عضو شورای فقهی بورس و اوراق بهادارگفت: ورود بیت کوین به بازار سرمایه تا به امروز در کمیته فقهی بورس مطرح نشده است.
ورود بیت کوین به بورس هنوز در کمیته فقهی مطرح نیست
ورود بیت کوین به بورس هنوز در کمیته فقهی مطرح نیست
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایبِنا، انجام معامله با بیت کوین «پول الکترونیک» به یکی از اهداف تازه در بازار سرمایه ایران تبدیل شده و بر اساس اعلام "حامد سلطانی" مدیر عامل بورس کالا، این بورس با تشکیل کمیته ای تحقیقات جامعی را درباره معاملات با این ارز در بازار سرمایه آغاز کرده است.
در همین زمینه سیدعباس موسویان عضو شورای فقهی بورس و اوراق بهادار در گفت و گو با خبرنگار ایبِنا، با بیان این که مبحث استفاده از بیت کوین در بورس برای بررسی مسائل شرعی و فقهی فعلا در کمیته فقهی مطرح نشده است، اظهار داشت: بورس کالا در حال حاضر با ایجاد مطالعات پژوهشی ورود بیت کوین به معاملات بازار سرمایه را بررسی می کند.
گفتنی است حامد سلطانی نژاد مدیر عامل بورس کالا هفته گذشته درباره معاملات با بیت کوین در بازار سرمایه و تالار نقره ای با بیان اینکه بورسکالا قطعا به مطالعات و تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز دارد، اظهار داشت : قصد داریم با تشکیل کمیته ای بررسی کنیم که بیت کوین در آینده چه تبعاتی را روی صنعتی که ما در آن فعال هستیم، میگذارد.
این مقام مسوول درباره این که آیا قرار است معاملات بورسکالا با بیت کوین انجام شود؟ گفت : هنوز در آغاز راه هستیم، ضمن اینکه بورسکالا قادر نیست بهعنوان یک نهاد مستقل انجام معامله را با بیت کوین به رسمیت بشناسد زیرا نهاد رسمی تنظیم مقررات در این زمینه بانک مرکزی است و بورسکالا بهعنوان جزئی از یک کل قادر نیست چنین کاری را انجام دهد و فعلا در این ارتباط در مسیر تحقیق و پژوهش قرار دارد.
وی در ادامه گفت : کاری که در حال حال حاضر قرار است انجام شود بررسی تبعات فراگیر شدن معاملات بیت کوین در بورسکالا و صنایع بازار سرمایه است.
ورودبیت کوین به بورس درکوتاه مدت میسرنیست
یک صاحب نظر بانکداری الکترونیک با بیان اینکه ورود بیت کوین در بازارهای مالی و بازار سرمایه در کوتاه مدت امکان پذیر نیست، گفت: ایران درحال حاضر در مرحله تبیین و معرفی ارزهای رمزگذاری شده است.
با گرم شدن بازار بیت کوین و ارزهای رمزگذاری شده در دنیا، در ایران نیز فعالان بازار پول و سرمایه به فکر استفاده از این ارز و ورود آن به معاملات افتاده اند. به نوعی که حامد سلطانینژاد، مدیرعامل بورس کالا اخیرا از تشکیل یک کمیته کاری که در مراحل مطالعه و بررسی ظرفیتهایی برای بهره گیری از بیت کوین است، خبر داده و در این باره افزود: ما قصد داریم با تشکیل این کمیته متوجه شویم که بیت کوین در آینده چه تبعاتی را روی صنعتی که ما در آن فعال هستیم، میگذارد.
وی در واکنش به اینکه آیا قرار است معاملات بورسکالا با بیت کوین انجام شود؟، توضیح داد: ما هنوز در آغاز راهیم ضمن اینکه بورسکالا قادر نیست بهعنوان یک نهاد مستقل انجام معامله را با بیت کوین به رسمیت بشناسد زیرا نهاد رسمی تنظیم مقررات در این زمینه بانک مرکزی است و بورسکالا بهعنوان جزئی از یک کل قادر نیست چنین کاری بکند.
مدیرعامل بورسکالا ادامه داد: کاری که ما قرار است انجام دهیم بررسی تبعات فراگیر شدن معاملات بیت کوین بر بورسکالا و صنایع بازار سرمایه است.
شفافیت اصل اول در بازارهای مالی و سرمایه
اما با توجه به اینکه برخورد با بیت کوین در دنیا با واکنش های متفاوتی از سوی دولت ها مواجه شده است و در ایران نیز قوانین و مقررات مشخصی برای ارز های رمزگذاری شده وجود ندارد، ورود بورس کالا به چنین مباحثی، اقدامی عملی و کارشناسی شده است یا خیر؟ در همین راستا، ایمان اسلامیان در گفت وگو با خبرنگار ایبِنا درباره ورود بیت کوین به بورس کالا، اظهار داشت: بحث پول های الکترونیکی و ارزهای رمزنگاری شده از جمله مباحث جدید در ادبیات مالی دنیا است و دولت ها طی سال های اخیر با احتیاط و به نوعی محافظه کاری با پول های رمزنگاری شده برخورد می کنند.
وی ادامه داد: به عنوان مثال در روسیه نگاه به این ارزهای رمزگذاری شده، انقباضی و بسته است و به دلیل مباحثی مانند پولشویی، انضباط مالی و همچنین موضوعاتی از جمله آشوب های مالی که از اراده دولت ها خارج است، باعث شده تا برخوردها در مقابل این نوع ارز با بیم و امید همراه باشد.
این صاحب نظر بانکداری الکترونیک در این باره گفت: درباره ورود بیت کوین به بورس کالا، تاکنون موضوعی مطرح نشده است و به نظر من به دلیل مولفه های تاثیرگذار بر بها و ارزش این ارزها که از اراده ی فروشنده و خریدار خارج است و همچنین ضعف قوانین و مقررات، اجرای این طرح
در کوتاه مدت امکان پذیر نیست.
اسلامیان در ادامه افزود: از طرفی توجه به این نکته ضروری است که ارزهای رمزنگاری شده، به دلیل اینکه از امنیت و اطمینان کاملی برخوردار نیستند، در حال حاضر امکان ورود به بازارهای مالی را ندارند زیرا اصل اول در این بازارها، شفافیت و اطمینان است.
وی در پایان تاکید کرد: به نظر من با توجه به شرایط فعلی مهمترین اصل در حال حاضر، ایجاد شفافیت درباره این ارزها و رفع ضعف قوانین در این زمینه است. ایران در حال حاضر در مرحله تبیین و معرفی این ارزها است.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد