منابع صندوق تثبیت بازار سرمایه مشخص شد

منابع صندوق تثبیت بازار سرمایه مشخص شد

یک‌شنبه, نوامبر 12, 2017 - 12:58 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از اجرای عملیاتی دستورالعمل جدید توقف و بازگشایی نمادهای معاملاتی از حدود دو ماه آینده و همزمان با اعلام بودجه‌های جدید ناشران خبر داد.

به گزارش دیوان اقتصاد،رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در گفت‌وگو با فارس گفت: بخشی از دستور‌العمل جدید توقف و بازگشایی نماد های معاملاتی اجرایی شده و هم اکنون بورس ها یعنی بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس در حال آماده سازی مقدمات اجرای آن با تکمیل فرآیند دسترسی به فرم ها و دستور العمل ها هستند.

شاپور محمدی ابراز امیدواری کرد: حدود دو ماه دیگر که پیش بینی های بودجه ای جدید ناشران به بازار ارایه می شود، این دستور العمل به طور عملیاتی آغاز می شود.

وی تاکید کرد: این بخشنامه به لحاظ اداری هم اکنون شروع شده، اما اجرای عملیاتی آن زمانی خواهد بود که ناشران بورسی و فرابورسی اطلاعات جدید بودجه ای خود را به بازار ارایه بدهند.

وی در مورد محل منابع تزریق شده به صندوق تثبیت بازار سرمایه گفت: منابع درنظر گرفته شده از محل صندوق توسعه ملی بر اساس تکلیف قانونی به صندوق تثبیت بازار سرمایه انجام خواهد شد.

رئیس سازمان بورس پیش از این از اجرا شدن دستورالعمل جدید توقف و بازگشایی نماد معاملاتی که به گفته وی از این پس منجر به توقف بیش از 90 دقیقه ای نماد معاملاتی نخواهد شد، خبر داده بود.

به گفته وی « از این پس اصل بر این است که نماد طی 60 تا 90 دقیقه بازگشایی شود، بر این اساس، در شرایطی که اطلاعات توسط ناشران اوراق بهادار ارائه شود، هیچ نمادی بیش از 90 دقیقه متوقف نخواهد ماند.»

دبیر شورای عالی بورس با بیان اینکه حداکثر زمان پیش بینی شده برای توقف نماد ها 20 روز است، تاکید کرده «در صورتی که شرکتی اطلاعات لازم را ارائه نکند نماد آن ابتدا 10 روز متوقف می شود و اگر ناشر همچنان اطلاعات را افشا نکند، 10 روز دیگر به این مدت اضافه می‌شود.»

در این دستورالعمل، به حالتی که نماد بیش از 5 روز متوقف باشد، تعلیق و نمادی که زیر 5 روز متوقف باشد، توقف اطلاق می شود. در دستورالعمل‌ها به نحوه توقف و بازگشایی نماد ها به صورت جامع اشاره شده و بر اساس آن مشخص می‌شود که تحت چه شرایطی نماد 90 دقیقه و تحت چه شرایطی بین 10 تا 30 روز متوقف می شود.

به گفته محمدی در صورتی که ناشران طی 10 روز ابتدایی اطلاعات را افشا نکنند موضوع اعلام عمومی می شود و درخواست مجدد از سوی سازمان بورس نیز به عموم اعلام خواهد شد. پس از 20 روز توقف نماد یا ناشر درخواست مهلت می کند که طی این مدت نیز نماد بسته خواهد بود یا درخواست مهلت از طرف ناشر ارائه نمی‌شود که در این صورت نماد بازگشایی خواهد شد.

رئیس سازمان بورس یادآور شده که« بعد از 20 روز مدت تعیین شده نماد بازگشایی خواهد شد و اگر ناشری اطلاعات را افشا نکرده باشد، از سوی سازمان بورس به فعالان بازار سرمایه اعلام می شود، تا در معاملات خود این موضوع را در نظر بگیرند. کارگزاران نیز باید تعهدی را مبنی بر اطلاع از عدم افشای اطلاعات توسط ناشر و آگاهی از ابهام در اطلاعات، از معامله کنندگان سهام مربوط به نماد معاملاتی مربوطه دریافت کنند.»

مطابق اصلاحات صورت گرفته در دستورالعمل، در مواردی که مشکلات قضایی وجود داشته باشد، نماد بیش از 30 روز بسته نخواهد بود و اختیار داد و ستد در زمان ابهام صورت های مالی به فعالان بازار سرمایه داده شده است.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.