اختصاص سود بیشتر برای مشتریان ویژه بانک‌ها ممنوع است

مدیرعامل بانک توسعه صادرات:

اختصاص سود بیشتر برای مشتریان ویژه بانک‌ها ممنوع است

سه‌شنبه, می 24, 2016 - 18:30 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

مدیرعامل بانک توسعه صادرات گفت: بانک‌ها اجازه ندارند برای صندوق‌های سرمایه‌گذاری نرخ سود جداگانه ای را به ‌عنوان مشتریان ویژه (وی آی پی) در نظر بگیرند.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایرنا، علی صالح‌آبادی در میزگرد یکپارچه‌سازی نظام مالی که در حاشیه بیست و ششمین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی در محل سالن اجلاس سران برگزار شد، افزود: بر اساس ابلاغیه بانک مرکزی نرخ سود صندوق‌های سرمایه‌گذاری که اقدام به سرمایه‌گذاری نزد بانک‌ها می‌کنند همانند سایر مشتریان است و اجازه اختصاص سود بیشتر وجود ندارد.

وی اضافه کرد: این صندوق‌ها می‌توانند علاوه بر سرمایه‌‌گذاری نزد بانک‌ها بخشی از منابع خود را صرف خرید اوراق مشارکت و صکوک کنند که بدین طریق سود آنها افزایش می‌یابد.

صالح‌آبادی در بخش دیگری از سخنان خود به لزوم یکپارچه‌سازی نهادهای نظارتی پرداخت و گفت: امروزه به دلیل خصوصی‌شدن اغلب بانک‌ها، آنها وارد بازار سرمایه شده‌اند.

وی ادامه داد: به دلیل ورود بانک‌ها به بازار سرمایه، سازمان بورس باید بر آنها نظارت داشته و صورت‌های مالی را شفاف‌سازی کند تا بدین طریق حقوق سهامداران حفظ شود.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران افزود: از سوی دیگر بانک مرکزی قصد دارد برای رعایت حقوق سپرده‌گذاران بر فعالیت بانک‌ها نظارت کند.

به گفته وی، اغلب بانک‌ها اقدام به تاسیس شرکت‌های کارگزاری کرده‌اند که تحت نظارت سازمان بورس فعالیت دارند اما عملکرد آنها به دلیل تاثیر بر عملیات بانکی توسط بانک مرکزی نیز کنترل می‌شود.

صالح‌آبادی افزود: بر این اساس باید بین نهادهای نظارتی مختلف هماهنگی ایجاد شود تا حقوق سهامداران و سرمایه‌گذاران به طور کامل حفظ شود

وی پیشنهاد داد به جای ادغام نهادهای نظارتی بهتر است دو نوع هماهنگی در سطح سیاستگذاری و عملیاتی شکل بگیرد.

وی تاکید کرد، برای هماهنگی در سطح سیاستگذاری می‌تواند یک شورای هماهنگی برای سیاستگذاری کلان تشکیل شود. همچنین می‌توان یک هماهنگی را در سطح عملیاتی بین نهادهای نظارتی ایجاد کرد.

بیست ‌و ششمین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی در روزهای 4 و 5 خرداد ماه جاری به موضوع های محوری یکپارچه‌سازی نظام مالی، سیاست پولی و ساختار پایدار نظام بانکی، سیاست ارزی و مدیریت بازار ارز،الزامات حاکمیت شرکتی در بانک ها، اقتصاد مقاومتی، ارزیابی اثربخشی الگوهای تامین مالی در اقتصاد ایران، می‌پردازد.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.