هشدار در مورد کلاهبرداری به بهانه سبدغذایی

هشدار در مورد کلاهبرداری به بهانه سبدغذایی

یک‌شنبه, اوت 4, 2019 - 09:31 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

پلیس فتا اعلام کرد که کلاهبرداران با ایجاد صفحه‌ای با عنوان سبد غذایی و استفاده از شگرد کلاهبرداری پیامکی و فیشینگ اقدام به سرقت اطلاعات کارت بانکی می‌کنند که نیاز است تا شهروندان دقت داشته باشند.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایبِنا، گزارش‌ها جدید حاکی از آن است که کلاهبرداران سایبری با شگرد کلاهبرداری پیامکی و استفاده از فیشینگ به منظور ایجاد درگاه پرداخت تقلبی اقدام به سرقت اطلاعات کارت بانکی شهروندان با عنوان دریافت بسته حمایتی دولت می‌کنند؛ در همین راستا نیاز است تا شهروندان نسبت به پیام‌های دریافتی دقت کافی و لازم را داشته باشند تا با ورود به این سامانه مورد کلاهبرداری قرار نگیرند.
در همین راستا، پلیس فتا نسبت به کلاهبرداری با پیامک‌های انبوه «بسته حمایت دولت» هشدار داد و اعلام کرد که اخیرا افراد سودجو با سواستفاده از شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور اقدام به ارسال پیامک‌های انبوه به هموطنان تحت عنوان «بسته حمایتی دولت»، «دریافت سبد غذایی خانوار» و... کرده و از این طریق اقدام به کلاهبرداری از شهروندان از طریق درگاه بانکی جعلی کرده‌اند.
در این روش لینکی به صورت پیامک برای افراد ارسال شده و از کاربر درخواست می‌کند برای دریافت بسته حمایتی دولت به سایتی جعلی بروند که بعد از مراجعه به این سایت از کاربران اطلاعاتی از قبیل کد ملی، میزان درآمد ماهیانه، تعداد خانوار و وضعیت مسکن افراد و... دریافت می شود. در ادامه افراد سودجو با دریافت این اطلاعات، کاربر را به درگاه بانکی برای واریز مبلغ ۲۰۰۰ تومان برای صدور کارت بانکی هدایت می‌کنند که این درگاه فیشینگ و جعلی بوده و تمامی اطلاعات کارت بانکی افراد را به سرقت برده و حسابشان را خالی می‌کنند.
پلیس فتا به شهروندان هشدار داده که به اینگونه پیامک‌ها تحت هیچ شرایطی اعتنا و اعتمادی نکرده و تحت هیچ شرایطی اطلاعات شخصی و بانکی خود را در این سایت‌ها وارد نکنند و در صورتی که به هر علت، با ورود به سایت‌های جعلی اطلاعات کارت بانکی خود را درج کردند، بلافاصله رمز دوم اینترنتی خود را تغییر دهند.
همچنین شهروندان باید توجه داشته باشند که اخبار مربوط به بسته‌های حمایتی دولت را تنها از طریق مراجع و سازمان‌های معتبر پیگیری کنند و توجه داشته باشند، سایت‌هایی که اقدام به دریافت اطلاعاتی از قبیل کد ملی، شماره حساب، شماره کارت، رمزهای اول و دوم، تاریخ انقضاء و CVV۲ کارت بانکی از کاربران می کنند، قابل اعتماد نیستند.
در سامانه جعلی ایجاد شده از سوی کلاهبرداران، شهروندان بعد از ورود به لینکی که در پیام کوتاه ارسال شده باید نسبت به وارد کردن اطلاعات کد ملی، تعداد خانوار، میزان درآمد و وضعیت سکونت باید برای دریافت مبلغ سامانه حمایتی به درگاه پرداخت مراجعه کنند؛ این در حالی است که سامانه‌ای با عنوان بسته حمایتی دولت به این شکل وجود ندارد و وزارت کار، رفاه و امور اجتماعی اطلاعات کارت و حساب بانکی شهروندانی که در حوزه بسته حمایتی تحت پوشش هستند را در بانک اطلاعاتی دارد و در زمینه سبد غذایی حمایتی دولت نیاز به هیچگونه اقدامی از سوی شهروندان نیست؛ لازم به ذکر است که درگاه پرداخت مورد استفاده در این سامانه با عنوان سامانه حمایت از سبد غذایی خانوار، فیشینگ بوده و زمانی که اطلاعات کارت بانکی از جمله شماره کارت، رمز دوم، CVV۲، تاریخ انقضا از سوی کاربر وارد شود، کلاهبردار اطلاعات کارت بانکی را ذخیره و به سرقت می‌برد تا در زمان لازم نسبت به خالی کردن حساب و برداشت غیر مجاز اقدام کند.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.