رییس شورای رقابت از بازنگری در قیمت خودروهای تولید داخل در سال ۹۶ خبر داد و گفت: شورای پول و اعتبار به عنوان رگولاتور تنظیم نرخ سود بانکی باید دستورالعملی در این زمینه تدوین کند.
بازنگری قیمت خودرو در سال ۹۶
بازنگری قیمت خودرو در سال ۹۶
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل ازایبنا، رضا شیوا درباره بازنگری در قیمت خودروهای تولید داخل در سال ۹۶ ، افزود: قیمت خودروهای داخلی براساس سه متغییر تورم، نهادههای تولید و خودروهای مورد نظر متغییر کیفیت و همچنین بهره وری مورد ارزیابی قرار میگیرد.
رییس شورای رقابت با بیان اینکه شورا سالانه تمام این موارد را مورد بررسی قرار می دهد، افزود: از بانک مرکزی میخواهیم که اطلاعات را در اختیار ما قرار دهند و با دریافت اطلاعات تورم نهادههای تولید خودروهای مورد نظر و بررسی متغییر کیفیت اگر به این جمع بندی برسیم که نرخ خودروها باید افزایش، کاهش و یا بدون تغییر باشد، اقدام خواهیم کرد.
شیوا درباره ورود شورای رقابت به بازار قیمت خودروهای وارداتی اظهار داشت: خودروهای وارداتی با یکدیگر رقابت دارند و رقم قیمتی آن ها بالای ۵۰ میلیون تومان است. این درحالی است که در حال حاضر چند برند اتومبیل خارجی در بازار داخلی کشور باهم رقابت می کنند و شورای رقابت ورودی به این حوزه نداشته است.
وی تصریح کرد: البته معاون اول رییس جمهوری دستوری درباره خودروهای وارداتی برای کنترل منابع ارزی صادر کرد، بر این اساس کسانی میتوانند واردات خودرو داشته باشند که دارای نمایندگی رسمی باشند و متولی این امر هم وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
رییس شورای رقابت گفت: براساس قانون هر کالایی و نه فقط خودرو باید برای خدمات پس از فروش نمایندگی رسمی داشته باشند، لذا وقتی قانون باشد دیگر نمیتوان کاری کرد.
وی درباره کنترل نرخ سود سپرهها و نرخ سود بازار بین بانکی توسط شورای رقابت گفت: شورای رقابت انتظار دارد که شورای پول و اعتبار به عنوان رگولاتور بازار پولی کشور عمل کند و وظیفه خود را به نحو مطلوب به انجام برساند، به این معنی که اگر لازم است دستورالعملی برای نرخ سود بانکی تدوین کند یا اینکه نرخ سود باید رقابتی باشد.
شیوا ادامه داد: هر بازاری که دارای انحصار باشد باید دستورالعمل تنظیم قیمت از طرف رگولاتور آن تنظیم شود یعنی نباید قیمتگذاری به بازار واگذار شود زیرا اگر بازار انحصاری باشد قیمتها در آن افزایش مییابد.
وی با تاکید بر اینکه لازم است که دستورالعملهای تنظیم قیمت توسط رگولاتور تدوین شود، تصریح کرد: اما اگر به این نتیجه رسیدهایم که بازار رقابتی است باید بانکها را آزاد بگذارند و فقط یک سقف و کف برای نرخها تعیین کنند تا بانکها بتوانند بین سقف و کف، نرخ های سود را تغییر داده و مشتری جذب کنند.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد