نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از پیش بینی دو روش برای تهیه و نصب صندوق مکانیزه فروش خبر دارد.
اطلاعات مالیاتی باید در اختیار نهادهای نظارتی باشد
اطلاعات مالیاتی باید در اختیار نهادهای نظارتی باشد
به گزارش دیوان اقتصاد ،سیدحسن حسینی شاهرودی در گفتوگو با فارس، با اشاره به بررسی لوایح صندوق مکانیزه فروش و مالیات بر ارزش افزوده در کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: مباحث مربوط به صندوق مکانیزه فروش بسیار حساس است. با وجود آنکه در کمیته پولی و مالی چکشکاری صورت گرفته، اما در صحن کمیسیون بحث درباره آن زیاد است.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص اینکه گفته میشود هزینه نصب صندوق برعهده سازمان مالیاتی است و باید به شرکت صاحب صندوق پرداخت کند در صورتی که قرار بود به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی باشد، گفت: این موضوع به دو روش دیده شده است؛ یک نوع خود متقاضی صندوق را تهیه کند و از مالیات بر درآمد در سال اول و اگر کفاف نداد در سال دوم کسر شود.
این نماینده مجلس افزود: روش دوم آن است که در صورتی که مودی مالیاتی به نصب صندوق تمکین نکرد، سازمان مالیاتی نسبت به تأمین صندوق اقدام کند و در اختیار مؤدیان قرار دهد.
حسینی در پاسخ به این سؤال که با این شرایط واضح است که مؤدی تمکین نکند و سازمان مجبور به خرید صندوق برای مؤدی باشد، بیان داشت: نه؛ خیلی از شرکتها هستند که با بخش خصوصی قرارداد میبندند.
وی در پاسخ به این سؤال که بیشترین مشکل شاید در بخش خردهفروشی است، تصریح کرد: برای جلوگیری از انحصار و مفسده احتمالی به دو شیوه، روش نصب پیشنهاد شده است. در کشور نیز صندوقهای موجود با تغییر در نرمافزار قابلیت استفاده دارند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: گفته شد توان تولید داخل با انتقال تکنولوژی وجود دارد. مهم این است که نرمافزار استاندارد و زمینه اتصال به بانک اطلاعاتی در سامانه سازمان مالیاتی ایجاد شود که بتواند موجودی، خرید، فروش و هزینهها و درآمد را شفاف کند.
به گفته این نماینده مجلس، نظارت بر صندوق و عملکرد مهم است. اگر دولت بتواند با شرکتی قرارداد خرید صندوق با قیمت مناسب منعقد بکند، راه باز است و برای بخش خصوصی نیز چنین مکانیزمی پیشبینی شده است.
حسینی با بیان اینکه متأسفانه اطلاعاتی که در سامانه مالیاتی ثبت میشود باید محرمانه بماند، خاطرنشان کرد: سازمان مالیاتی اجازه ندارد هیچ حوزه اجرایی را به اطلاعات صندوقها متصل کند، مگر به حکم قاضی که کار را شاق و مشکل خواهد کرد، چون معتقدم سامانهای که با پول بیت المال تهیه میشود باید حوزه مالیاتی، بانکی، نظارتی به خصوص وزارت صنعت معدن و تجارت را در بربگیرد تا برای کنترل بازار و قیمتگذاری نیز از اطلاعات آن بهرهمند شوند.
این نماینده مجلس معتقد است: سازمان بازرسی، تعزیرات و تمام نهادهای نظارتی متناسب با مأموریت خود باید به سامانه مذکور دسترسی داشته باشند و طی فرایندی به تصویب هیأت وزیران برسد که متأسفانه فعلا موافقت نشد و مراعا گذاشته شد.
وی تأکید کرد: نگاه تنگنظرانه در این موضوع وجود دارد که مغایر با شفافیت اقتصادی است.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد