وضعیت سردرگم بازار ارز در آخرین هفته بهمن‌ماه

وضعیت سردرگم بازار ارز در آخرین هفته بهمن‌ماه

فعالان بازار، دید روشنی نسبت به آینده تحولات سیاسی و اقتصادی کشور ندارند و بنابراین استراتژی روشنی در معاملات هفته‌ پایانی بهمن‌ماه، دیده نشد.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل ازایرنا، در آخرین هفته بهمن‌ماه بازار ارز در وضعیت سردرگم قرار داشت و نمودارها مدام در حال تغییر جهت بودند، این در حالی بود که در هفته پیشین، قیمت دلار افزایش یک هزار و ۸۰۰ تومانی و یورو نیز افزایش دو هزار و ۲۰۰ تومانی را از سر گذرانده بودند، اما هر دو ارز اصلی بازار در این هفته نتوانستند به رویه هفته پیشین خود ادامه دهند.

در هفته‌ای که گذشت قیمت دلار مدام در حال نوسان بین سقف ۲۶ هزار و ۳۰۰ تومان و کف ۲۵ هزار و ۷۰۰ تومان بود و یورو هم در محدوده ۳۱ هزار ۶۰۰ تومان تا ۳۱ هزار و ۱۰۰ تومان نوسان داشت. این شرایط نشان دهنده این بود که پس از صعود قابل توجه قیمت‌ها در هفته پیشین، در این هفته نیروی برتری میان دو گروه خریدار و فروشنده وجود نداشت و هیچ کدام از طرف‌های بازار نتوانستند محدوده حساس بازار را به نفع خود تغییر دهند.

این شرایط موجب شد که دلار مرز ۲۶ هزار تومان را در معاملات هفته گذشته، بارها بالا و پایین کند، اما یورو در کانال ۳۱ هزار تومان خود را تثبیت کرد و تنها در این کانال نوسان داشت. با این وجود روند کلی نمودار تغییرات قیمتی، نشان‌دهنده کاهش نسبی قیمت ارز در مقایسه میان روز ابتدایی و انتهای هفته است. طبق این مقایسه قیمت دلار در آخرین معاملات این هفته ۲۵ هزار و ۹۰۰ تومان قیمت‌گذاری شد که ۴۰۰ تومان ارزان‌تر از قیمت این ارز در ساعات ابتدایی هفته است. برای یورو هم قیمت در روز پنج شنبه ۳۱ هزار و ۱۰۰ تومان بود که این قیمت هم حدود ۵۰۰ تومان ارزانتر از قیمت یورو در ساعات ابتدایی روز شنبه بود.

قیمت‌گذاری ارز در صرافی‌های ملی اما در این هفته روند کم‌نوسانی را داشت. بر این اساس در چهار روز ابتدایی هفته قیمت فروش دلار در این صرافی‌ها ۲۴ هزار و ۹۸۰ تومان بود و در دو روز پایانی هفته این قیمت به ۲۵ هزار و ۱۷۰ تومان افزایش یافت. یورو نیز در این صرافی‌ها کار خود را از ۳۰ هزار و ۲۷۰ تومان آغاز کرد و در حالی که در روز چهارشنبه به قیمت ۳۰ هزار و ۴۳۰ تومان هم افزایش قیمت یافت، اما در روز پنج‌شنبه با قیمت ۳۰ هزار و ۳۰۰ تومان کار خود را به پایان برد.

از سوی دیگر در سامانه نیما دلار نیز در هفته‌ای که گذشت دلار در روز یکشنبه با قیمت میانگین ۲۵ هزار و ۷۰ تومان قله قیمتی خود را تجربه کرد و در روز سه‌شنبه در قیمت ۲۳ هزار و ۲۸۰ تومان به ارزانترین قیمت خود در هفته رسید. همچنین یورو هم در بازه محدود ۲۸ هزار و ۷۰۰ تا ۲۸ هزار و ۸۷۰ تومان نوسان کرد.

آرامش بعد یا قبل از طوفان؟

بازار ارز در حالی بهمن‌ماه را به سرانجام رساند که در این ماه برخلاف دی‌ماه، قیمت‌ها در مجموع روندی صعودی را تجربه کردند. در این ماه قیمت دلار از ۲۱ هزار و ۸۰۰ تومان به محدوده ۲۶ هزار تومان رسید و یورو نیز از کف کانال ۲۶ هزار تومان به میانه کانال ۳۱ هزار تومانی صعود کرد.

این افزایش قیمت در حالی است که طبق گزارش‌های بانک مرکزی، شاخص‌های اقتصادی کشور در شش ماهه دوم سال عملکرد مثبتی داشته‌اند. امری که نشان‌دهنده گذر اقتصاد تحت تحریم ایران از شوک شیوع بیماری کرونا است. با این وجود اما فعالان بازار ارز در ماه‌های اخیر بیش از هر چیز با توجه به تحولات سیاسی معاملات خود را تنظیم کردند که در این میان، مهمترین مسئله، تعیین سرنوشت بازگشت دولت جدید آمریکا به برجام بود. اتفاق مهمی که در بهمن‌ماه بر خلاف دی‌ماه، خبرهای خوشایندی در رابطه با آن منتشر نشد و به همین دلیل با افزایش نگرانی فعالان بازار از سرانجام برجام، در بازار روند افزایشی حاکم شد.

بنابراین همچنان پیش‌بینی روند بازار در اسفندماه نیز دشوار است. برخی اتفاقات و تحولات سیاست خارجی در روزهای اخیر رخ داده و یا قرار است در روزهای آینده تعیین تکلیف شوند. این تحولات می توانند در ماه اسفند بر بازار ارز تاثیر مستقیم بگذارند. از سوی دیگر افزایش نرخ درهم و همچنین افزایش تقاضای فصلی ارز در پایان سال نیز از مجموعه عواملی است که می تواند به تحولات بازار ارز در ماه اسفند جهت دهند.

در هر صورت به اعتقاد کارشناسان بازار برای مشخص شدن خط حرکت بازار ارز در ماه آینده می‌توان منتظر شروع معاملات در هفته آینده نیز ماند و مشاهده کرد که سرانجام این بازار قیمت دلار را در کانال ۲۶ هزار تومان به تثبیت می‌رساند یا از دلار ۲۵ هزار تومانی حمایت خواهد کرد. به اعتقاد این کارشناسان قرار گرفتن دلار در هر کدام از این دو کانال، می تواند بازار را از سردرگمی خارج کرده و به فعالان این بازار مسیر صعودی یا نزولی بازار در ماه آینده را نشان دهد. مسیری که مشخص خواهد کرد آرامش نسبی که در این هفته بر قیمت‌ها در بازار حاکم شده بود، آرامشی بعد از طوفان هفته گذشته بود، یا آرامشی قبل از طوفان اسفندماه خواهد بود؟

 




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.