آیا تا به حال از خود پرسیده ایم که برای تولید یک برگ کاغذ، چه مقدار هزینه می شود؟

آیا تا به حال از خود پرسیده ایم که برای تولید یک برگ کاغذ، چه مقدار هزینه می شود؟

آیا تا به حال از خود پرسیده ایم که برای تولید یک برگ کاغذ، چه مقدار هزینه می شود؟* تولید و مصرف کاغذ، مدتی است که در جهان به شدت مورد توجه قرار گرفته و آثار زیانبار استفاده بی رویه از کاغذ به آحاد مردم گوشزد می شود.

 

 به گزارش دیوان اقتصاد، برای تولید کاغذ، درختان قطع می شوند. گرچه اکنون روش های جایگزینی برای تولید کاغذ از سنگ نیز پیاده سازی شده، اما طبیعی است که روند مصرف کاغذ باید بیش از پیش کاهش یابد تا آثار منفی زیست محیطی ناشی از هدررفت کاغذ نیز کمتر شود.

در حال حاضر قیمت هر برگ کاغذ A4 که به طور معمول در نظام اداری کشور و یا میان عموم مردم استفاده می شود، 100 تومان است. اگر هر ایرانی روزانه فقط یک برگ کاغذ به سطل زباله بیاندازد، روزانه 8.5 میلیارد تومان هدررفت فقط در این بخش خواهیم داشت.

علاوه بر آن، کارشناسان محیط زیست می گویند برای تولید هر برگ کاغذ A4 حدود 10 لیتر آب مصرف می شود.

امروزه حجم قابل توجهی از کاغذ در نظام اداری استفاده می شود. نامه های اداری، مکاتبات روزانه، اسناد و مدارک، فیش های واریزی در نظام بانکی و ...، همه و همه مبتنی بر کاغذند و عملا به محیط زیست لطمه می زنند.

اما راه حل چیست؟ چگونه می توان مصرف کاغذ را کاهش داد؟

بدون شک، استفاده از ظرفیت «رایانه» می تواند این هدررفت را کاهش دهد. امروزه «اتوماسیون» بخشی از بار کاغذهای اداری را بر دوش می کشد، اما واقیعت این است که سرعت، دقت و امنیت در مکاتبات اداری بسیار حائز اهمیت است.

شورای عالی فضای مجازی کشور به تازگی پیام رسان «بله» را به عنوان یکی از سه پیام رسان داخلی برتر برای انجام مکاتبات، ارایه خدمات اداری، تبلیغات و استفاده نهادها و موسسات دولتی، عمومی و غیر دولتی اعلام کرده است.

«بله» یک اپلیکیشن بومی است که علاوه بر داشتن قابلیت های معمول همه پیام رسان ها، امکان انجام تراکنش های مالی را نیز دارد.

در حالی که معضل کمبود کاغذ یا مخاطرات ناشی از افزایش استفاده از کاغذ این روزها چشمگیر و برای همه مسلم شده است، «بله» بستر خوبی برای مکاتبات اداری، تراکنش های بانکی و کاهش مصرف کاغذ است.

سازمان ها و نهادهای دولتی و بخش خصوصی می توانند از امکانات متنوع این اپلیکیشن که توسط بانک ملی ایران توسعه یافته است، بهره ببرند و آن را بستری امن برای فعالیت های روزمره خود و مشتریانشان بدانند.

     *محمدر ضا حسین زاده مدیرعامل بانک ملی ایران




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.