شادروان پروین اعتصامی، بانوی شاهکار شعر و ادبیات زبان فارسی در یک بیت پر مفهوم و ارزشمندش در توصیف اختیار و مسئولیت انسان در قبال محیط اجتماعی، تمثیل زیبای: قطره ای کز جویباری میرود/ در پی انجام کاری میرود! را بکار برده. اندیشه های پروین اعتصامی و دیگر شاهکارهای زبان و ادبیات فارسی ،ریشه در درخت کهن و تنومند فرهنگ و تمدن سر افراز ایران زمین دارند. ریشه در تعالیم و اعتقادات توحید باور نیاکان و معاصرین این سرزمین دارند.
ضرورت درک مسئولیتپذیری X ها و Y های ایرانی نسبت به نسلهای Z و آلفا
ضرورت درک مسئولیتپذیری X ها و Y های ایرانی نسبت به نسلهای Z و آلفا
به گزارش دیوان اقتصاد، آنروز که اروپا پس از چند قرن جنگ های صلیبی به دوران رنسانس رسید و از خواب سنت بیدار شد و قرن نوزدهم با انقلاب اول صنعتی ،تمدن چند هزار ساله کشاورزی را پشت سر گذاشت و به مدرنیته رسید، فرهنگ و تمدن سترگ ایرانی در اوج خردمندی و بلوغ فکری و مدرنیته در عین حفظ اندیشه توحیدی قرار داشت . شرق شناسان غربی هنگامی با سرمایه های علمی و فرهنگی ایران در قرون ۱۳ و ۱۴ خورشیدی آشنا شدند ، شیفته فرهنگ و تمدن باشکوه مردمان این سرزمین گشتند.
هر چقدر اروپا و سپس امریکای شمالی پس از استقرار حکومت قاجاریه بسوی پیشرفت و توسعه مادی رفتند ، ایران از توسعه صنعتی باز ماند . اما خیل عظیم کاروان زنان و مردان شاخص ایرانی در همه زمینه های آموزشی ، فرهنگی ، اجتماعی ، اقتصادی ؛ همچون عباس میرزا ، قائم مقام فراهانی ، امیر کبیر ، رشدیه ، حسابی ، پروین اعتصامی ، باغچه بان ، البرز ، دهخدا ، معین ، خیامی ها ، خسروشاهی ها و ایروانی ها و هزاران هزار ستاره پر افتخار سپهر خردمندان ایرانی در طی دو قرن گذشته تاکنون با احساس مسئولیت ، آینده نگری و رویکردی استراتژیک و احساس مسئولیتهای ملی ، مانع از عقب ماندگی ذهنی و فکری فرزندان این خاک پرگهر شدند تا ایران امروز از نظر فرهنگی و علمی در جهان همچنان بدرخشد.
در فضای اجتماعی متناقض و خواب آلودگی شاهان قاجار ، به برکت وجود پیشقراولان فرهنگ ایرانی در زمان رخداد انقلابهای اول، دوم ، سوم صنعتی در یک بازه قریب ۲۰۰ ساله با تیزهوشی و درایت مانع از عقب ماندگی و در جازدن و محاق رفتن ،توسعه فرهنگی و تمدن گهربار ایران شدند .
ژن ایرانی به برکت نگرش توحیدی ، نه تنها مدرنیته را درک کرد بلکه با حفظ سنن و فرهنگ فولکلور ارزشمندش، تلفیقی از گذشته پر بار تمدن ایرانی - توحیدی خود را با مدرنیته تلفیق کرد تا از کاروان پیشرفت علم و تکنولوژی جهانی ، همچون زمان سیاه قاجاریه عقب نماند .
از 2008 انقلاب چهارم و از 2023 انقلاب پنجم صنعتی در دنیا شروع و در حال پیاده سازی ست . ابزارها و تجهیزات ایندو انقلاب با ابزارهای مکانیکی تفاوتشان در دیجیتالی و سرعت بالای تولید علم و کاربردی کردن یافته ها در اکوسیستم محیط کسب و کار است .کسانی که بقول پروین اعتصامی ؛ قطره های امروز جویبار پیشرفت و توسعه ایرانند، نسل های Z و آلفا کشورمان هستند . ابزارهای مورد نیاز آنها ، اینترنت پر سرعت ، ارزان ، پلتفرمهای ارتباطی با مراکز دانشگاهی و پژوهشی شاخص جهان و فراهم بودن شرایط حضور در کتابخانه ها و پارک های فن آوری و تعامل مشفقانه با محیط های آموزش نوین است .برای اینکه ایران فردا از هیچ کشوری با انگ جهان سومی و کمتر توسعه یافته کماکان مواجه نباشد ، لازمست دولت بالاترین سوبسیدها را برای توسعه ذهنی ، فکری و روحی نسلهای Z و آلفا و حتی ایتترنت رایگان را برای آنان بپردازد و برای رشد کمی و کیفی نیروی انسانی کارآمد ایران سرمایه گذاری های مبسوط نماید. برای عقب نماندن از جهان علم در موج چهارم تمدن بشر ، این تکلیف ملی و انسانی بر عهده و مسئولیت همه مادران و پدران تصمیم ساز و تصمیم گیر کنونی ایرانی ،چه آنها که موافق فیلترینگ و چه آنانی که مخالف فیلترینگ هستند، میباشد . فراموش نکنیم زمان مدیریت تصمیم سازی ها و تصمیم گیری های نسل های پیشین به سرعت در حال گذر است و در جبر روزگار باید زمام امور به نسل های جدید سپرده شوند . امید است مدیریت انتقال علمی - فرهنگی به نسل های جوان با درایتی صورت پذیرد که آنها در آینده ،هرگز از اهمال های سبک قاجاریه، انتقاد نکنند ...
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد