تشریح ساز و کار واگذاری مسکن‌های مهر فاقد متقاضی به کمیته امداد

تشریح ساز و کار واگذاری مسکن‌های مهر فاقد متقاضی به کمیته امداد

رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) از واگذاری مسکن های مهر فاقد متقاضی در ۲۲ استان به کمیته امداد در صورت موافقت مجلس با این طرح خبر داد.

به گزارش دیوان اقتصاد،سید پرویز فتاح در گفت و گو با خانه ملت، با اشاره به اعلام این خبر مبنی بر آمادگی کمیته امداد برای تولی گری در مسکن مهر در کشور گفت: یکی از ماموریت های اصلی و مهم و تاثیر گذار کمیته امداد، تامین مسکن برای افرادتحت پوشش است.

رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) با بیان اینکه مسکن خدمت بسیار گران است و افراد معمولی و حتی کارمندان برای خرید، رهن و اجاره آن با مشکل مواجه اند و توانایی تامین آن را ندارند افزود: با این وضعیت افراد تحت پوشش کمیته امداد که نمی توانند اقدام به تامین مسکن کنند لذا ما باید از همه ابزارهای قانونی و ممکن استفاده کنیم که راه خانه دار شدن آن ها را به سهولت فراهم کنیم.

وی تصریح کرد: بر اساس قانون اساسی نیز نظام اسلامی موظف است در وسع خود برای هر خانواده ایرانی مسکنی تهیه کند و از آنجایی که بنده با مقوله مسکن مهر آشنا بودم این پیشنهاد از سوی کمیته امداد به وزارت راه و شهرسازی مطرح شد.

فتاح ادامه داد: نقدی مبنی براینکه "تعدادی از مسکن های مهر روی دست دولت مانده" وجود داشت که این خانه ها در حال از بین رفتن بر اثر برف و سرما و شرایط آب و هوایی هستند که هم زمین را اشغال کرده و هم برای آن ها هزینه شده است.

وجود 52 هزار و 500 واحد مسکن مهر فاقد متقاضی

وی خاطرنشان کرد: با وزارت راه و شهرسازی وارد مذاکره شدیم که آن ها اعلام کردند که حدود 52 هزار و 500 واحد مسکن مهر فاقد متقاضی وجود دارد  و مشخص شد که در حال حاضر 16 هزار و 500 واحد آماده واگذاری  وجود دارد و ما در خواست کردیم که این واحدها به کمیته امداد واگذار شود.

 رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به اینکه در جلسه هفته گذشته کمیسیون عمران که وزیر راه و شهرسازی حضور داشت در این خصوص هر دو یک حرف مشترک داشتیم و وزارت خانه نیز موافق با این واگذاری است اما درباره پرداخت هزینه آن توافق کردیم که ظرف دو هفته آینده طرح مشترک خود با وزارت راه و شهرسازی را به کمیسیون عمران مجلس ارائه دهیم چراکه این واگذاری نیاز به مصوبه قانونی مجلس دارد چراکه دولت نمی تواند پول بانک هایی که در ساخت مسکن مهر سرمایه گذاری کرده اند، بپردازد که این مشکل با مصوبه قانونی حل می شود.

فتاح افزود: پیشنهاد ما این بود که این واگذاری در دو مرحله انجام شود و در مرحله نخست،5 هزار واحد و در مرحله دوم نیز 11 هزار واحد به کمیته امداد واگذار شود اما مسئولیت تکمیل و تحویل آن به افراد تحت پوشش کمیته امداد با ما باشد و از این پس خودمان این واحد ها را به اتمام برسانیم و برای تکمیل آن نیز از دولت چیزی نمی خواهیم ولی ولی تا بتوانیم از فرسودگی آن ها جلوگیری کرده و حق را به صاحبش بدهیم که خوشبختانه وزارت راه و شهرسازی موافقت کرده است اما نیازمند قانون است و به همین دلیل باید مجلس وارد شود و به صورت قانونی این واگذاری به کمیته امداد صورت گیرد.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا مبلغ زمین و هزینه ساخت این واحدها مشخص شده است گفت: قرار شد خود وزارتخانه محاسبه کرده و مشخص کند و پس از آن وزارت مسکن، مبلغ را به مجلس اعلام می کند و مجلس در قالب مصوبه اعلام می کند که این وزارتخانه از کمیته امداد بابت واگذاری مسکن های مهر مشخص شده پولی دریافت نکند.

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به اینکه ما نیز می پذیریم که  این واحدها را تکمیل کرده و تحویل افراد تحت پوشش کمیته امداد دهیم، گفت: این واحدهای مسکونی در 22 استان شناسایی شده است که مسکن مازاد  و بدون متقاضی هستند و نزدیک به شهرها واقع شده اند.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.