رییس کل بانک مرکزی می گوید: در عصر فضای مجازی، از رسانه های حرفه ای انتظار می رود در انتشار مطالب از صحت و اصالت اطلاعات اطمینان داشته باشند و امانتداری را در انتشار پیام فراموش نکنند.
رییس کل بانک مرکزی می گوید: در عصر فضای مجازی، از رسانه های حرفه ای انتظار می رود در انتشار مطالب از صحت و اصالت اطلاعات اطمینان داشته باشند و امانتداری را در انتشار پیام فراموش نکنند.
به گزارش دیوان اقتصاد،«ولی اله سیف» عصر سه شنبه در آیین گرامیداشت روز خبرنگار اظهار داشت: از عصر ارتباط عبور کرده و به عصر فضای مجازی رسیده ایم به شکلی که اطلاعات پس از ثانیه از وقوع، منتشر می شود.
وی با نقد سرعت بالای انتشار اطلاعات در عصر جدید، از انتشار برخی شایعات نظیر ورشکستگی بانک ها در فضای مجاز انتقاد کرد.
سیف به موضوع ساماندهی موسسات غیرمجاز در دولت یازدهم اشاره کرد و گفت: فعالیت این موسسات سبب شده بود تا سیاست ها و برنامه های شورای پول و اعتبار برای کاهش نرخ سود عملیاتی نشود.
وی با بیان اینکه زمانی نرخ سود 28 تا 29 درصد داشتیم، اما اکنون حوالی 20 درصد است، گفت: با توجه به اینکه تورم تک رقمی شده، نرخ سود باید کاهش یابد بخصوص اینکه سیاست کلی کشور رونق تولید و ایجاد اشتغال است.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه تامین تسهیلات اثر مهمی در رقابت پذیری محصولات تولیدی دارد، بر تعادل بخشی بین نرخ سود بانکی تاکید کرد.
سیف از فعالیت موسسات غیرمجاز به عنوان یک پارازیت یاد کرد که مانع بانک مرکزی در تعادل بخشی به بازار پول بود.
وی افزود: بانک مرکزی از ابتدای دولت یازدهم سامان بخشی به بازار غیرمتشکل پولی را در دستور کار قرار داد و با همکاری دستگاه های دیگر نظیر قوه قضاییه و نیروی انتظامی و دیگر دستگاه های امنیتی امروز می توان گفت که دیگر موسسه غیرمجاز نداریم.
این مقام مسئول از مردم خواست سرمایه های خود را به نهادهایی که نمی شناسند و مجوز ندارند نسپارند و گول نرخ سودهای بالا را نخورند.
سیف ادامه داد: بانک مرکزی ابتدای دولت یازدهم در سال 1392 نیز می توانست این پیام را به مردم بدهد اما در این صورت با یک عدم تعادل و هجوم مردم به موسسات رو به رو می شد. اما امروز که موسسات غیرمجاز تعیین تکلیف شده اند، برای جلوگیری از پیدایش آنها باید اطلاع رسانی دقیقی به مردم داشت.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه مردم باید به ریسک سرمایه گذاری در کنار بازدهی مورد انتظار توجه کنند، گفت: اگر جایی سود بییشتری می دهند باید بدانیم که ریسک بیشتری وجود دارد و سرمایه گذاری در هر زمینه ای نمی تواند توجیه داشته باشد.
سیف گفت: امروز در سایه این دستاورد می توان امکان بیشتری برای انضباط بخشی به اقتصاد کشور داشت .
رییس کل بانک مرکزی یادآور شد: در ابتدای دولت یازدهم بحث اصلی خروج از شرایط رکود تورمی بود، اما پارسال رشد 12.5درصدی در اقتصاد کشور ثبت شد، هرچند منقدان بخش اعظم آن را مربوط به نفت می دانند اما رشد 3.3 درصدی بخش غیرنفت نشان می دهد که از رکود خارج شده ایم.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد