پالیز بانک کشاورزی ابزاری برای تامین مالی نوین

پالیز بانک کشاورزی ابزاری برای تامین مالی نوین

گذار از روش های سنتی پرداخت تسهیلات به سوی روش های تامین مالی زنجیره‌ای برای پاسخگویی به نیازهای در حال رشد بخش تولید، یکی از دغدغه‌های بانک کشاورزی بوده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری دیوان اقتصاد و به گفته مدیرعامل بانک کشاورزی، در راستای تامین مالی نوین، این بانک اقدام به ارائه «پالیز» کرد تا گامی موثر در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی و تحول اقتصادی کشور بردارد.

همچنین، به گفته متقی نیا، روش های تامین مالی در نظام بانکی به تناسب رشد نیازهای بخش های تولیدی، تحولات صنعت بانکداری و ورود بازیگران جدید به این صنعت از جمله تحول دیجیتال، استارت آپ ها، فین تک ها و هوش مصنوعی، دائما در حال تغییر است و گذار از روش های سنتی تامین مالی به سوی روش های نوین و آزمون شده در سطح بین المللی، ضروری و ناگزیر خواهد بود.

این مسایل و نیاز روز متقاضیان برای دریافت خدمات نوین، در کنار تکلیف تامین مالی 70 درصدی و همچنین تحقق رشد 8 درصدی در برنامه هفتم توسعه کشور، اصولا با مدل های سنتی امکانپذیر نیست. بنابراین نیاز به تامین مالی نوین و عبور از روش‌های سنتی در بانک کشاورزی منجر به ارائه "پلتفرم مدیریت زنجیره تامین پالیز" شد.

پلتفرم مدیریت زنجیره تامین «پالیز» ابزاری جدید در اکوسیستم بانکداری دیجیتال است که در راستای تلفیق مفاهیم اقتصاد هوشمند و تحول دیجیتال، با بهره گیری از ظرفیت های بانک کشاورزی، نقش حمایتی این بانک در رکن ضامن و روش های تامین مالی متفاوت اعم از نقدی و اعتباری، اعتبار معاملات را به نحو قابل توجهی افزایش داده و با امکان پوشش انواع زنجیره های محصولات کشاورزی، کارکرد موثری را در مدیریت تامین مالی زنجیره ها و هدایت منابع به سمت تولید، حذف واسطه گری، تنظیم بازار بخش کشاورزی، افزایش هماهنگی بین اعضای زنجیره و بهبود برنامه‌ریزی تولید، رقم می زند.

از جمله مزایای پالیز برای تولید کنندگان و سایر شرکت های زنجیره تامین  می توان دسترسی بر خط کشاورزان به شبکه تامین کنندگان نهاده های اولیه (بذر ، کود ، سم و ...) در سطح کشور، بهره مندی از شبکه دانشی مبتنی بر کارشناسان زنجیره های تخصصی، عرضه محصولات و خدمات به شبکه شرکت ها و خریداران در بازارهای فعال در سطح کشور، بهره مندی از پروفایل تولید کنندگان و تاریخچه عملکرد کشاورز به صورت آنلاین، مدیریت جریان مالی و ثبت تراکنش های مالی معاملات بر بستر امن بانکداری متمرکز بانک کشاورزی، تامین مالی تولید کنندگان و شبکه شرکت های زنجیره به شکل تعهدی و اعتباری،  بهره مندی از خدمات و پتانسیل های بیمه محصولات کشاورزی و ... را برشمرد.

پلتفرم پالیز با ایجاد یک شبکه دیجیتالی بانک کشاورزی، در فرآیند کشاورزی قراردادی اعتبارسنجی و تخصیص اعتبار کشاورزان را به صورت غیرحضوری انجام می دهد. علاوه بر این، فعالان زنجیره های تامین بخش کشاورزی می‌توانند از طریق این پلتفرم از خدمات کشاورزی قراردادی و خدمات حمایتی و ضمانتی بانک بهره‌مند شوند.

پالیز راهکاری موثر برای مدیریت مالی زنجیره تامین از طریق ابزارهای مالی تعهدی است و هدف از طراحی و ایجاد این پلتفرم، ارائه خدمات بهینه به تولیدکنندگان و تامین کنندگان محصولات کشاورزی، حمایت از فعالان پرتلاش بخش کشاورزی و تامین امنیت غذایی کشور با استفاده از ظرفیت های تحول دیجیتال و زیرساخت‌های بانکداری الکترونیک است.

در پایان شایان ذکر است، بهره‌گیری از ابزارهای نوین می‌تواند در جهت بهبود کارآیی و کاهش مشکلات بخش کشاورزی، گام‌های مؤثری بردارد و پالیز که بیش از صد زنجیره تخصصی کشاورزی را در بر می گیرد، سودآوری بالاتری را برای تمام اعضای زنجیره به دنبال دارد. این پلتفرم یکی از این ابزارهایی است که با استفاده از فناوری‌های بانکداری دیجیتال و ابزارهای مالی تعهدی، تغییرات چشمگیری در مدیریت مالی زنجیره‌های تأمین محصولات کشاورزی ایجاد کرده است. علاوه براین کیفیت محصولات، روش توزیع و هماهنگی بین اعضای زنجیره ها افزایش یافته و قیمت گذاری ها نیز به صورت متعادل تری انجام می‌شود. آنچه لازم است بدان توجه داشت این است که پلتفرم پالیز تنها یک ابزار مالی نیست؛ بلکه به‌عنوان یک شبکه دانشی و مشاوره‌ای کمک می‌کند کشاورزان و تولیدکنندگان بتوانند از دانش و تجربیات کارشناسان زنجیره‌های تخصصی کشاورزی بهره‌مند شوند. این مشاوره‌ها می‌تواند شامل راهکارهای بهینه‌سازی تولید، استفاده از روش‌های نوین کشاورزی، مدیریت منابع و بهبود کیفیت محصولات باشد که در بستر پلتفرم پالیز به نشانی https://scm.bki.ir در دسترس فعالان بخش کشاورزی قرار دارد.
 




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.