برای نخستین بار در برداشت از میدان مشترک پارس جنوبی از قطر پیشی گرفتیم

دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی :

برای نخستین بار در برداشت از میدان مشترک پارس جنوبی از قطر پیشی گرفتیم

یک‌شنبه, آوریل 16, 2017 - 13:06 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: میدان گازی پارس جنوبی میدان مشترکی بین ایران و قطر است که در طول سال های گذشته ما در برداشت از این میدان از کشور قطر عقب بودیم و حالا با افتتاح این فازهای جدید برای نخستین بار در میزان برداشت از قطر پیشی خواهیم گرفت.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایرنا ، مهدی ابهری دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی در ارتباط با اهمیت افتتاح فازهای 17،18،19،20 و 21 پارس جنوبی گفت: افتتاح و وارد مدارقرار گرفتن این فازها یک دستاورد بزرگ برای کشورماست و از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

بهره برداری از فازهای گازی 17،18،19،20 و 21 پارس جنوبی و چند مجتمع پتروشیمی امروز با حضور رئیس جمهور در عسلویه بوشهر آغاز شد؛طرح های صنعتی که با ارزش سرمایه گذاری حدود 20 میلیارد دلار به نتیجه رسیده اند و از آن ها به عنوان بزرگترین پروژه های صنعتی کشور یاد می شود.

ابهری ادامه داد: میدان گازی پارس جنوبی میدان مشترکی بین ایران و قطر است که متاسفانه در طول سال های گذشته ما در برداشت از این میدان از کشور قطر که تنها به اندازه یکی از استان های کوچک ماست عقب بودیم و حالا با افتتاح این فازهای جدید برای اولین بار در میزان برداشت از قطری ها جلوخواهیم زد.

وی افزود: علاوه بر این اهمیت مهم دیگر افتتاح این فازها افزایش تولید گاز در کشور است که هم می تواند درآمدهای صادراتی ما را افزایش دهد و همین اینکه گاز مورد نیاز برای مصارف مختلف از جمله مصارف صنعتی و تولیدی را تامین کند. نکته دیگر هم این است که افتتاح این فازهای جدید به معنی افزایش تولید خوراک برای پتروشیمی های کشور است و این موضوع تضمین کننده سرمایه گذاری روی صنعت پتروشیمی است.

ابهری به بهره برداری چند مجتمع پتروشیمی در کنار افتتاح فازهای جدید پارس جنوبی اشاره کرد و گفت: چهار مجتمع و طرح پتروشیمی نیز در این سفر رئیس جمهور افتتاح و مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت که این موضوع نیز در کنار فازهای جدید از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

وی ادامه داد: با بهره برداری از پتروشیمی کاویان دو که پروژه تبدیل اتان به اتیلن است ما با افزایش ظرفیت یک میلیون تنی، اتیلن مورد نیاز خطوط غرب کشور را تامین خواهیم کرد و واحدهای پتروشیمی غرب مثل لرستان، کرمانشاه، مهاباد و کردستان می توانند از نظر مواد مورد نیاز تامین شوند؛ اتیلن در این واحدها به پلی اتیلن های مختلف تبدیل می شود و این علاوه بر مصرف داخل امکان صادرات گسترده ای نیز به کشور خواهد داد. باید توجه داشته باشیم که 60 درصد پلی اتیلنی که در این مجتمع های غرب کشور تولید می شود، صادر می شود.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: علاوه بر کاویان، دو یکی از طرح های دیگری که درمراسم افتتاح امروز به بهره برداری می رسد واحد منواتیلن گلایکول ( ام ای اجی) پتروشیمی مروارید است که در آن انواع اتیلن گلایکول به میزان 540 هزار تن تولید می شود، طرحی که با سرمایه گذاری 170 میلیون یورویی و 890 میلیارد تومانی به ثمر رسیده است و می تواند نیاز کشور را در این زمینه تامین کند.

وی در مورد اهمیت جذب سرمایه گذاری و تشویق سرمایه گذاران به حضور در ایران و پروژه های نفت و گاز کشور گفت: این پروژه ها پروژه هایی است که علاوه بر اهمیت اقتصادی و توسعه صنعت نفت و گاز کشور، از نظر اشتغال زایی هم اهمیت و جایگاه ویژه ای خواهند داشت؛ برای همین، پروژه ها که امروز افتتاح شده اند هم خودشان اشتغال زایی مناسبی داشته اند و هم تاثیر روی مجتمع های پتروشیمی و صنایع دیگر از نظر اشتغال زایی داشته اند.

ابهری در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه «فکر می کنید بعد از افتتاح این فازها و طرح های پتروشیمی درصنعت گاز چه پروژه هایی باید در اولویت قرار بگیرد و آیا با افتتاح این پروژه ها فازهای گازی پارس جنوبی به پایان می رسد؟» گفت:

خیر فازها به پایان نمی رسد و باید توسعه و بهره برداری از فازهای جدید در این منطقه باتوجه به اهمیت این میدان مشترک با قطر در اولویت قرار گیرد، علاوه براین ما به جز پارس جنوبی، منطقه گازی پارس شمالی و ذخایر دیگری را هم داریم که باید آن ها نیز در اولویت سرمایه گذاری و برداشت باشند.

امروز (یکشنبه) رئیس جمهوری برای افتتاح رسمی پنج فاز پارس جنوبی و چهار مجتمع و طرح پتروشیمی به پایخت انرژی کشور، عسلویه رفت.

در سفر یک روزه رئیس جمهوری به استان بوشهر، علاوه بر افتتاح فازهای 17، 18، 19 و 2٠و21، طرح توسعه لایه نفتی میدان گازی پارس جنوبی نیز بهره برداری می شود.

برای اجرای فازهای 17 و 18، 19 و 20و 21 و طرح توسعه لایه نفتی میدان گازی پارس جنوبی 20 میلیارد دلار سرمایه گذاری شده است.

هم اکنون تولید گاز در پارس جنوبی نسبت به سال 92 به بیش از 2 برابر افزایش یافته و از 250 میلیون مترمکعب در روز به 540 میلیون مترمکعب رسیده است.

با افتتاح پنج فاز پارس جنوبی 150 میلیون متر مکعب گاز ، 200 هزار بشکه میعانات گازی، سه میلیون تن گاز اتان و سه میلیون تن گاز ال. پی. جی (گاز مایع ) به تولید ایران افزوده شده است.

با افتتاح فازهای جدید پارس جنوبی، میزان برداشت گاز ایران از میدان مشترک پارس جنوبی با کشور قطر برابر خواهد شد.

همچنین چهار طرح مجتمع های پتروشیمی کاویان 2، مروارید، انتخاب و تخت جمشید در منطقه پارس جنوبی که بدست فعالان بخش خصوصی ساخته شده است، افتتاح خواهد شد.

با راه اندازی این طرح های پتروشیمی در مجموع سالانه 2 میلیون تن به محصولات پتروشیمی و پلیمری کشور به ارزش 2 میلیارد دلار افزوده می شود که این امر سبب تحولی عظیم در زمینه تولید و اشتغال در منطقه ویژه پارس خواهد شد.

هر دو فاز پارس جنوبی سالانه 3،5 تا چهار میلیارد دلار در آمد ارزی ایران را افزایش می دهد و در کمتر از 2 سال تمام سرمایه گذاری ها در این پنج فاز (21،20،19،18،17) به اقتصاد ملی باز می گردد.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.