افزایش نقش بانک صادرات در فعالیت های اقتصادی و اجتماعی

افزایش نقش بانک صادرات در فعالیت های اقتصادی و اجتماعی

بانک صادرات ایران این روزها در مسیر توسعه و موفقیت گام های ارزشمندی برداشته که توانسته است این بانک پرسابقه کشورمان را در میان ده ها بانک دولتی و خصوصی پیشتاز کند.

 

به گزارش دیوان اقتصاد،از زمانی که بانک صادرات ایران در اجرای استاندارد جهانی گزارشگری مالی(IFRS) گوی سبقت را از سایر بانک ها ربود و با وجود ریسک بالایی که اجرای این برنامه داشت توانست آن را اجرایی کند بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران اقتصادی این مجموعه را در فهرست بانک هایی قرار دادند که بهترین عملکرد را از نظر شفافیت و ارزش گذاری برای سهامداران داشته است.

نگاهی به فعالیت های بانک صادرات در ماه های اخیر نشان می دهد که سریال متناوب عملکرد مطلوب این بانک در بخش های مختلف ادامه دارد و باید هر روز منتظر خبرهای بهتری از حوزه این مجموعه پولی و مالی کشور باشیم.

یکی از مهمترین اقداماتی که بازهم نام بانک صادرات را در محافل اقتصادی مطرح کرد تلاش این بانک برای خروج از بنگاه داری، سریعتر از سایر بانک ها بود.موضوعی که نه تنها مورد تاکید مسئولان عالی رتبه نظام است، بلکه می تواند گام اصلی برای اصلاح نظام بانکی کشور باشد که بازهم بانک صادرات ایران اجرای به موقع آن را در کارنامه خود ثبت کرده است.

مدیرعامل بانک صادرات ایران در همین راستا کم کردن حجم دارایی های مازاد و غیرکارمزدی بانک را از جمله برنامه های در دست اجرا برای تحقق نقشه راه بانک عنوان کرد.

سیاوش زراعتی اظهار کرد: دارایی های سمی هزینه زیادی بر بانک تحمیل و عملا بخش قابل توجهی از منابع را منجمد کرده که یکی از اهداف موردنظر، تسریع در فروش این بخش از دارایی ها در شش ماهه دوم سال است.

بدون تردید کم شدن دارایی های مازاد بانک صادرات می تواند بخش عمده ای از نقشه راه اصلاح نظام بانکی را که برنامه اصلی دولت دوازدهم برای بهبود و سر و سامان دادن به اقتصاد کشور است را عملیاتی کرده و در نهایت منجر به تقویت توان مالی بانک صادرات شود.

مدیرعامل بانک صادرات ایران با اشاره به اینکه برنامه فروش دارایی های این بانک در شش ماهه دوم امسال به طور کامل عملیاتی می شود، تصریح کرد: وصول و تعیین تکلیف مطالبات معوق بانک صادرات ایران از روش های مسالمت آمیز و ارائه خدمات بانکداری الکترونیک و استفاده از آخرین دستاوردهای آن برای کاهش هزینه ها، برنامه های دیگر بانک است که اجرای آن به مدیران شعب ابلاغ شده است.

افزایش بهره وری شعب، بالا بردن رضایتمندی مشتریان و پاسخگویی به نیازهای آنها ،تداوم اجرای طرح اعطای وام قرض الحسنه ازدواج از جمله سایر برنامه هایی است که مدیر عامل بانک صادرات ایران بر اجرای مداوم آن همواره تاکید داشته است.

این رویکرد مدیرعامل بانک صادرات ایران نشان می دهد که این بانک تنها عهده دار مسئولیت های پولی و مالی نیست و تلاش کرده است در بخش های اجتماعی جامعه نیز ایفاگر نقش اثرگذاری باشد.

نگاهی به عملکرد بانک صادرات در شش ماهه منتهی به پایان شهریور ٩٦، نشان می دهد این بانک در راستای ایفای مسئولیت های اجتماعی با پرداخت بیش از ١٥ هزار میلیارد ریال وام قرض الحسنه در بخش های ازدواج و تهیه جهیزیه، بهسازی و نوسازی مسکن روستایی، مشاغل خانگی، درمان و زندانیان معسر و نیازمند، تاثیر مهمی در زدودن چهره فقر از مناطق کمتر توسعه یافته اقصی نقاط کشور، داشته است.

مشارکت اجتماعی بانک صادرات تنها به پرداخت وام ازدواج محدود نشده و این بانک با هدف حمایت از ایجاد مشاغل خانگی و اشتغالزایی در استان اردبیل طی شش ماهه اول سال ١٣٩٦، بالغ بر ٥٩ میلیارد ریال وام قرض‌الحسنه پرداخت کرده است.

بر اساس این گزارش این میزان وام در قالب ٢٣٣ فقره به معرفی شدگان کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی و ٦٧٩ فقره نیز در قالب توسعه مشاغل خانگی پرداخت شد.

علاوه براین در استان اردبیل طی مدت مذکور، ٢٢٥ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و تهیه جهیزیه به ٢١٣٦ جوان اردبیلی توسط بانک صادرات ایران پرداخت شده است.

حمایت بانک صادرات ایران از بهسازی و نوسازی مسکن روستایی و خرید و ساخت مسکن خانواده های معظم شهدا و جانبازان نیز طی مدت مذکور در این استان با اعطای ٤٠٣ فقره وام قرض الحسنه به مبلغ ١٥٢ میلیارد و ٣٥٠ میلیون ریال صورت گرفته است. همچنین در این مدت ٤١٣ فقره تسهیلات به مبلغ ٩١ میلیارد و ٢٢٦ میلیون ریال در قالب عقد مرابحه جهت رفع نیازهای عمومی و خرد مردم استان اردبیل و ٦ فقره وام قرض‌الحسنه به مبلغ ٣ میلیارد ریال برای آزادی زندانیان معسر پرداخت شد که البته این حمایت ها تنها به یک استان محدود نشده و بانک صادرات ایران در تمام استان های کشور کارنامه قابل قبولی از خود ارائه داده و خبر حمایت های بانک صادرات از مردم استان اردبیل تنها نمونه کوچکی از این حمایت هاست.

پیشتازی بانک صادرات ایران در بخش های اجتماعی و مالی از یک سو و موفقیت های متعدد آن در سایر بخش ها توانسته است این بانک را در ارزیابی های مختلف در جایگاه ویژه ای قراردهد به گونه ای که در بخش علمی نیز سهم بانک صادرات ایران سهم قابل توجهی است و در این راستا بانک صادرات توانسته 44 درصد از افتخار حمایت از شرکت های دانش بنیان را به خود اختصاص دهد.

تازه ترین خبرها از فعالیت های بانک صادرات ایران در عرصه علم و فناوری نشان می دهد این بانک برای حمایت گسترده تر از شرکت های دانش بنیان با صندوق نوآوری و شکوفایی تفاهم نامه همکاری امضا کرد ه است.

روابط عمومی بانک صادرات ایران گزارش داده که در مراسم امضای این تفاهم نامه، از پیشتازی این بانک در سهم ٤٤ درصدی حمایت از شرکت های پیشرو در عرصه علم و فناوری های نوین، قدردانی شد.

قائم مقام مدیرعامل و نایب رئیس هیأت مدیره بانک صادرات ایران در این مراسم با اشاره به ضرورت تامین مالی طرح‌های نوآورانه، گفت: شرکت‌های قدیمی و بزرگ در اقتصاد کشور ما عمده منابع عمومی را به خود اختصاص داده و بخش زیادی از تسهیلات بانک‌ها هم مربوط به این شرکت‌ها است که هر سال نیز بر آن اضافه می شود. این در حالی است که در سایر کشورها، تسهیلات بانکی به شرکت‌های بزرگ اعطا نمی‌شود و آنها از طریق بازار سرمایه به تامین منابع می‌پردازند تا راه برای اعطای تسهیلات به شرکت‌های جوان و کوچک هموارتر باشد.

حمید تهرانفر با ابراز خرسندی از حرکت ارزشمند کمک به جوانه‌های جدید اقتصاد کشور، افزود: صندوق نوآوری و شکوفایی توانسته از شرکت‌های دانش‌بنیان که محصول جدید ارائه می‌کنند، پشتیبانی کرده و در زمینه توسعه فناوری به سهم خود تاثیرگذار باشد.

قائم مقام بانک صادرات ایران ادامه داد: این بانک فرصت را مغتنم شمرده و تمام تلاش خود را برای حمایت از شرکت‌های جوان که از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی معرفی می‌شوند، بکار خواهد بست.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در ادامه این مراسم  با اشاره به اینکه طی دو سال گذشته همکاری بسیار خوبی با بانک صادرات ایران فراهم شده، افزود: با وجودی که با ۱۲ بانک کشور تعامل داریم، این بانک به لحاظ ریالی بیشترین سهم را در ارائه تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان داشته است.

بهزاد سلطانی افزود: به جز ضمانت نامه‌ها، تاکنون جمع کل پرداختی بانک‌ها به شرکت‌های دانش‌بنیان مبلغ ۵٣٧ میلیارد ریال بوده که از این مبلغ، بانک صادرات ایران با اعطای تسهیلاتی بالغ بر ۲۳٥ میلیارد ریال، سهم تقریبا ٤٤ درصدی را به خود اختصاص داده و به لحاظ رقم و تعداد شرکت‌های دریافت کننده تسهیلات، بهترین بوده و بیشترین میزان مشارکت را با صندوق نوآوری و شکوفایی داشته که قابل تقدیر است.

وی با اشاره به اینکه بانک صادرات ایران تنها بانکی است که اعطای تسهیلات خرید دین را برای شرکت‌های دانش‌بنیان تقبل کرده و بیشترین سهم را در تسهیلات ترجیحی دارد، اظهار کرد: گستردگی شعب در داخل و خارج از کشور، مدیران و کارکنان توانمند و خدمات متنوع ارزی و ریالی این بانک ، زمینه مناسبی برای افزایش همکاری های دوجانبه فراهم کرده است.

سلطانی در پایان با اشاره به حمایت این صندوق از ٧٤ درصد شرکت های دانش بنیان کشور، گفت: ٢٤٤٠ شرکت با ما همکاری دارند که بیش از ٢٢٠٠ طرح پیشنهادی آنها مصوب شده که از این میان ٧٩١ طرح دانش بنیان با موفقیت به سرانجام رسیده و برای قریب به ٧٠ هزار نفر در سطح کشور شغل ایجاد شده است.

به نظر می رسد برنامه ریزی های مسئولان بانک صادرات ایران برای ایجاد تحول در این مجموعه بزرگ مالی کشور هر روز گسترده تر شده و بانک صادرات ایران با سرعتی بیش از آنچه تصور می شد در مسیر موفقیت و تعالی گام بر می دارد.بر اساس این اخبار باید در روزها و ماه های آینده در انتظار خبرهای شنیدنی تری از این بانک باشیم.

امیرعلی امینیان

 




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.