ريسك بالا و مال باختگي در بيت كوين

مدير فناوري هاي نوين بانك مركزي هشدار داد:

ريسك بالا و مال باختگي در بيت كوين

مدير فناوري هاي نوين بانك مركزي گفت:تا زمان اعلام سياست رسمي مردم بايد با احتياط براي خريد بیت کوین اقدام كنند.

به گزارش ديوان اقتصاد،ناصر حكيمي افزود:نوسانات شديد در ارزهاي رمزينه مانند بيت كوين  و هجوم سوداگران به اين بخش مي طلبد كه سرمايه گذاران با احتياط زياد و پذيرش ريسك  بر روي آن تمركز كنند.

وي با اشاره به اين كه بانك مركزي در حال بررسي و مطالعه و جوانب اين مقوله مي باشد تصريح كرد:رويكرد رسمي در حال تدوين می باشد كه هنوز نهايي نشده است.

به گفته وي، متاسفانه نميتوان جلوي خريد و فروش ارزهاي رمزينه را گرفت چرا كه از طريق اپليكيشن هاي مختلف اتفاق مي افتاد اما مي توان هشدار لازم را داد.

معاون بانک مرکزی با بیان اینکه با نهادهای نظارتی در خصوص خرید و فروش ها صحبت شده ولی باید توجه داشت که در مورد موسسات اعتباری غیرمجاز نیز بانک مرکزی نهادهای نظارتی را در جریان گذاشته بود ولی در عمل اتفاق دیگری افتاد. البته تقاضای موثر باید کم شود و ما به مردم هشدار می دهیم و نمی توانیم سکوت کنیم.

بیت کوین؛ گلدکوئیست دوم

حکیمی گفت: بیت کوین کم کم در حال حرکت به سمت گلدکوئیست است.

حکیمی در خصوص پولشویی با استفاده از بیت کوین گفت: اولویت اول ما بحث این است که استفاده از بیت کوین با قانون مبارزه با پولشویی تطبیق داشته باشد؛ پس استفاده از این ابزار نباید به ابزاری برای تامین مالی تروریسم تبدیل شود و حتما قوانین را رعایت بین المللی خواهیم کرد.

وی در خصوص ارزهای رمزینه محلی نیز گفت: ممکن است به این تصمیم برسد که ارز رمزینه نیز به صورت انحصاری در اختیار بانک مرکزی باشد و آنگاه ممکن است که بیت کوین را به صورت اسکناس منتشر کنیم.

حکیمی درباره سیاست اخیر بانک مرکزی درباره فن آوری های مالی یا فین تک ها گفت: بانک مرکزی براساس بررسی ها و تجربیات بین المللی در زمینه فین تک ها، سیاست نامه ای را درباره این موضوع تهیه و ارائه کرد.

حکیمی افزود: با ارائه این سیاست نامه، چارچوب ها برای یک سال و نیم آینده مشخص و دیدگاه بانک مرکزی در این زمینه در قالب این سیاست نامه اعلام شد. وی با بیان اینکه، سیاست های کلی دارای ۶ سند است، اظهارداشت: سند اول در تیرماه به نام پرداخت ساز ارایه شد که بر اساس آن فین تک هایی ایجاد می شود که اطلاعات مربوط به پرداخت را توسعه می دهند.

معاون سیف، پرداخت یار را دومین سندی اعلام کرد که در مهرماه ارایه شد و در این خصوص گفت: امکان استفاده از خدمات پذیرش کارت ها توسط فین تک فراهم شد. وی ادامه داد: پرداخت بان به عنوان سند سوم چند روز آینده ابلاغ می شود که بر اساس آن فین تک هایی که ریز مقدارها را پوشش می دهند مثل کیف پول خُرد و غیره را در  بر می گیرد.

وی گفت: سند چهارم اواخر دی ماه ابلاغ می شود که حساب یار نامیده می شود. حکیمی تصریح کرد: حساب یار نرم بین المللی است و بر همین اساس آپ هایی ایجاد می شود که مدیریت حساب در بانک های مختلف را فراهم می کند.

حکیمی سند پنجم را در زمینه ارزهای رمزینه عنوان کرد و افزود: ارزهای رمزینه مثل بین کوین که بانک مرکزی در نظر دارد تا پایان سال ۹۷ سیاست خود را در این زمینه اعلام خواهد کرد. وی ادامه داد: بانک مرکزی برای فعالیت در زمینه پول های رمزی باید چارچوب و سیاست نامه ای را تهیه و ارائه کند که دارای دو بخش است. بخش اول دیدگاه بانک مرکزی درباره پول های رمزی و بخش دوم طرح بومی سازی ارزهای رمزی است.

معاون بانک مرکزی سند ششم را در زمینه فین تک ها عنوان کرد و افزود: تاکنون فین تک ها تنها در زمینه پرداخت و یا برخی خدمات بانکی در حال فعالیت بودند اما با توجه به اینکه این موضوع یک فرصت طلایی برای گسترش ‌ ارائه خدمات به روز بانکی است، بانک مرکزی در نظر دارد تا فین تک ها را به سمت تامین مالی خُرد و ارائه تسهیلات به آحاد مردم هدایت کند.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.