موجودی سدهای ایران چقدر است؟

موجودی سدهای ایران چقدر است؟

یک‌شنبه, اکتبر 27, 2019 - 08:24 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

با وجودی که بارش‌ها از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۸ مهرماه در مقایسه با بارش سال آبی گذشته حدود ۳۹ درصد و در مقایسه با مدت متوسط بلندمدت حدود ۱۴ درصد کاهش یافته، اما آمارها حاکی است که موجودی آب مخازن سدهای ایران در تاریخ ۳۰ مهرماه سال جاری معادل۲۶.۳۱میلیارد مترمکعب بوده که نسبت به سال گذشته در تاریخ مشابه ۳۹ درصد افزایش داشته است

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایسنا، سال آبی ۱۳۹۷ - ۱۳۹۸ از حیث بارش‌ها نسبت به متوسط بلندمدت یعنی مدت ۵۰ ساله، ۴۳ درصد افزایش بارش و نسبت به سال گذشته آبی (۱۳۹۶- ۱۳۹۷) نیز تا اواسط خردادماه، ۱۰۳ درصد افزایش داشت و مخازن نسبت به سال گذشته، بیش از ۱۵ میلیارد متر مکعب از آب بیش‌تری برخوردار شدند.
هم‌چنین میزان بارندگی‌های کشور از ابتدای سال آبی جاری تا روز ۲۸ مهرماه به حدود ۶ میلی‌متر رسیده است که این رقم در مقایسه با بارش ۱۰ میلیمتری سال آبی گذشته حدود ۳۹ درصد و در مقایسه با مدت متوسط بلندمدت حدود ۱۴ درصد کاهش یافته است. این میزان بارندگی در میان بارش‌های نیم قرن اخیر در همین بازه زمانی رتبه نوزدهم را به خود اختصاص داده است.
آخرین وضعیت سدهای ایران
بر اساس این گزارش، مقادیر ورودی به سدها از ابتدای سال آبی تا ۳۰ مهرماه سال جاری، معادل ۱.۷۵ میلیارد مترمکعب است که نسبت به سال گذشته در بازه زمانی مشابه ۸۷ درصد افزایش داشته است. هم‌چنین مقادیر خروجی از سدها از ابتدای سال آبی ۳۰ مهرماه سال جاری، معادل ۴.۱۵ میلیارد مترمکعب است که این میزان نسبه به مدت مشابه سال گذشته صددرصد افزایش نشان می‌دهد.
موجودی آب مخازن سدهای ایران در تاریخ ۳۰ مهرماه سال جاری، معادل۲۶.۳۱ میلیارد مترمکعب بوده که نسبت به سال گذشته در تاریخ مشابه، ۳۹ درصدافزایش داشته است. البته موجودی مخازن کشور نسبت به هفته گذشته، ۴۲۰ میلیارد مترمکعب کاهش داشته است.
درصد پرشدگی مخازن سدها در تاریخ ۳۰ مهر سال ۱۳۹۸، حدود ۵۲ درصد است. تعداد سدهایی که بیش از ۹۰ درصد پرشدگی دارند، ۱۶سد و تعداد سدهایی که کمتر از ۴۰ درصد پرشدگی دارند، ۷۱ سد است. به طور کلی تعداد سدهای مهم در حال بهره‌برداری کشور، ۱۹۳ نیز سد است که ظرفیتی معادل ۵۰.۶ میلیاردمترمکعب دارند.
آخرین وضعیت سدهای تهران
همچنین طبق آخرین آمار وزارت نیرو، میزان ورودی سد امیرکبیر، ۵ متر مکعب در ثانیه و میزان خروجی ۱۳.۵ متر مکعب در ثانیه است. میزان ورودی و خروجی سد لتیان، به ترتیب ۱۲ و ۲۱ متر مکعب در ثانیه است. میزان ورودی سد لار، ۴.۷ متر مکعب در ثانیه و میزان خروجی این سد ۲۴ متر مکعب در ثانیه است.
میزان ورودی و خروجی سد طالقان به ترتیب ۱.۵ متر مکعب در ثانیه و ۵ متر مکعب در ثانیه بوده و میزان ورودی و خروجی سد ماملو نیز به ترتیب ۱۵.۵ متر مکعب و ۱۱.۵ متر مکعب در ثانیه است.
حجم کل مخازن سدهای پنج گانه تهران ۸۱۷ میلیون متر مکعب است که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۵۷۹ میلیون متر مکعب بوده است ۲۳۹ میلیون متر مکعب بیشتر است




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.