اجرای طرح کارت اعتباری برای بانک‌ها الزام‌آور نیست

سیف :

اجرای طرح کارت اعتباری برای بانک‌ها الزام‌آور نیست

دوشنبه, اکتبر 3, 2016 - 10:32 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

رئیس کل بانک مرکزی گفت: بخشنامه اجرای کارت اعتباری خرید کالا برای بانک‌ها الزام‌آور نیست و آنها را مجاز به ورود به این طرح می‌کند.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از فارس طبق اعلام بانک مرکزی اجرای طرح کارت اعتباری مرابحه از اول مهرماه کلید خورد. براساس دستورالعمل بانک مرکزی، این کارت‌ها در سقف 10 میلیون تومان، 30 میلیون تومان و 50 میلیون تومان صادر خواهد شد، اما براساس واقعیت‌های موجود در گام اول، تنها کارت اعتباری 10 میلیون تومانی توزیع شده و به نظر می‌رسد همه بانک‌ها هنوز به اجرای این طرح ورود نکرده‌اند. گزارش‌های میدانی نشان می‌دهد، از مجموع 11 بانک کشور 8 بانک هنوز بخشنامه اجرایی را دریافت نکرده و یا شروع به اجرای آن نکرده‌اند.

در همین راستا، ولی‌الله سیف رئیس کل بانک مرکزی در حاشیه همایش سرمایه گذاری بین المللی در صنعت گردشگری ، در پاسخ به این سؤال که چرا هنوز تعدادی از بانک‌ها به این طرح ورود نکرده‌اند، اظهار می‌کند: براساس بخشنامه بانک مرکزی، بانک‌ها اجازه دارند این کار را انجام داده و به تدریج نیز در این طرح مشارکت خواهند داشت.

رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به این سؤال که آیا برای بانک‌ها اجرای طرح زمان بندی در نظر گرفته شده است، با رد این موضوع تصریح کرد: بانک‌ها متناسب با منابع خود عمل کرده و الزامی برای اجرا ندارند، بلکه دستورالعملی صادر شده که بانک‌ها را مجاز به اجرای این طرح می‌کند. براساس این گزارش، گفته می‌شود، دوره بازپرداخت اقساط کارت‌های اعتباری، حداقل 12 ماه و حداکثر 36 ماه و نرخ سود آن متناسب با نرخ سود عقود مبادله‌ای مصوب شورای پول و اعتبار است.

تاثیر تعامل با FATF در روابط بانکی 

رئیس کل بانک مرکزی می‌گوید تعامل با FATF  یکی از اقداماتی است که ما برای بهبود روابط بانکی خود انجام داده‌ایم.

ولی‌اله سیف در گفت‌وگو با ایسنا، درباره تاثیر تعامل با FATF بر روابط بانکی ایران اظهار کرد: ما بعد از اجرای برجام با توجه به فضای مثبتی که ایجاد شده، مستمرا  در حال ترمیم و بازسازی روابط بانکی گذشته خود هستیم. طبیعتا خروج اسم ایران از لیست سیاه FATF کمک خواهد کرد که بانک‌ها با شفافیت بیشتر و انگیزه قوی‌تر روابط بانکی خود را با ما تنظیم کنند و ما نیز اموری که به این امر کمک کند را دنبال می‌کنیم.

وی افزود: این موضوع به تدریج در حال انجام است. در حال حاضر ما روابطی را با بانک‌های اروپایی و آسیایی آغاز کرده‌ایم. در میان آن‌ها بانک‌های بزرگ نیز وجود دارد.

سیف همچنین در پاسخ به این سوال که اگر اقدامات سیاسی داخل منجر به آن شود که تعاملات با FATF نتیجه‌ای در بر نداشته باشد، چه نتایجی برای سیستم بانکی کشور به وجود خواهد آمد، بیان کرد: در نظر داشته باشید که همه برنامه‌های ما در یک موضوع متمرکز نیست و برای بهبود روابط بین‌المللی بانکی خود اقدامات متعددی انجام خواهیم داد. درباره FATF هم باید بگویم که اتفاقات زیادی ممکن است بیفتد، ولی ما هر کاری که بدانیم مفید است با دقت نظر و انضباط پی‌گیری می‌کنیم.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.