صادرات کشور به مرز ٢٢ میلیارد دلار رسید

صادرات کشور به مرز ٢٢ میلیارد دلار رسید

دوشنبه, سپتامبر 26, 2016 - 09:08 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

در شش ماهه نخست سال جاری صادرات کالا از ایران به حدود ٢٢ میلیارد دلار و واردات کالا به کشور به ٢٠ میلیارد دلار رسید. آلمانی‌ها نیز در این مدت توانستند به صدرنشین‌های لیست صادر کننده کالا به ایران راه باز کنند.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایسنا، بر اساس اطلاعات گمرک ایران در شش ماهه نخست سال‌ جاری صادرات غیرنفتی ایران با ٥.٩ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۲۱ میلیارد و ۷۰۶ میلیون دلار رسید. صادرات کشور در شش ماهه نخست سال گذشته ۲۰ میلیارد و ۴۷۸ میلیون دلار بود.
همچنین واردات کالا به ایران، در این مدت به ۲۰ میلیارد و ۳۰۸ میلیون دلار رسیده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ٢.٦ درصد کاهش یافته است. بنابراین تراز تجاری کشور همچنان مثبت است.

چه کالاهایی صادر کردیم؟

در شش ماهه نخست سال جاری، عمده‌ترین کالای صادراتی ایران میعانات گازی به ارزش ۳ میلیارد و ۴۹۶ میلیون دلار بود که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ١٢.٨٥ درصد کاهش داشته است.
گازهای طبیعی مایع شده نیز به ارزش یک میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار در رتبه بعدی قرار دارد و پس از آن به ترتیب گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده به ارزش ۸۳۶ میلیون دلار، روغن‌های سبک و فرآورده‌ها به جز بنزین به ارزش ۶۸۸ میلیون دلار و پروپان مایع شده به ارزش ۶۳۶ میلیون دلار قرار دارند.

همچنین در مدت یادشده ۸ میلیارد و ۶۹۸ میلیون دلار انواع کالای پتروشیمی صادر شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ٢٢.٤ درصد رشد کرده است. این کالاها در میان سایر گروه‌های کالایی بیشترین سهم از ارزش کل صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داده‌اند به ‌طوری که ٧.٤ درصد از کل صادرات غیرنفتی کشورمان به پتروشیمی‌ها اختصاص دارد.

سهم سایر کالاها به استثنای پتروشیمی و میعانات گازی از کل صادرات غیرنفتی کشورمان در شش ماهه سال‌جاری ٤٣.٨٢ درصد بود. در این مدت ۹ میلیارد و ۵۱۲ میلیون دلار انواع کالا به استثنای میعانات گازی و پتروشیمی صادر شد. صادرات سایر کالاها هم در این مدت ١.٨٤ درصد رشد داشته است.

نگاهی به اقلام عمده وارداتی

اقلام عمده وارداتی طی شش ماهه نخست سال ۱۳۹۵ به ترتیب شامل ذرت دامی به ارزش ۵۵۱ میلیون دلار، لوبیای سویا به ارزش ۵۰۳ میلیون دلار، برنج به ارزش ۴۷۸ میلیون دلار، قطعات منفصله خودرو به ارزش ۴۳۲ میلیون دلار و انواع وسایل نقلیه به ارزش ۳۵۷ میلیون دلار بوده است.

خریداران عمده کالاهای ایرانی

اطلاعات گمرک نشان می‌دهد که چین همچنان بزرگ‌ترین خریدار کالاهای ایرانی است به طوری که در شش ماهه ابتدایی سال‌ جاری حجم صادرات غیرنفتی کشور به چین به ۳ میلیارد و ۹۹۸ میلیون دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ١.٩ درصد رشد داشته است. پس از چین به ترتیب امارات متحده عربی به ارزش ۳ میلیارد و ۴۰۱ میلیون دلار، عراق به ارزش ۲ میلیارد و ۹۷۶ میلیون دلار، ترکیه به ارزش ۲ میلیارد و ۳۲۱ میلیون دلار و جمهوری کره با یک میلیارد و ۷۸۰ میلیون دلار قرار دارند. صادرات غیرنفتی ایران به کشورهای چین، ترکیه و کره جنوبی در این مدت افزایش داشته ولی صادرات غیرنفتی ایران به امارات متحده عربی ١٨.٥ درصد و عراق ٣.٤ درصد کاهش داشته است. همچنین صادرات غیرنفتی ایران به سایر کشورها دراین مدت با رشد ٤.١ درصدی همراه بوده است.

کشورهای عمده صادرکننده کالا به ایران

آمار تجارت خارجی ایران نیز نشان می‌دهد که در شش ماهه ابتدایی سال‌ جاری واردات کالاهای آلمانی افزایش یافته است. صادرات آلمان به ایران در این مدت به یک میلیارد و ۱۲۲ میلیون دلار رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲۶ درصد افزایش داشت. آلمان پنجمین صادرکننده بزرگ کالا به ایران به‌شمار می‌رود و رتبه‌های اول تا چهارم به ترتیب به کشورهای چین با ۴ میلیارد و ۸۶۰ میلیون دلار، امارات متحده عربی با ۳ میلیارد و ۴۵۷ میلیون دلار، جمهوری کره با یک میلیارد و ۵۷۷ میلیون دلار و ترکیه با یک میلیارد و ۳۲۹ میلیون دلار اختصاص دارد.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.