قطع اینترنت که به دلیل شرایط امنیتی پیش آمده برای کشور رخ داده، برای دومینبار در سال جاری کسب و کارهای مجازی را در شرایط نامطلوبی قرار داده و آنان را نسبت به آینده شغلی خود نگران کرده است.
خطر تعطیلی و تعدیل نیرو در کمین کسبوکارهای مجازی
خطر تعطیلی و تعدیل نیرو در کمین کسبوکارهای مجازی

به گزارش دیوان اقتصاد، اگر صنایع بزرگی چون فولاد و پتروشیمی و سیمان از ناترازی و قطع گاز احساس خطر کرده و اعلام می کنند که کسب و کار و سودآوری بنگاههایشان به مخاطره می افتد، اگر قطع برق در شهرک های صنعتی، حیات صنایع و کوچک و متوسط را تهدید می کند، برای اقتصاد دیجیتال که به اینترنت وابسته است، قطع اینترنت و ارتباطات سمی مهلک و کشنده است که می تواند آنها را از پای درآورد.
اگر در هفته های گذشته کاهش کیفیت اینترنت محل انتقاد کاربران و کسب و کارها بود، اکنون با قطع بی سابقه اینترنت و ارتباطات نفس فعالان عرصه اقتصاد دیجیتال ایران به شماره افتاده است؛ اقتصادی که می خواهد در سال های پیش رو سهم بالایی از تولیدناخالص داخلی را به خود اختصاص دهد و از فرار مغزها و نخبگان جلوگیری کند.
در این روزها که دسترسی به پیامک و اینترنت بین الملل برای هیچ کاربری فراهم نیست و برخی سایت ها و سکوهای داخلی بر بستر اینترنت ملی فعال هستند، فعالان این عرصه می گویند که قطع اینترنت آسیب ۱۰۰ درصدی به آنها زده است و از اینکه مشخص نیست چه زمانی اینترنت دوباره برقرار می شود، گلایه دارند.
نداشتن دسترسی به سرورهای خارجی، ارسال نشدن پیامک OTP برای کاربران و در دسترس نبودن برخی سکوهای اینترنتی و سایت ها از اصلی ترین مشکلات کسب و کارهاست که کاربران را هم نگران کرده است.
علاوه بر این، قطع پیام رسان های داخلی و خارجی نیز بر مشکلات کسب و کارهای خرد و فروشگاه های اینترنتی افزوده است چون عملا فعالیت آنها متوقف است و این مساله زمانی آزاردهنده تر می شود که الگوریتم نمایش صفحات آنلاین شاپ ها در فضای مجازی وابسته به استمرار فعالیت آنها در بستر این پیام رسان ها است؛ یعنی اگر یک آنلاین شاپ در چند سال اخیر تلاش کرده تا هم دنبال کننده های خود را افزایش دهد، به دلیل چند روز عدم فعالیت به قعر جدول سقوط می کند و همه داشته هایش از دست می رود. مشکلی که ممکن است حتی چراغ آن کسب و کار را برای همیشه خاموش کند.
در این میان فعال نبودن پیامک و پیام رسان های داخلی نیز بر پیچیدگی مشکلات این قشر افزوده است زیرا هیچ راه ارتباطی با مشتریان خود ندارند.
با قطع اینترنت کسب و کارهای مجازی تعطیل می شوند
رضا الفت نسب دبیر اتحادیه کسب و کارهای مجازی در گفت وگویی با اشاره به اینکه کسب وکارهای دیجیتال بطور مستقیم از قطعی اینترنت ضربه خورده اند، گفت: فعالیت کسب و کارهای اینترنتی با بازار سنتی متفاوت بوده، یعنی با قطعی اینترنت، بازار کسب و کار ما تعطیل می شود.
وی با بیان اینکه این بار با دفعه های قبل متفاوت است، یعنی با قطعی اینترنت مشکلات افزایش می یابد، خاطر نشان کرد: این بار بسیاری از مشتریان نمی توانند وارد سایت های کسب وکار اینترنتی شوند زیرا باید یک پیامک تایید یا (OPT) دریافت کنند که مسدود شده است به همین دلیل کسب وکارهای اینترنتی که قطعی این پیامک را دارند، کاربر اگر بخواهد خرید کند، در اغلب مواقع نمی تواند.
الفت نسب با اشاره به اینکه به دلیل مسدودی اینترنت فروش کالاها به شدت کاهش یافته خاطر نشان کرد: تمامی بازارها چشمشان به فروش آخر سال است ولی با توجه به شرایط فعلی نمی توانیم امیدواری برای رونق بازار داشته باشیم و بدتر از آن اینکه نمی دانیم شرایط چه زمانی به حالت عادی باز می گردد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد



















































































