روند معاملات هفته آینده بورس وابسته به نتیجه مذاکرات سیاسی است

روند معاملات هفته آینده بورس وابسته به نتیجه مذاکرات سیاسی است

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: ممکن است به دلیل مطرح شدن برخی از مذاکرات مثبت سیاسی در دو روز پایانی هفته جاری زمینه صعود شاخص در بازار روز شنبه فراهم شود و یا به دلیل محقق نشدن مسائلی که بازار انتظار آن را ندارد روند معاملات منفی و میزان عرضه شدت پیدا کند.

به گزارش دیوان اقتصاد،«سلمان نصیرزاده» در گفت و گو با ایرنا گفت: مهمترین اتفاق هفته جاری سفر نخست وزیر ژاپن به ایران بود که خوش بینی خاصی را در بازار ایجاد و زمینه صعود شاخص بورس را فراهم کرد.

وی ادامه داد: روز گذشته از نیمه دوم معاملات شاهد فشار عرضه در بازار بودیم که می‌توان گفت این موضوع در نتیجه تقابل معامله گران خوش بین و افرادی که نسبت به اتفاقات پایان هفته مردد بودند ایجاد شد.

به گفته نصیرزاده، روند معاملات بورس همیشه در روز شنبه متفاوت‌تر از بازار روز چهارشنبه است.

وی با تاکید بر حجم مناسب معاملات و شتاب تقاضا در بازار آخرین روز هفته جاری گفت: این موضوع نشأت گرفته از مسائل سیاسی است در حالی که قیمت‌های جهانی و نرخ ارز تغییر چندانی را تجربه نکرد و به نظر می‌رسد که بازار روز شنبه متفاوت با روند معاملات امروز باشد.

وی به تغییر لیدری بازار از گروه خودرویی‌ها به گروه بانکی‌ها اشاره و بیان کرد: تاحدودی مسائل موجود در گروه خودرو متأثر از مسائل سیاسی بود، آن دسته از معامله گران که محافظه کار تر هستند در بازار روز گذشته برای خرید صبوری کردند اما بخشی از کسانی که نسبت به اتفاقات آخر هفته ترس دارند اقدام به عرضه سهام خود کردند که این موضوع باعث تضعیف معاملات گروه خودرو در بازار روز چهارشنبه شد.

وی با بیان اینکه دیروز گروه بانکی‌ها بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند، افزود: مهمترین دلیل این رشد این گروه انتشار گزارش های دو بانک تجارت و صادرات است که باعث تأثیر مثبت در این گروه‌ها شدند.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: گزارشات منتشر شده از بانک تجارت و صادرات حاکی از آن بود که دارایی‌های خود را با نرخ ارز نیمه دوم سال ۹۷ که برای دلار ۸,۴۰۰ تومان و برای یورو ۹,۴۰۰ تومان بود تسعیر کردند، این موضوع به نفع نماد گروه بانکی‌ها بود که از دارایی ارزی برخوردار هستند.

وی گفت: بازار به منظور تصمیم گیری در خصوص شرکت‌های سودمحور و بنیادی منتظر انتشار گزارش سه ماه شرکت‌ها است.

وی اظهار داشت: در روزهای اخیر تقاضای چندانی در سهام گروه‌های مؤثر مانند گروه فلزات اساسی، فولادی، سنگ آهنی و پتروشیمی وجود نداشت بلکه بیشتر توجه بازار به سمت سهام گروه‌های کوچک بود.

نصیرزاده در پایان افزود: به نظر می‌رسد که اگر فضای فعلی در بازار حاکم باشد بخشی از جریان نقدینگی که در چند روز اخیر در بازار سهم‌های کوچک جذب و سود مناسبی را کسب کردند به سمت سهم‌های بنیادی مانند فولادی و سنگ آهنی و … سوق داده شوند.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.