صورتهای مالی پایان سال ۱۴۰۳ بانک ملت حکایت از آن دارند که این بانک موفق شده سود خالص خود را با شدی ۱۱۹ درصدی به بیش از ۲۰۲ هزار میلیارد تومان برساند. سود عملیاتی بانک نیز با افزایشی ۱۱۳ درصدی از مرز ۲۱۸هزار میلیارد تومان عبور کرده است.
نمایش تابآوری اقتصادی و پایداری اجتماعی در بانک ملت
نمایش تابآوری اقتصادی و پایداری اجتماعی در بانک ملت

به گزارش دیوان اقتصاد از اخبار پولی مالی، به طور سنتی و بر اساس شاخص های رفتاری نظام های پولی و مالی، در شرایط بروز بحران هایی با منشا داخلی و بین المللی، کارکرد نهادهای اقتصادی در موقعیت تدافعی تنظیم می شود، این موقعیت به دلیل پیش بینی افزایش ریسک و با هدف کاهش ارقام ضررو زیان در ساختار صورت های مالی به مورد اجرا گذاشته می شود . اما صورت های مالی بانک ملت و عملکرد این نهاد اقتصادی بزرگ کشور در روند تحقق اقتصاد پایدار، تصویری متفاوت از بانکداری مقاوم و مسئولانه را به نمایش گذاشته است. عملکرد این بانک در طول سال گذشته و همچنین در طول بحران حمله ناجوانمردانه اسرائیل و حامیانش به کشور عزیزمان را میتوان بهراستی در قالب دو مفهوم کلیدی تحلیل کرد: نخست تابآوری اقتصادی و دیگر پایداری اجتماعی.
– سودآوری در تلاطم طوفان
صورتهای مالی پایان سال ۱۴۰۳ بانک ملت حکایت از آن دارند که این بانک موفق شده سود خالص خود را با شدی ۱۱۹ درصدی به بیش از ۲۰۲ هزار میلیارد تومان برساند. سود عملیاتی بانک نیز با افزایشی ۱۱۳ درصدی از مرز ۲۱۸ هزار میلیارد تومان عبور کرده است.
این آمارها در شرایطی ثبت شدهاند که اقتصاد کشور با نوسانات قابل توجهی در بازار ارز، فشارهای تورمی و تأثیرات متقابل تنشهای ژئوپلیتیکی در اروپا و خاورمیانه و جنوب آسیا مواجه بوده است.
– مسئولیت اجتماعی و راهبردهای پایدار
در کنار عملکرد مالی چشمگیر، بانک ملت در حوزه مسئولیت اجتماعی نیز حضوری پررنگ و تحول افرین داشته است. از جمله اقدامات فوری و ملموس این بانک میتوان به بخشودگی جریمه دیرکرد وامهای خرد در چارچوب پویش «همدلی مردم برای ایران» اشاره کرد. این طرح در بازه خرداد و تیر ۱۴۰۴ به ترتیبی به مورداجرادرآمد که بدون نیاز به مراجعه حضوری و از طریق سامانههای سیستمی مطمئن، بار روانی و اقتصادی بزرگیرا از دوش هزاران شهروند مشتری این بانک برداشت.
همچنین در حوزه خدمات بانکی، بانک ملت با تمدید خودکار کارتهای بانکی و افزایش سقف کارت بهکارت تا ۱۰ میلیون تومان در سکوی مگابانک خود ، نقش مهمی در تسهیل جریان نقدینگی خرد و ایجاد اطمینان عمومی در شرایطی که بسیاری از هموطنان نگران دسترسی به منابع پولی برای مدیریت پیش آمده بودند، ایفا کرده است.
– نگاهی به آینده؛ سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر
به گزارش اخبار پولی مالی، آنچه که عملکرد بانک ملت را فراتر از واکنشهای مقطعی و سنتی مردتوجه قرار می دهد، رویکرد راهبردی و آینده نگر آن نسبت به توسعه زیرساختهای سبز در کشور است. این بانک در اردیبهشت ۱۴۰۴ با همکاری گروه مپنا و بانک تجارت، اقدام به تأسیس هلدینگ توسعه انرژیهای تجدیدپذیر نمود. این کنسرسیوم با هدف مقابله با ناترازی انرژی و توسعه برق پاک، یکی از بزرگترین پروژههای حوزه پایداری در ایران را کلید زد که بی شک یکی از اصولی ترین گام ها برای ارتقای اقتصاد پایدار و بهبود شرایط زیستی شهروندان ایرانی به دلیل کاهش وابستگی به سوخت های فسیلی و کاهش تولید گازهای گلخانه ای و حرارت ناشی از احتراق نفت و گاز است. اهمیت این رویکرد آنجایی بیشتر روشن می شود که بدانیم یکی از دلایل مهم کاهش بارندگی ها در حوضه های ابریز داخلی تشکیل گنبد های حرارتی ناشی از سوختن بیش از حد نفت و گاز است. ازاین منظر بانک ملت با تملک بخشی از سهام شرکت انرزیهای تجدیدپذیر مپنا، نقش خود را نهتنها بهعنوان تأمینکننده مالی، بلکه بهعنوان کنشگر زیستمحیطی در سطح راهبردی ایفا میکند.
و سخن آخر اینکه: در دنیایی که بروز بحرانها به وضعیتی عادی بدل شده، بانک ملت نشان داده است که نهادهای مالی میتوانند فراتر از مرزهای سنتی بانکداری حرکت کنند. از حمایت مسئولانه مشتریان گرفته تا سرمایهگذاری در آینده پاک، مسیر این بانک از تابآوری اقتصادی به سمت پایداری اجتماعی و زیستمحیطی ترسیم شده است و این همان بانکداری است که برای همگامی با موج پنجم تمدنی به آن نیاز داریم.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد