وزیر ارتباطات وفناوری اطلاعات گفت: بعد از اعمال محدودیتهای جدید اپل برای اپلیکیشنهای ایرانی در پنج روز متوالی، روزانه ۷۰ هزار آیفون در شبکه موبایل ایران خاموش شدند.
روزانه ۷۰ هزار آیفون در پی محدودیت جدید اپل در ایران خاموش میشوند
روزانه ۷۰ هزار آیفون در پی محدودیت جدید اپل در ایران خاموش میشوند

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از فارس، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات چندی پیش در واکنش به محدودیت جدید ایجاد شده برای اپلیکیشنهای ایرانی روی سیستم عامل اپل از کاهش میزان استفاده ایرانیها از آیفون خبر داد.
وی گفته بود اگرچه ایرانیها اپل را دوست داشتند، اما بعد از محدودیت ایجاد شده، بسیاری از ایرانیها گوشیهای اپلشان را خاموش کردند و دیگر از آن استفاده نمیکنند.
وی گفت: گزارش دقیق این موضوع توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام خواهد شد.
وزیر ارتباطات پس از آن، در یک استوری اینستاگرامی، نموداری از کاهش مصرف گوشی اپل در شبکه اپراتورهای موبایل ایران منتشر کرد که کمی بعد این استوری را حذف کرد.
جهرمی در مراسمی، آمار رسمی از این ادعا اعلام کرد و گفت: با استناد به آمار رگلاتوری، تا پیش از اعمال محدودیتهای اخیر، به طور متوسط روزانه ۷ هزار گوشی جدید اپل در شبکه ایران ثبت (وارد) میشد که پس از اعمال محدودیت، نه تنها این تعداد گوشی به شبکه اضافه نشدند، بلکه به طور متوسط روزانه در پنج روز متوالی، ۷۰ هزار گوشی در شبکه خاموش شدند.
وزیر ارتباطات این اظهارات را در جلسه هیأت عمومی سازمان نظام صنفی رایانهای کشور که همزمان با سالروز تأسیس وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شده، ایراد کرده است.
حذف بستههای بلندمدت خلاف توافق با اپراتورها بود
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه با افزایش نرخ بستهها، سهم ICT در سبد خانوار شروع به رشد کردن کرد و ما روی این موضوع حساسیم، گفت: حذف این بستهها خلاف توافقی بود که کردیم، اینکه مدیریت هزینه جایگزین افزایش تعرفه شود، به همین دلیل به آنها گفتیم بستهها را برگردانند.
محمدجواد آذری جهرمی در حاشیه جلسه سالیانه سازمان نظام صنفی درباره تغییرات بستههای بلندمدت اپراتورهای همراه بیان کرد: درست است که ما تعرفه را دادیم اما باید به سهم هزینه ICT در سبد خانوار نگاه کنیم. ما وظیفه توسعه بازار ICT را داریم، افزایش تعرفه چه در قالب قانون و چه فراقانونی که نباید توسط اپراتورها انجام شود، اگر این تعادل را به هم بزند، نتیجهاش کاهش اندازهی بازار و افزایش مشکلات برای مردم است. بعد از تلاطمات اقتصادی و افزایش نرخ ارز، اپراتورها شروع به حذف بستهها یا افزایش نرخ بستهها کردند، نتیجه این شد که سهم ICT در سبد خانوار شروع به رشد کردن کرد و این چیزی است که ما روی آن حساسیم.
وی دربارهی دلیل دستور به بازگشت بستههای اینترنت بلندمدت اپراتورها توضیح داد: در جلسهای که با اپراتورها داشتیم هماهنگی شد که اپراتورها به جای افزایش تعرفه مدیریت هزینه را در پیش بگیرند. در تلاطم اقتصادی ما نباید صرفاً هزینه را از جیب مردم برداریم، هزینه تبلیغاتشان را کاهش دهند، اقتصاد اشتراکی را ترویج دهند، ۱۰ قلم استخراج شد که حجم صرفهجویی در اپراتورها رخ میداد. ما توافق کردیم دیگر تغییری نباشد تا فرآیند صرفهجوییهای اقتصادی را ببینیم و بعد تصمیم بگیریم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: حذف این بستهها خلاف توافقی بود که کردیم، اینکه مدیریت هزینه جایگزین افزایش تعرفه شود، به همین دلیل به آنها گفتیم بستهها را برگردانند. البته طبیعتاً اپراتورها الان هم میتوانند بستهها را دست بزنند اما این را هم بدانند که ما در قبال این تغییرات در کمیسیون تمظیم مقررات سکوت نمیکنیم.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد