"پلتفرم پالیز" که به همت بانک کشاورزی کلید خورد، استارتاپی در حوزه کشاورزی است که با ایجاد یک شبکه دیجیتالی بانک کشاورزی، در فرآیند کشاورزی قراردادی اعتبارسنجی و تخصیص اعتبار کشاورزان را به صورت غیرحضوری انجام می دهد. علاوه بر این، فعالان زنجیره های تامین بخش کشاورزی میتوانند از طریق این پلتفرم از خدمات کشاورزی قراردادی و خدمات حمایتی و ضمانتی بانک بهرهمند شوند.
اختصاصی/ نقش سامانه پالیز بانک کشاورزی در مدیریت زنجیرههای تأمین
اختصاصی/ نقش سامانه پالیز بانک کشاورزی در مدیریت زنجیرههای تأمین
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری دیوان اقتصاد، امروزه میلیونها کشاورز ایرانی تحت تاثیر تغییرات آب و هوایی هستند که امر مهمی برای « پالیز» است و باید حتما در نظر گرفته شود .تغییر اقلیم تاثیر مستقیمی بر تولید مواد غذایی داشته و اغلب کشاورزان در محیط هایی دور از شهر زندگی می کنند که اغلب دسترسی به اینترنت و سایر اشکال اطلاعات با کیفیت سریع را ندارند.
به علاوه، پلتفرم پالیز کشاورزان را قادر میکند تا به صورت رایگان و از طریق یک بستر مبتنی بر پیام کوتاه، با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. کشاورزان می توانند سوالات کشاورزی خود را مطرح کرده و بهترین پاسخ را از طریق این سیستم دریافت کنند.
پالیز بانک کشاورزی اواخر اسفند 1402 به عنوان پلتفرم تجارت الکترونیک محصولات کشاورزی و بازارگاه نهاده های کشاورزی وارد فاز عملیاتی شد. این پلتفرم جهت مدیریت زنجیره تامین در چند ماه گذشته عملکرد پشمگیری داشته است.
پالیز راهکاری موثر برای مدیریت مالی زنجیره تامین از طریق ابزارهای مالی تعهدی است و هدف از طراحی و ایجاد این پلتفرم، ارائه خدمات بهینه به تولیدکنندگان و تامین کنندگان محصولات کشاورزی، حمایت از فعالان پرتلاش بخش کشاورزی و تامین امنیت غذایی کشور با استفاده از ظرفیت های تحول دیجیتال و زیرساختهای بانکداری الکترونیک است.
پلتفرم مدیریت زنجیره تامین «پالیز» ابزاری جدید در اکوسیستم بانکداری دیجیتال است که در راستای تلفیق مفاهیم اقتصاد هوشمند و تحول دیجیتال، با بهره گیری از ظرفیتهای بانک کشاورزی، نقش حمایتی این بانک در رکن ضامن و روشهای تامین مالی متفاوت اعم از نقدی و اعتباری، اعتبار معاملات را به نحو قابل توجهی افزایش داده و با امکان پوشش انواع زنجیره های محصولات کشاورزی، کارکرد موثری را در مدیریت تامین مالی زنجیره ها و هدایت منابع به سمت تولید، حذف واسطه گری، تنظیم بازار بخش کشاورزی، افزایش هماهنگی بین اعضای زنجیره و بهبود برنامهریزی تولید، رقم می زند.
این گزارش میافزاید، پالیز برای تولید کنندگان و سایر شرکتهای زنجیره تامین می تواند شرایط دسترسی بر خط به شبکه تامین کنندگان نهاده های اولیه (بذر ، کود ، سم و ...) در سطح کشور را فراهم کند. علاوه بر این، بهره مندی از شبکه دانشی مبتنی بر کارشناسان زنجیره های تخصصی، عرضه محصولات و خدمات به شبکه شرکت ها و خریداران در بازارهای فعال در سطح کشور، بهره مندی از پروفایل تولید کنندگان و تاریخچه عملکرد کشاورز به صورت آنلاین، مدیریت جریان مالی و ثبت تراکنش های مالی معاملات بر بستر امن بانکداری متمرکز بانک کشاورزی، تامین مالی تولید کنندگان و شبکه شرکت های زنجیره به شکل تعهدی و اعتباری، بهره مندی از خدمات و پتانسیل های بیمه محصولات کشاورزی و ... از جمله مزایای آن است.
علاوه بر کارکردهای پلتفرم پالیز از قبیل مدیریت جریان مالی و ثبت تراکنشهای مالی معاملات بر بستر امن بانکداری متمرکز، تامین مالی تولیدکنندگان به شکل تعهدی و اعتباری میتوان به استفاده از زیرساختهای فنی بر بستر دیجیتال را از جمله توانمندیهای پالیز به عنوان یک سکو یا پلتفرم در صنعت بانکی کشور دانست.
به گفته متقی نیا سرپرست بانک کشاورزی هدف این بانک از طراحی سامانه پالیز در درجه اول تامین مالی بخش کشاورزی و ارائه تسهیلات به فعالان بخش کشاورزی بوده و در این مسیر، نقش مهم همراهی و مشارکت مردم و اثرگذاری بالای سپرده های مردمی در حمایت از صنایع غذایی و تحقق پایداری سفره ایرانیان است.
بدین ترتیب هر ایرانی با سپرده گذاری در بانک کشاورزی می تواند سهم بزرگی در تامین امنیت غذایی آحاد ملت ایران داشته باشد و این بانک را در مسیر دستیابی به اهداف کلان توسعه پایدار اقتصاد کشاورزی و آبادانی کشور یاری دهد.
در پایان خاطرنشان میسازد، پلتفرم پالیز، به عنوان بستر مدیریت زنجیره تامین بخش کشاورزی از تولید کنندگان تا مصرف کنندگان نهایی است به نحوی که بانک کشاورزی در رکن ضامن نسبت به تامین مالی زنجیره اقدام و اهداف حاکمیتی بخش کشاورزی را در زنجیره ها و مفاهیم کشاورزی قراردادی دنبال می کند.
این پلتفرم در نشانی https://scm.bki.ir در دسترس فعالان بخش کشاورزی قرار دارد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد