیدوار تجریشی با تاکید بر اینکه دستفروشی به شدت به اقتصاد صدمه وارد می‌کند، اظهار کرد: دستفروشان بدون هزینه‌هایی مانند آب، برق، مالیات و غیره در حال کسب درآمد هستند و علاوه بر این با ارائه جنس بی‌کیفیت می‌توانند هزینه‌های دیگری را در آینده به فرد تحمیل کنند.

وی در پاسخ به اینکه چه راهکاری برای این موضوع وجود دارد، گفت: اگر دستفروشان را بگیرند ممکن است، این افراد دست به کار خلاف بزنند و از این رو باید آنها را شناسایی کرده و تدبیری برای آن اندیشید.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه دستفروشی هزینه‌های پنهانی دارد، تصریح کرد: برخی از این افراد حاضر هستند برای اینکه به فعالیت خود ادامه دهند، هزینه‌هایی را پرداخت کنند.

وی ادامه داد: به عنوان مثال برخی از دستفروشان میوه‌های نوبرانه با توجه به اینکه جایگاه‌هایی را در خیابان انتخاب می‌کنند که برای فروش محصولاتشان بسیار مناسب است، می‌گویند حاضرند برای آن هزینه نیز پرداخت کنند که در این صورت شهرداری می‌تواند با احداث دکه‌هایی شرایط مناسب برای ادامه کسب درآمد آنها فراهم کند.

امیدوار تجریشی تاکید کرد: در این صورت است که هم دستفروشی سامان یافته و هم بسیاری هزینه‌های سربار جلوگیری شده است.

وی درباره دستفروشی در مترو نیز گفت: نمونه این اتفاق در کشور چین در حال رخ دادن است اما با فرمولی متفاوت؛ آنها با لباس‌های فرم مخصوص در فضای مترو حضور دارند و همچنین محدودیت‌هایی برای فروش کالا وجود دارد که کالاهای آنها بنا به این قانون باید پیش از عرضه مورد تایید قرار بگیرد.

عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران درباره راهکار برخی دستفروشی‌ها در مقابل پاساژها نیز تاکید کرد: با ایجاد بازارچه‌های محلی در مناطق مختلف شهر می‌توان از این معضل نیز جلوگیری کرد.

وی تصریح کرد: از آنجا که وظیفه دولت اشتعالزایی است پس باید شرایط را به گونه‌ای رقم بزند تا این شرایط بدون مشکل سامان‌دهی شود.

امیدوار تجریشی درباره عواملی که باعث بروز چنین اتفاقاتی می‌شود نیز گفت: توسعه ناهمگون در شهرهای دیگر باعث شده تا با توجه به تمرکز امکانات در تهران افراد به این شهر مهاجرت کنند.

وی افزود: باید توسعه اقتصادی را در شهرهای دیگر نیز داشته باشیم تا مهاجرت به تهران کم شده و حتی معکوس شود و هم راستا با این اتفاق باید اقتصاد را نیز بهبود بخشیده و مشاغل را سامان‌دهی کنیم.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.