مسئولان و فعالان بازار نسبت به انجام هرگونه معامله طلا در فضای مجازی هشدار میدهند.
ممنوعیت معاملات طلا در فضای مجازی
ممنوعیت معاملات طلا در فضای مجازی
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایبِنا، با وجود هشدارها از سوی اتحادیه طلا و جواهر و فعالان این بازار، همچنان شاهد خرید و فروش مجازی طلا از طریق سایت ها و راههای ارتباط در فضای مجازی هستیم.
در معاملات اینچنینی بارها و بارها شاهد ایجاد مشکلات و کلاهبرداری از مردم بودیم اما همواره این افراد به فعالیت خود ادامه می دهند. کم فروشی، فروش طلا تقلبی، کلاهبرداری هایی همچون ماجرای سکه ثامن و بسیاری از این موارد، همگی ناشی از عدم توجه مردم به هشدارها و همچنین برخورد جدی با فعالیت اینگونه واحدها است. اما بحث خرید و فروش آنلاین طلا و جواهر و سکه در فضای مجازی و برنامه هایی مثل اینستاگرام و تلگرام بسیار متفاوت است.
ابراهیم محمدولی، رییس اتحادیه طلا و جواهر در اینباره اظهار داشت: نامه نگاریهایی گسترده با نهادهای ذیربط انجام داده و اعلام کردیم که به دلایل فنی هنوز زیرساختها و بستر خرید و فروش طلا در فضای مجازی فراهم نیست.
رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران خاطر نشان کرد: فضای مجازی دارای مزیتهای فراوانی برای مبادلات اقتصادی است، اما شرایط مناسبی برای معاملات طلا در آن، آماده نشده است زیرا خرید و فروش طلا و مصنوعات طلا به الزامات خاصی نیاز دارد.
محمدولی اضافه کرد: خریداران طلا تمایل دارند که از نزدیک مصنوعات طلا را مشاهده و آن را امتحان کنند، اما در فضای مجازی این امکان وجود ندارد. در حال حاضر معاملات طلا و سکه در فضای مجازی از طرف نهاد خاصی رصد نمیشود، بنابراین امکان رسیدگی به تخلفات وجود ندارد.
رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران ادامه داد: مسایلی مانند عیار طلا، وزن و نحوه تحویل در دادوستد اینترنتی و مجازی طلا و سکه مطرح بوده که سازوکاری برای آنها شکل نگرفته است. محمدولی به برخی تخلفات رخ داده در این بخش اشاره کرد و اظهار داشت: در برخی پروندهها، افرادی در فضای مجازی اقدام به کلاهبرداری تحت عنوان فروش طلا و سکه کردهاند.
وی گفت: هشدارهایی که اتحادیه طلا برای خرید و فروش طلا و سکه در فضای مجازی داده، توسط برخی مردم مورد بیتوجهی قرار گرفته و جالب این است که پس از بروز مشکل، افراد خسارت دیده به اتحادیه طلا اعتراض میکنند، در حالی که ما نسبت به این نوع معاملات هشدارهای لازم را دادهایم.
رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران افزود: تاکنون برای دو هزار و ۹۰۰ واحد طلا فروش در شهر تهران پروانه کار صادر شده و یک هزار و ۵۰۰ پرونده نیز در مرحله رسیدگی قرار دارد، اما تاکنون هیچ مجوزی برای معاملات طلا در فضای مجازی صادر نشده است.
همچنین محمد کشتی آرای، عضو اتحادیه طلا و جواهر نیز در اینباره، گفت: بحث خرید و فروش طلا در فضای مجازی و به صورت اینترنتی همچنان ممنوع است و هیچ دستورالعملی جدیدی هم در این خصوص صادر نشده است.
به گفته وی، بحث سکه ثامن با توجه به جریحه دار شدن افکار عمومی درباره زیان حدود ۴ هزار نفر برای مردم هر بار مطرح می شود هشداری است برای مردم تا بدانند که در این فضا داد و ستد نداشته باشند.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد