لزوم تعامل هرچه بیشتر سه بازار سرمایه، پول و بیمه

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد:

لزوم تعامل هرچه بیشتر سه بازار سرمایه، پول و بیمه

رابطه میان بازار سرمایه و بازارهای بیمه و پول باید تقویت شود؛ چرا که این بازارها مکمل یکدیگر بوده و رقیب به شمار نمی روند.

به زارش دیوان اقتصاد،رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در گفت و گو با سنا در خصوص یازدهمین نمایشگاه بین المللی بورس، بانک و  بیمه گفت: از چند جهت میتوان پیش بینی کرد که نمایشگاه امسال می تواند دستاوردهای بسیار خوبی داشته باشد. تجارب ارزشمند نمایشگاه دوره قبل به علاوه افزایش حجم و ارزش معاملات در سال 96 از مواردی است که چشم اندازها نسبت به فاینکس 2018 را مثبت می کند.

شاپور محمدی در ادامه به ویژگی های موثر نمایشگاه اشاره کرد و گفت: افزایش ارتباطات را می توان یکی از ویژگی های موثر نمایشگاه اعلام کرد. از سوی دیگر نمایشگاه بورس، بانک و بیمه می تواند سواد سرمایه گذاری در بازار سرمایه را افزایش  دهد. در این حالت مردم به این سطح از دانش می رسند که خرید و فروش سهام را با ریسک پایین تری انجام دهند.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص حضور قابل توجه بازار پول نسبت به سال گذشته در نمایشگاه و محکم تر شدن حلقه ارتباطی سه بازار سرمایه ، پول و بیمه اظهار داشت: بازار سرمایه  باید بتواند تعامل بسیار قوی با دو بازار بانک و بیمه داشته باشد، چرا که این بازارها مکمل یکدیگر هستند و رقیب به شمار نمی روند.

 سخنگوی سازمان بورس با تاکید بر اینکه این سه بازار کنار هم می توانند یک پرتفوی خوب تشکیل دهند، افزود: ممکن است یک نفر بیمه عمر خریداری کند و واحد صندوق سرمایه گذاری (یونیت) هم داشته باشد.  در این حالت می توان شرایطی را فراهم آورد که با همکاری صنعت بیمه محصول مشترکی طراحی کرد که بیمه عمر قابل تبدیل به واحد صندوق سرمایه گذاری به وجود بیاید.

محمدی در خصوص رابطه بازار پول و سرمایه گفت: بازار سرمایه همچنین می تواند با بازار پول ابزارهای مشترک تعریف کند، بحث حاشیه سود "“Margin bank و فروش استقراضی Short sell”" از مباحثی است که بازار سرمایه و بازار پول در کنار یکدیگر می توانند به خوبی آنها را پیش ببرند.

وی همچنین در زمینه حضور سایر کشورها در این گردهمایی بزرگ مالی گفت: در این خصوص شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس با کشورهای مختلف و نهادهای ناظر هماهنگی هایی را صورت داده و تعدادی از این کشورها در نمایشگاه حضور خواهند داشت . از سوی دیگر  دهمین نشست بازار سرمایه با حضور شرکت کنندگانی از کشورهای افغانستان، پاکستان، سوریه، مالزی، سنگاپور، فلسطین، مونته‌نگرو، عراق، یونان، روسیه و انگلیس در روزهای 26 و 27 فروردین برگزار می شود که این نشان از تعامل ایران با نهادهای ناظر بین المللی دارد.

محمدی در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به حضور شرکت های دانش بنیان و استارتاپ ها در نمایشگاه امسال گفت: سازمان بورس از حضور گسترده و پررنگ شرکت های دانش بنیان و استارتاپ ها در نمایشگاه حمایت می کند. با این وجود برخی از این شرکت ها با مشکلاتی مواجه شدند که مربوط به بحث ثبت شرکت ها است و سازمان بورس در تلاش است با کمک به این شرکت ها ، حضور موثری از استارتاپ ها را در نمایشگاه امسال رقم بزند.

وی بیان کرد: معاونت علمی رییس جمهور تمایل زیادی برای حضور این شرکت ها نشان داده و همکاری می کند تا مشکلات آنها برای حضور در نمایشگاه کم شود . امید است حضور این گروه از شرکت ها در نمایشگاه قوی تر از سال قبل باشد تا از طریق فرابورس بتوانند توسعه یابند.

حفظ نقدینگی بازار سهام

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: مقررات‌زدایی در رأس فعالیت‌های سازمان بورس قرار گرفته و اصلاح دامنه نوسان و حجم مبنا نیز در صورت موافقت شورای عالی بورس صورت خواهد گرفت.

رییس سازمان بورس در گفت‌وگو با فارس گفت: در بازار سرمایه برای حمایت از کالای ایرانی باید نرخ تأمین مالی تولید کنندگان داخل کشور را با انتشار اوراقی که نرخ آن‌ها بهتر از تسهیلات بانکی است، مورد توجه قرار داد.

وی گفت: بر این اساس امسال سازمان بورس بنا دارد برای تولید کننده‌های بخش خصوصی از طریق تأمین مالی و افزایش وزن آن نسبت به تأمین مالی دولت اقدام های موثری را ترتیب دهد. این موضوع در نهایت به دولت نیز کمک می کند، چون لازم به حضور آْن در همه بخش‌های اقتصاد نخواهد بود.

شاپور محمدی دومین اقدام برای حمایت از کالای ایرانی را تلاش برای تداوم و رشد سودآوری شرکت‌های بورسی به عنوان شرکت‌های شفاف کشور عنوان کرد و افزود: باید سیاست‌هایی که در کشور اتخاذ و گرفته می‌شود، چنین شرکت‌ها و واحدهای اقتصادی دچار آسیب و خسارت نشوند و از سودآوری آن‌ها صیانت کرد.

به گفته وی وقتی شرکت‌های بورسی سودآوری خوبی داشته باشند، می‌توانند قیمت‌ها و کیفیت محصولات خود را به گونه‌‌ای تنظیم کنند که خرید کالای ایرانی توجیه بیشتری داشته باشد. کالاهایی که همگن بوده و عرضه آن‌ها در بورس کالا باید با جدیت دنبال و کمک کرد که بدون واسطه بتوانند به خریداران دست پیدا کنند.

رییس سازمان بورس در برابر این پرسش مبنی بر اینکه در شرایط التهاب بازار ارز و سکه چه تمهیداتی اندیشیده شده که پول‌های پارک شده و نقدینگی در گردش بازار سرمایه از بورس خارج نشود، پاسخ داد: بحث سودآور شدن شرکت‌های بورسی و تقویت سودآوری شرکت‌ها اصلی‌ترین اقدامی است که سازمان بورس و کمک همه جانبه آن را نیاز دارد.

به باور محمدی بخش صنعت کشور باید به تولید کننده‌ها کمک کند و سازمان بورس نیز با شفافیت بیشتر و کمک به تأمین مالی آن‌ها و ارتقاء تکنولوژی و بهره‌وری به این واحدها یاری خواهد رساند.

وی افزود: در بازار سرمایه باید اوراقی وجود داشته باشد که علاوه بر جذابیت باعث نگه داشتن پول‌ها در این بازار شود. اگر سهام بازدهی و رشد داشته باشد بطور طبیعی کمک می‌کند که نقدینگی در این بازار بماند.

محمدی با بیان اینکه پارسال وعده اصلاح توقف و بازگشایی نمادهای معاملاتی محقق شد، گفت: امسال مقررات زدایی در رأس فعالیت‌های سازمان بورس قرار گرفته و این در حالی است که اصلاح دامنه نوسان پویا و حجم مبنا نیز در صورت موافقت شورای عالی بورس صورت خواهد گرفت.

ایجاد سامانه معاملاتی جدید در بورس

رییس سازمان بورس وعده داد: در راستای حمایت از شرکت های داخلی، سامانه معاملاتی جدید را به کمک دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان داخلی عملیاتی خواهیم کرد.

به گزارش ایبِنا، شاپور محمدی ضمن تقدیر از شرکت های کارگزاری گفت: کارگزاری ها طی  سالیان گذشته خشت خشت بازار را روی هم گذاشتند و بازار سرمایه ای با  وسعت و عملکرد خوب ایجاد کردند.

وی حجم معاملات را در سال ۹۵ حدود ۱۹۵ هزار میلیارد تومان ذکر کرد و افزود: این رقم در سال ۹۶ به ۲۴۷ هزار میلیارد تومان رسید.

بازده بازار سهام

سخنگوی سازمان بورس، همچنین بازده بورس تهران و فرابورس را حدود ۲۵ درصد دانست و آن را مناسب توصیف کرد.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه در بورس کالا نیز شاهد رشد خوب معاملات گندم و افزایش حجم قراردادهای آتی بوده ایم، تصریح کرد: حجم معالات بورس کالا  در سال گذشته به ۱۱۷هزار میلیارد تومان رسید که یک رکورد تاریخی به شمار می رود.

وی اظهار داشت: شرکت سپرده گذاری مرکزی نیز امسال اولین مجمع الکترونیکی را برگزار خواهد کرد.

اصلاح ابهام ها

محمدی سپس خاطر نشان کرد: در سال های گذشته کارهای مهمی انجام گرفت؛ از جمله بهره برداری از سامانه معاملات به روز رسانی شده که با تلاش مدیریت فناوری، امکانات این سامانه هم به لحاظ عملکردی و هم به لحاظ پایداری سیستم از آنچه پیش بینی شد، فراتر بود.ضمن اینکه میزان باگ های سیستم نیز کمتر از حد انتظار بود.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه، سامانه جدید نظارت موسوم به سامانه اسمارت، کدال ۳۶۰ درجه و سامانه اطلاع رسانی تکالیف ناشران بورسی را از دیگر سامانه های ایجاد شده در سال گذشته  ذکر کرد.

وی افزود: سال گذشته بهره برداری اولیه از سامانه معاملات آغاز شد و  امسال نیز قرار است سامانه فرابورس به بهره برداری برسد.

سخنگوی سازمان بورس ادامه داد: امسال در راستای حمایت از شرکت های داخلی، سامانه معاملاتی جدید را به کمک دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان داخلی عملیاتی خواهیم کرد.

محمدی همچنین اظهار داشت: حد اعتباری موضوع دیگری بود که بخش عمده کار آن در سال ۹۶ انجام شد و علاوه بر این،   دستورالعمل توقف و بازگشایی که کانون ها در آن همکاری بسیار خوبی کردند اصلاح شد و توقف های بلندمدت بسیار کاهش یافت.

ادامه بازگشایی نمادها

 بازگشایی نماد بانک ها از دیگر موضوعاتی بود که سخنگوی سازمان بورس در این نشست به آن اشاره کرد و گفت: این موضوع از تعهدات اولیه ما بود که محقق شد و هم اکنون اکثر نمادهای بانکی به جز یکی دو مورد باز هستند که بازگشایی مابقی نمادها نیز در سال جدید پیگیری خواهد شد.

محمدی تصریح کرد: تمام این نتایج اثربخش، حاصل زحمات بی دریغ همه  فعالان بازار و حاصل یک هماهنگی بین تمام نهادهای بازارسرمایه از جمله کارگزاران، تامین سرمایه ها، شرکت های سرمایه گذاری، سبد گردان ها، مشاورها، داده پردازی و شرکت های تحلیلگر بوده است؛ ضمن اینکه از نقش بسیار موثر رسانه ها در فرهنگ سازی و  اطلاع رسانی درست و سریع نباید غافل بود.

اهداف سال ۹۷

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه به فهرستی از برنامه های این نهاد ناظر در سال ۹۷  که در جلسه ۱۱ بهمن ۹۶ در هیات مدیره سازمان مطرح شده بود، اشاره کرد.

وی در ادامه اظهار داشت: «عملیاتی کردن حساب معاملاتی کارگزاران، اصلاح و یکسان سازی اساسنامه صندوق های سرمایه گذاری، اصلاح دستورالعمل خرید اعتباری، تدوین برنامه جامع پیش گیری از تخلفات،   تدوین دستورالعمل صندوق املاک و مستغلات، بازنگری در آیین نامه انضباطی و  یکسان سازی دستورالعمل ثبت های حسابداری کارگزاران، رسیدگی به موارد مهمی همچون دامنه نوسان و حجم مبنا، تدوین دستورالعمل قراردادهای آتی و اختیار معامله روی سبد سهام و تدوین دستورالعمل فروش استقراضی» از جمله این برنامه ها بود.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.