معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: سال گذشته ۲ هزار و ۶۷ واحد صنعتی راکد با کمک مشاوران این سازمان، استانداریها و ستاد تسهیل و رفع موانع تولید به چرخه تولید برگشت که یکهزار و ۳۲۰ مورد آن از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم بوده است.
احیای 1320واحد راکد صنعتی در دولت سیزدهم
احیای 1320واحد راکد صنعتی در دولت سیزدهم
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایرنا، «علی رسولیان» امروز (دوشنبه) در نشست خبری در محل وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: سال گذشته بیش از ۱۲ هزار واحد راکد و غیرفعال در داخل و بیرون شهرکهای صنعتی مورد بررسی و پایش قرار گرفتند.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران گفت: در نهایت با کمک مشاوران این سازمان، استانداران و ستاد تسهیل و رفع موانع تولید ۲ هزار و ۶۷ واحد احیا شد که نسبت به سال ۹۹ رشد ۴۰ درصدی داشته است.
رسولیان خاطرنشانکرد: یکهزار و ۶۰۰ مورد از این واحدها در داخل شهرک ها و ۴۵۰ واحد در بیرون از شهرکها احیا شدند که ۳۶ هزار شغل جدید از محل راهاندازی مجدد این واحدها ایجاد شد.
وی، برنامه امسال این سازمان را احیا ۲ هزار واحد راکد و غیرفعال عنوان کرد و بیانداشت: با اقدامات انجام شده در سال گذشته، ۱۵ درصد از تعداد واحدهای راکد زیرمجموعه شهرکها و نواحی صنعتی کاسته شد.
حذف امضاهای طلایی
این مقام مسوول با اشاره به شفافسازی و حذف امضاهای طلایی در این سازمان، گفت: مقدمه این کار، شناسایی فرآیندهای سازمان و در مرحله بعد حرکت دادن آنها به سمت الکترونیکی کردن و قرار دادن آنها در اختیار همه است.
وی تصریح کرد: در این راستا در مرحله نخست فرآیند واگذاری اراضی الکترونیکی شد.
شرکتهای دانشبنیان از حضور در مزایده واگذاری زمین معاف شدند
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بیانداشت: سال گذشته شرکتهای دانشبنیان از حضور در مزایده واگذاری زمین این سازمان معاف شدند و اراضی موجود با اولویت به آنها واگذار شد.
وی ادامهداد: همچنین اقساط طولانیمدت تا ۶۰ ماه و تخفیف ۱۰ درصدی برای حق ارائه خدمات به این شرکتها داده شد.
رسولیان اظهار داشت: پارسال ۴۸ هکتار زمین طی ۱۴۸ فقره قرارداد به شرکتهای دانشبنیان واگذار و در مراکز فناوری و کسب وکارهای این سازمان نیز دفاتر با اولویت به این شرکتها واگذار شد.
به گفته این مقام مسوول، اکنون ۸۴۱ شهرک و ناحیه صنعتی در کشور فعال است و یکهزار و ۳۰ مورد شهرک و ناحیه صنعتی و منطقه ویژه صنعتی مصوب در کشور وجود دارد.
وی خاطرنشانکرد: ۴۸ هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی و تولیدی در این مناطق مستقر و فعال هستند و حدود یک میلیون نفر به صورت مستقیم در این شهرکها، نواحی و مناطق ویژه صنعتی اشتغال دارند.
معاون وزیر صمت بیانداشت: سال گذشته هفت هزار و ۴۰۰ قرارداد بهره برداری با افراد مختلف در این شهرکها منعقد شد که پنجهزار و ۳۰۰ مورد آنها در دولت سیزدهم بوده است. در این راستا سههزار و ۵۰۰ هکتار زمین به افراد متقاضی واگذار شد که حدود ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار آن در دولت جدید انجام شد.
وی یادآور شد: در سال گذشته ۲ هزار و ۸۸۰ واحد جدید صنعتی در سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران به بهرهبرداری رسید که در مقایسه با سال ۹۹ رشد ۱۳ درصدی داشته است.
این مقام مسوول همچنین از ورود به فرآیند فسخ قرارداد ۱۹ هزار هکتار از اراضی در شهرکهای صنعتی خبر داد که با وجود اینکه مدتهای مدیدی از دریافت زمین آنها گذشته بود، اما به بهره برداری نرسیده بودند و گفت: سال گذشته ۷۷۰ هکتار از این اراضی بازپس گرفته شد و در اختیار فعالان جدید اقتصادی قرار خواهد گرفت.
تامین زیرساختها
وی درخصوص تامین زیرساختها برای شهرکها و نواحی صنعتی، خاطرنشانکرد: سال گذشته هفتهزار هکتار به وسعت شهرکها و نواحی صنعتی اضافه شد که در همسنجی با سال ۹۹ رشد ۲۸۸ درصدی داشته است.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران اظهار داشت: در سال ۱۴۰۰ دبی ۷۴۰ لیتر بر ثانیهای آب (رشد ۵۸ درصدی) و یکهزار و ۲۰۰ لیتر بر ثانیه پساب (معادل حدود ۴۰ میلیون متر مکعب) برای شهرکهای صنعتی تامین شد.
وی بیانداشت: همچنین در سال گذشته ۸۵۰ مگاوات برق برای شهرکها و نواحی صنعتی تامین شد که در مقایسه با سال ۹۹ رشد ۱۰۴ درصدی داشته است.
پارسال یکهزار و ۴۳۰ کارگاه صنعتی ایجاد شد
معاون وزیر صمت با اشاره به برنامه نهضت کارگاهسازی و ایجاد یکهزار کارگاه صنعتی در سال گذشته، خاطرنشانکرد: در این زمینه عملکردی بهتر از برنامه ثبت و در پایان سال ۱۴۰۰ تعداد یکهزار و ۴۳۰ کارگاه صنعتی ایجاد شد که بخشی از آنها در اختیار شرکتهای دانشبنیان و همچنین شرکتهای کوچک و متوسطی که در حوزه فناوری کار میکردند قرار گرفت.
معاون وزیر صمت اضافهکرد: امسال برای ایجاد یکهزار کارگاه جدید با اولویت کارگاههای دانشبنیان همراه با ارائه تخفیفات ارائه خدمات برای آنها برنامهریزی شده است.
صادرات ۲.۵ میلیارد دلاری بنگاههای کوچک و متوسط
وی گفت: مطابق خوداظهاری واحدها، سال گذشته بنگاههای کوچک و متوسط نزدیک به ۲.۵ میلیارد دلار صادرات داشتند، اما در این زمینه برای آمار دقیقتر باید به جداول آماری گمرک مراجعه کرد.
رسولیان به کمبود نیروی کار در برخی شهرکها و نواحی صنعتی از جمله اطراف تهران، قزوین و قم اشاره کرد.
ساخت شهرکهای خورشیدی
وی همچنین به ساخت شهرکهای خورشیدی اشاره کرد و افزود: با توجه به طولانی شدن فرآیند اخذ زمین، اتصال به شبکه برق و فرآیند کمیسیونهای زیربنایی استانها، تفاهمنامه ای با وزارت نیرو تنظیم شد.
معاون وزیر صمت خاطرنشانکرد: در این زمینه هفته گذشته ساخت شهرک خورشیدی در استان قزوین مصوب شد، اما مسوولیت اصلی اجرای این مهم با وزارت نیرو است.
وی یاداور شد: با توجه به شرایط کشور، بروز خشکسالی و کمبود آب، قطعی برق در سال گشذته و در سال جاری قابل پیشبینی است و به همین دلیل به سمت توسعه DGها و CHPها حرکت کرده ایم که در کوتاهمدت قابلیت بهرهبرداری دارند.
ساخت شهرکهای صنعتی مشترک با دیگر کشورها
وی به برنامهریزی برای ساخت شهرکهای صنعتی مشترک در کشورهای ترکیه، عراق و ارمنستان اشاره کرد و گفت: اکنون در کشور عراق چند مکان به این منظور شناسایی شده است.
رسولیان تاکید کرد: اصلاح قوانین و مقررات، از جمله ملزومات اجرای موفق این مهم است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: ۵۲ شهرک صنعتی تخصصی در کشور وجود دارد که بهویژه در زمینههای مواد شیمیایی و ماشینآلات فعالیت دارند،.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران بیانداشت: ۱۰ شهرک فناوری مصوب در کشور وجود دارد و توسعه این شهرکها نیز در دستور کار است.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد