رییس هیات عامل ایمیدرو گفت: زمینه مناسبی برای جهش و توسعه بخش معدن و صنایع معدنی در دولت دوازدهم فراهم شده است.
زمینه برای جهش صنایع معدنی فراهم است
زمینه برای جهش صنایع معدنی فراهم است
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از مهر، مهدی کرباسیان در مراسم افتتاح عملیات اجرایی یک معدن و کارخانه سرب و روی در خوزستان با بیان این مطلب گفت: ایمیدرو در ابتدای دولت یازدهم، ۲۴ هزار میلیارد تومان طرح نیمه تمام و شروع نشده داشت ضمن اینکه اموال خود را واگذار کرده بود اما در ایمیدرو ۷۳ پروژه تعریف کردیم که برخی افتتاح شده و برخی در حال اجراست و زمینه خوبی برای جهش و توسعه در دولت دوازدهم داده می شود.
وی ادامه داد: امسال رهبری معظم به تولید و اشتغال در کنار اقتصاد مقاومتی تاکید کرده اند. یکی از نکات قابل توجه، اینکه بخش خصوصی دارای اهلیت به کار گرفته شود و طبق اصل ۴۴ قانون اساسی نیز باید سرمایه گذار خارجی وارد میدان شود.
وی به فرایند عملیاتی شدن معدن اشاره کرد و ادامه داد: تلاش های خوبی برای اجرای عملیاتی این معدن صورت گرفت و شرکت های خارجی آمدند اما به هر دلیلی راه اندازی نشد که خوشبختانه با مناقصه بین المللی کنسرسیوم معتبری برنده و کار شروع شد. امور معدن و کارخانه ها قرار است طی ۴ سال انجام شود.
کرباسیان خاطرنشان کرد: این معدن ۲۱ میلیون تن ذخیره فلز محتوی دارد که نیاز کشور است. اکنون واحدهای فرآوری ۴۰۰ هزار تن فلز سرب و روی نیاز دارند که بخش زیادی از آن از معدن انگوران تامین می شود اما این معدن تنها حدود ۱۰ سال دیگر ذخیره دارد.
وی ادامه داد: برای اجرای این معدن، از فناوری های مدرن و بدون مشکل زیست محیطی استفاده خواهد شد. با راه اندازی این طرح، بیش از یک هزار نفر به طور مستقیم و ۵ هزار نفر به طور غیر مستقیم مشغول به کار می شوند.
رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت:این معدن سرب و روی دومین ذخیره دنیاست. در همه حوزه ها معادن بزرگ دنیا به خصوص معادن روبازکم شده است و به سمت معادن عمقی و زیر زمین با عمق بالا و معادن زیر دریاها میروند.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه اکتشاف شروع اشتغال و توسعه است، گفت: جمهوری اسلامی یکی از کشورهای معدنی دنیاست که جای کار برای اکتشاف دارد، در دولت یازدهم برنامه اکتشاف ۲۵۰ هزار کیلومتر مربع در ۲۱ استان انجام شد.
وی ادامه داد: در سال ۹۵، ۴۵۰ میلیون تن زغال سنگ، ۳۵۰ میلیون تن سنگ آهن و ۴۰ تن طلا کشف شد و در پایان سال ۹۶ نیز ذخایر جدیدی از سرب و روی، مس، طلا و... و. خواهیم داشت که در راستای اقتصاد مقاومتی است.
کرباسیان گفت: در استان یزد با توجه به کارهای اکتشافی صورت گرفته، اطلاعات مقدماتی نشان می دهد که منابع ارزشمندی خواهیم داشت.
وی ادامه داد: فلز روی در همه دنیا وجود ندارد و این معدن در زمینه صادرات می تواند یکی از مسائل اقتصاد مقاومتی باشد که می تواند ارزش افزوده و اشتغال قابل توجهی ایجاد کند.
رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: سازمان انرژی اتمی سال ها قبل از انقلاب کار اکتشافی می کرد که با تفاهم به عمل آمده، از اطلاعات آنها طی ۷۰- ۸۰ سال گذشته استفاده کردیم و توانستیم به ذخایر ارزشمندی برسیم.
وی ادامه داد: به عنوان مثال، میزان ذخایر عناصر نادر خاکی ۳۰۰ هزار تن بود که اکنون به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن رسیده است.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد