در پی اجرای سیاست قطع خطوط موبایلی که اقدام به ارسال پیامکهای تبلیغاتی میکنند، شمار سیمکارتهای مسدود شده به ۱۲۶ هزار رسید اما همچنان کاربران از دریافت این پیامکهای مزاحم، ناراضیاند.
۱۲۶ هزار سیم کارت ارسال کننده پیامک مزاحم قطع شد
۱۲۶ هزار سیم کارت ارسال کننده پیامک مزاحم قطع شد
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از مهر، آخرین آمار ارائه شده از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات در خصوص مقابله با پیامکهای مزاحم تبلیغاتی نشان میدهد که تا تاریخ ۲۳ اردیبهشت ماه جاری ۱۲۶ هزار و ۷۸۳ سیم کارت شخصی به دلیل مزاحمت پیامکی قطع شده است.
این در حالی است که آخرین آمار رگولاتوری مربوط به پایان فروردین ماه از مسدودسازی ۱۲۰ هزار سیم کارت حکایت داشت و شواهد نشان میدهد که طی یک ماه اخیر، بیش از ۶ هزار سیم کارت به دلیل مزاحمت پیامکی برای مشترکان، قطع شدهاند.
آمارها نشان میدهد که تا ۸ دی ماه ۹۸ حدود ۶۲ هزار سیم کارت ارسال کننده پیامکهای تبلیغاتی از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مسدود شده بود که پس از دستور رئیس جمهور در بهمن ماه، مبنی بر سرعت بخشیدن به پیگیری این معضل، شمار سیم کارتهای قطع شده طی ۴ ماه به دو برابر رسیده است.
بررسی رگولاتوری حاکی از آن است که از این سیم کارتها تنها برای ارسال پیامک انبوه استفاده شده و سرویس دیگری از آن فعال نیست؛ از این رو بر مبنای حجم زیادی از پیامک که از طریق این سیمکارتها ارسال میشود این تخلف قابل شناسایی بوده و اپراتورها این شمارهها را به رگولاتوری گزارش میکنند.
با وجودی که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از طریق فرآیند هوش مصنوعی (سامانه خودکار تشخیص پیامکهای مزاحم) و نیز تحلیل رفتار مشترکان و دریافت شکایات از کاربران، نسبت به نظارت بر قطع پیامکهای تبلیغاتی ناخواسته و سیم کارتهای ارسال کننده پیامک مزاحم اقدام میکند اما همچنان کاربران تلفن همراه با معضل دریافت پیامکهای تبلیغاتی مواجه هستند و با وجودی که بسیاری از کاربران سرشمارههای شخصی ارسال کننده پیامک را به رگولاتوری گزارش میکنند، اما همچنان این پیامکها برای بسیاری از کاربران ارسال میشود.
مطابق با آمار رگولاتوری بیشترین اعتراضات از پیامکهای تبلیغاتی مربوط به پیامکهایی است که از سمت سیم کارتهای شخصی و به صورت انبوه ارسال میشود. اما ارسال پیامک از سرشمارههای پیامکی در صورت اعتراض کاربران، به راحتی قابل رسیدگی است.
از این رو مشترکان موبایل میتوانند با شمارهگیری کد دستوری ستاره هشتصد مربع (#۸۰۰*) نسبت به درخواست قطع سرویس پیامکهای انبوه تبلیغاتی و ارزش افزوده اقدام کنند. در این سامانه علاوه بر امکان درخواست برای قطع خدمات و تبلیغات، گزینهای نیز برای تبلیغ از خط شخصی وجود دارد که کاربر با واردکردن شماره موبایلی که از آن پیامک دریافت میکند میتواند آن را گزارش داده تا رگولاتوری نسبت به مسدود کردن آن شماره اقدام کند.
بر اساس اعلام رگولاتوری، در سامانه ستاره هشتصد مربع بالغ بر ۳۰ میلیون نفر خواستار قطع دریافت پیامک تبلیغاتی شدهاند و این تعداد مشترک در لیست سیاه قرار داده شدهاند تا برایشان پیامک تبلیغاتی ارسال نشود.
چندی پیش وزیر ارتباطات به دفاتر خدمات ارتباطی که با شیوههای غیرقانونی، سیمکارت تلفن همراه را در اختیار ارسال کنندگان پیامکهای مزاحم قرار میدهند، نیز اخطار لغو مجوز داد و پس از آن مجوز ۳۰ دفتر خدمات ارتباطی از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، به دلیل بیتوجهی به اخطارهای مربوط به فروش غیرقانونی سیم کارت، لغو شد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد