بازدهی ٣٠ درصدی «وبصادر» در تابستان

بازدهی ٣٠ درصدی «وبصادر» در تابستان

بانک صادرات ایران در ٣ ماهه تابستان ٩٨ به دلیل انتشار صورت مالی میان دوره‌ای و شناسایی سود خالص و انتشار گزارش‌های ماهانه جذاب رشد ٣٠ درصدی را رقم زده است. 
 

به گزارش دیوان اقتصاد و به نقل از پایگاه خبری تحلیلی «با اقتصاد»، این بانک از ابتدای تابستان تاکنون بازدهی قابل توجهی را رقم زده است. هر سهم بانک صادرات ایران در آخرین روز معاملاتی بهار ٩٨ به قیمت ٤٢٤ ریال معامله شده است و قیمت آن در روزهای ابتدایی پاییز ٩٨ از  مرز ٦٠٠ ریال نیز فراتر رفته است. بنابراین نرخ رشد قیمت هر سهم بانک صادرات ایران طی فصل تابستان از ٣٠ درصد هم گذشت.
در سال جاری بازار تداوم رشد گذشته خود را حفظ کرده است اما آنچه که به تقویت رشد نمادها در شرایط رو به رشد شاخص کمک کرده است، عوامل بنیادی هر سهم بوده است. در این میان نماد بانکی‌ها و به طور خاص نماد بانک صادرات از خوش اقبال‌ترین نمادهای بازار و نمادهای گروه بانکی بوده است. این رشد در حالی بوده که بازار به فصل انتشار صورت‌های مالی میان‌دوره ای نزدیک شده است و «وبصادر» می‌تواند با انتشار صورت مالی میان‌دوره‌ای شش‌ماهه به تقویت هر چه بیشتر رشد قیمت هر سهم «وبصادر» کمک کند. اما چه چیزی موجب شده است بازار اقبال هرچه بیشتری به این نماد داشته و به سمت این نماد سوق پیدا کند. با نگاه کلی می‌توان انتشار صورت مالی میان‌دوره‌ای سه‌ماهه منتهی به خرداد ٩٨ و گزارش‌های ماهانه جذاب شرکت دانست.
«وبصادر» در انتظار شکستن کانال یک ساله
بررسی روند قیمتی نماد «وبصادر» در یک سال گذشته نشان می‌دهد قیمت هر سهم «وبصادر» از ٢٩٠ ریال شروع به رشد کرده و با طی کردن روند نوسانی صعودی در کانال مشخصی حرکت کرده است و به سطوح ٦٠٠ ریالی رسیده است. قیمت «وبصادر» در سقف کانال یک ساله خود قرار دارد که رشد قیمتی «وبصادر» در نتیجه گزارش‌های ماهانه و صورت‌های مالی میان دوره‌ای جذاب شرکت و رفع زیان و شناسایی سود خالص شرکت بوده و موجب شده تا قیمت هر سهم «وبصادر» به سطوح قیمتی بالاتر نزدیک شود و از قیمت‌های زیر ٣٠٠ ریال عبور کرده و به قیمت‌های بالای ٥٠٠ ریال نزدیک شود.
 اما به نظر می‌رسد با قرار داشتن در سقف کانال، قیمت «وبصادر» اصلاح جزیی را رقم بزند و  در ادامه با توجه به انتشار صورت‌های مالی میان دوره‌ای و شناسایی سود قابل توجه روند صعودی به خود گرفته و سقف کانال را شکسته و در خارج از کانال یک ساله خود مسیر صعود را ادامه دهد.
افزایش ٩٦٢ میلیارد تومانی سود خالص «وبصادر»
بررسی صورت مالی چند سال اخیر بانک صادرات ایران نشان می‌دهد، «وبصادر» در هر سال زیان خالص شناسایی کرده است. «وبصادر» در سال ١٣٩٤ زیان خالص ١.٩ هزار میلیارد تومانی شناسایی کرده است و روند شناسایی زیان در این بانک تداوم داشته و در سال مالی ٩٧ به رقم ٢.٤ هزار میلیارد تومان رسیده است. بنابراین زیان خالص بانک صادرات ایران طی چهار سال رشد قابل توجه داشته است. اما بر اساس تصمیمات مجمع عمومی فوق‌العاده مورخ ٢١ اسفند ٩٧، افزایش سرمایۀ «وبصادر» از مبلغ ٥٧ هزار و ٨٠٠ میلیارد ریال به‌ مبلغ ١٧٥ هزار و ٣٥٣ میلیارد و ٩٧٢ میلیون ریال، موجب شده است زیان شرکت مرتفع شود و بانک صادرات ایران از ماده ١٤١ قانون تجارت خارج شود.
اما نکته قابل توجه عملکرد «وبصادر» گزارش سه ماهه میان دوره‌ای منتهی به خرداد ٩٨ است. در این گزارش بانک صادرات ایران خبر از رفع زیان خالص و شناسایی سود خالص ١٤ میلیارد تومانی بوده است. این در حالی است که بانک صادرات ایران در مدت مشابه سال گذشته زیان خالص ٩٤٨ میلیارد تومانی شناسایی کرده است. بنابراین افزایش ٩٦٢ میلیارد تومانی سود خالص بانک صادرات ایران همه توجه‌ها را به خود جلب نمود و به رشد هر چه بیشتر قیمت هر سهم «وبصادر» کمک کرد.
رشد ١٤ درصدی تسهیلات پرداختی 
اما علاوه بر انتشار صورت مالی جذاب میان دوره‌ای، انتشار گزارش‌های ماهانه به تقویت هر چه بیشتر خوش بینی بازار به عملکرد بانک صادرات ایران کمک کرده است. تسهیلات پرداختی ماهانه بانک صادرات ایران با نرخ رشد ١٤ درصدی طی ٥ ماهه اول سال ٩٨ رشد داشته است و این امر موجب شده است درآمد حاصل از تسهیلات اعطایی بانک صادرات ایران با رشد ٤ درصدی افزایش یابد و از ٨٨٠ میلیارد تومان در فروردین ماه به یک هزار و ٤٤ میلیارد تومان در مرداد ماه برسد. این موضوع موجب شده است پوشش هزینه سپرده‌های سرمایه‌گذاری بانک افزایش یابد و موجب شود سود ناخالص بانک روند رو به بهبود به خود بگیرد.
بنابراین انتشار صورت مالی میان دوره‌ای به همراه گزارش‌های خوش‌بینانه ماهانه از سوی «وبصادر» موجب شده است در موج صعودی بازار در تابستان ٩٨، بازار از این سهم غافل نماند و استقبال قابل توجه به عوامل بنیادین این سهم نشان دهد.
 




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.