طبق برنامه ریزی های وزارت راه و شهرسازی توسعه زیر ساخت های حمل و نقل کشور تا سال 1404، نیازمند 475 هزارمیلیارد تومان سرمایه گذاری در مدت 8 سال آینده است.
زیرساخت های حمل ونقل کشور نیازمند 475 هزارمیلیارد تومان سرمایه گذاری
زیرساخت های حمل ونقل کشور نیازمند 475 هزارمیلیارد تومان سرمایه گذاری
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایرنا، تسهیل تردد و توسعه بخش های مختلف حمل و نقل هوایی، دریایی، زمینی و ریلی، ساخت و نگهداری راه ها و دست یابی به سیستم جامع، هماهنگ و متوازن ترابری کشور از عمده وظایف وزارت راه و شهرسازی در حوزه حمل و نقل است.
برای انجام طرح های در دست اقدام وزارت راه و شهرسازی هم اکنون 170هزار میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است اما این وزارتخانه با استفاده از توانمندی بخش خصوصی در 3 سال گذشته موفق شده 13 هزار میلیارد تومان در زیرساخت های حمل و نقل کشورسرمایه گذاری کند.
در این مدت وزارت راه و شهرسازی با استفاده از منابع داخلی سازمان های و شرکتهای تابعه نیز، معادل 25 هزار میلیارد تومان در حوزه زیر ساخت های حمل و نقل کشور سرمایه گذاری کرده است و مجموع این سرمایه گذاری های اکنون به 38 هزارمیلیارد تومان رسیده است.
این در حالی است که در برنامه ششم توسعه برای توسعه حمل و نقل اعتباری معادل 190 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است و برای توسعه این بخش سالیانه باید 40 هزار میلیارد تومان اعتبار هزینه شود.
وزیر راه و شهرسازی اخیرا اعلام کرده است که در سه سال گذشته برای انجام 318 هزار میلیارد تومان طرح در وزارت راه و شهرسازی مذاکره کرده ایم، همچنین برای 264 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری، یادداشت تفاهم امضا شده و برای اجرای 163هزار میلیارد تومان قرارداد قطعی بدون تضمین دولت و بانک مرکزی به امضا رسیده است.
عباس آخوندی افزود: در سه سال گذشته 6 هزار و 500 کیلومتر از آزادراه های کشور روکش آسفالت شده، اما در سه سال آخر دولت دهم که وفور منابع مالی کشور بوده 5 هزار و 500 کیلومتر از آزادراه های کشور آسفالت شده بود و این نشان می دهد که اتفاقات زیادی در وزارت راه و شهرسازی انجام شده و اکنون ساخت هفت راه اصلی بدون اتکا به منابع دولتی با استفاده از منابع بخش خصوصی آغاز شده است.
در مجموع در حوزه زیرساخت های حمل و نقل کشور در این سه سال 38 هزار میلیارد تومان هزینه شده که چندین برابر اعتبارات تخصیصی این وزارتخانه است و این نشان می دهد که وزارت راه و شهرسازی در حوزه اجرای اقتصادی مقاومتی گام های مهمی برداشته است.
امضای قرارداد خرید 200 فروند هواپیما با ایرباس، بوئینگ و ای تی آر به مبلغ کمتر از 18 میلیارد دلار اوج اقدامات این وزارتخانه برای نوسازی ناوگان هوایی ایران و ارتقا جایگاه کشورمان در صنعت حمل و نقل هوایی منطقه بوده است که با ورود هواپیماهای نو از خروج سرمایه های زیادی از کشور جلوگیری خواهد شد.
آمارها نشان می هد که ایرانیان سالیانه بین 4 تا 5 میلیارد دلار برای انجام سفرهای خارجی خود به شرکت های خارجی پرداخت می کنند و افزایش ناوگان هوایی و نوسازی آن می تواند از خروج این سرمایه بزرگ ملی از کشور جلوگیری کند.
در سه سال گذشته بیش از 5 هزار و 350 کیلومتر راه اصلی در کشور ساخته شده است و به منظور ارتقا ایمنی در محورهای برون شهری در این مدت هفت هزار کیلومتر عملیات روکش آسفالت در راه های کشور انجام شده است.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد