رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: ظرفیت صادرات به کشورهای همسایه 1100 میلیارد دلار میتواند باشد که اگر تنها 20 درصد از این بازار را داشته باشیم، صادرات ما به کشورهای همسایه مبلغ قابل توجهی خواهد شد.
ظرفیت بازار کشورهای همسایه تا 1100 میلیارد تومان است
ظرفیت بازار کشورهای همسایه تا 1100 میلیارد تومان است
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از فارس، حمید زادبوم در هفتمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی (تجارت منطقهای؛ اولویت راهبردی) که در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، گفت: تحریمها به گونهای است که ما را در تجارت بین المللی محدود میکند و طبیعتا برای دستیابی به اهداف، تحریم راه نقل و انتقال پول، حمل و نقل کالا، صادرات و واردات به روشهای مختلف بسته میشود.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران اظهار داشت: به همین خاطر بهترین راه برای توسعه تجارت، تمرکز بر روی کشورهای همسایه است، هر چند میدانیم تمرکز به چند کشور همسایه هم دارای ریسک خواهد بود.
وی بیان داشت: در سال 97 بعد از خروج آمریکا از برجام و فشار بر جمهوری اسلامی ایران، سازمان توسعه تجارت برنامه تعامل بیشتر با همسایگان را طراحی کرد و در آن سال حدود 24 میلیارد دلار از کل صادرات کشور به کشورهای همسایه انجام شد.
زادبوم با بیان این که بر اساس پژوهشهای مؤسسه مطالعات بازرگانی، صادرات به کشورهای همسایه بیش از 1100 میلیارد دلار میتواند بازار داشته باشد، گفت: اگر تنها 20 درصد از این بازار را داشته باشیم، صادرات ما به کشورهای همسایه مبلغ قابل توجهی خواهد شد.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با بیان این که در چند سال اخیر صادرات غیرنفتی ایران حدود 44 تا 45 میلیارد دلار بوده است، گفت: البته این پتانسیل وجود دارد که صادرات را افزایش دهیم و برای افزایش آن میتوان به منابع داخلی کشور اتکا کرد و آنها را به تولید تبدیل کرده و صادر کنیم.
وی اظهار داشت: فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان نگران بازار محصولات خود نباشند، زیرا بازار آنها در پشت گوش ما است.
زادبوم اضافه کرد: باید کاری کنیم که تجار و صادرکنندگان احساس آرامش کنند.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران تصریح کرد: صادرات برق ما به پاکستان 100 مگاوات است، این در حالی است که آنها علاقه مندند تا این میزان را به 500 مگاوات افزایش دهند و لذا توانیر در حال سرمایهگذاری است تا صادرات برق به پاکستان به 500 مگاوات افزایش یابد.
وی در ادامه گفت: با 6 کشور موافقتنامه ترجیحی داریم و با کشور سوریه نیز موافقتنامه تجارت آزاد داریم و با صربستان برای تجارت آزاد در حال مذاکره هستیم و باید توجه داشته باشیم که برای دستیابی به تجارت آزاد با دیگر کشورها هوشمندی لازم است.
زادبوم افزود: برای دستیابی به تجارت آزاد با اوراسیا باید هم امتیاز بدهیم و امتیاز بگیریم و لازم است که دولت و مجلس حمایت داشته باشند.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با تأکید بر این که با افغانستان، پاکستان و عراق نمیتوانیم به صورت طولانیمدت روابط یک طرفه داشته باشیم گفت: 20 درصد بازار عراق و 30 درصد بازار افغانستان را در اختیار داریم، اما آنها دائما به ما تأکید میکنند که ما هم باید به شما صادرات داشته باشیم و لذا در تجارت باید به موضوع تعاملات دو طرفه توجه داشت و این شرایط را فراهم کرد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد