هزینه‌های دریافتی مختلف انشعاب برق، یکجا تجمیع شده است

چیت‌چیان:

هزینه‌های دریافتی مختلف انشعاب برق، یکجا تجمیع شده است

یک‌شنبه, اکتبر 30, 2016 - 12:58 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

وزیر نیرو گفت: سال ۹۲ هزینه‌هایی که به اسامی مختلف از مشترکان دریافت می‌شد، همه تجمیع شد و قالب یک رقم در شهرهای مختلف مشخص شد تا هزینه انشعاب یکجا معلوم باشد.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایلنا، حمید چیت‌چیان در صحن علنی در پاسخ به سوال احمد امیرآبادی فراهانی در خصوص دلیل افزایش قیمت هزینه انشعاب برق، گفت: از سال ۱۳۸۳ تا امروز یعنی مردادماه امسال، افرایش قابل توجهی در هزینه‌های انشعاب نداشتیم اما سال ۹۲ هزینه‌هایی که به اسامی مختلف از مشترکان دریافت می‌شد، همه تجمیع شد و قالب یک رقم در شهرهای مختلف مشخص شد تا هزینه انشعاب یکجا معلوم باشد.

او ادامه داد: اگر سال ۱۳۸۳ را نگاه کنیم و اگر فقط نرخ تورم را نگاه می‌کردیم، باید به طور متوسط ۱.۶ میلیون تومان به‌ازای افزایش تورم از مشترکان دریافت می‌کردیم، این در حالی است که اکنون مبلغ کمتری نسبت به نرخ تورم دریافت می کنیم. در مجلس گذشته نمایندگان و کمیسیون انرژی بررسی کردند که نتیجه این بود که صنعت برق به ازای هزینه‌های بالای خود، درآمد کافی ندارد، بدین ترتیب با توجه به اینکه ادامه فعالیت صنعت برق مقدور نیست لذا قانون حمایت از صنعت برق تصویب شد. در آن قانون آمده وزارت نیرو به تفکیک شهر‌ها، قیمت را به گونه‌ای اعلام کند که از هزینه وزارت بیشتر نباشد. این پیشنهاد به سازمان برنامه و بودجه و حمایت از مصرف‌کننده ارسال شد و در ‌‌نهایت شورای تنظیم بازار اعلام کرد طی شش سال هزینه آن به هزینه واقعی برسد و به دلیل افزایش قیمت‌ها، مطابق‌‌ همان قانون عمل کردیم.

چیت چیان بیان کرد: کمیسیون انرژی مجلس نهم در این زمینه بررسی‌هایی را انجام دادند و در ‌‌نهایت عنوان شد که صنعت برق به ازای هزینه‌هایی که انجام می‌دهد درآمدی ندارد و به این ترتیب قانون حمایت از صنعت برق تصویب شد. در راستای اجرای این قانون پیشنهاداتی را مطرح کردیم و در شورای تنظیم بازار تصویب شد. بر اساس مصوبه این شورا مقرر شد که در طی ۶ سال هزینه‌های انشعاب به هزینه واقعی خود برسد.

وزیر نیرو بیان کرد: در تهران، کرج، مشهد، شیراز و تبریز هزینه‌های انشعاب کمتر از حد واقعی خود اخذ می‌شود یعنی وزارت نیرو تنها ۴۲ درصد هزینه‌ها را از مردم دریافت می‌کند. در شهرهای گرمسیری که میزان مصرف برق بالا است تنها ۱۲ درصد از هزینه‌های واقعی انشعاب توسط وزارت نیرو اخذ می‌شود. در روستا‌ها نیز تنها ۶. ۹ درصد از هزینه‌ها توسط مردم پرداخت می‌شود.

وی با بیان اینکه با وضع موجود شرکت‌های توزیع چه باید بکنند، گفت: یا دولت باید ما به تفاوت را پرداخت کند یا اینکه این مبلغ را باید مردم بپردازند. اگر به صورت متوسط کل کشور را در نظر بگیریم حداکثر ۲۰ درصد از هزینه‌های واقعی را از مصرف کننده‌ها دریافت می‌کنیم.

چیت چیان با بیان اینکه در طول تاریخ صنعت برق اقدامی که در این ۳ سال در مورد کاهش تلفات در شبکه توزیع انجام شده بی‌سابقه است، گفت: آمار تلفات از بالای ۱۵ درصد به کمتر از ۱۱ درصد رسیده است. وزارت نیرو به ازای هزینه نصب یک انشعاب تنها ۲۰ درصد را دریافت می‌کند. در حال حاضر تمام اعداد گواه این هستند که برخی از شرکت‌های سازنده قطعات از شرکت‌های توزیع ما طلب دارند ولی ما نمی‌توانیم طلب آن‌ها را پرداخت کنیم.

وزیر نیرو با بیان اینکه ما یک پنجم هزینه‌ها را دریافت می‌کنیم، گفت: دولت امکان پرداخت مابه التفاوت را ندارد و اگر از مردم هم هزینه‌ها را دریافت نکنیم وضعیتی شبیه به کشورهای همسایه ایجاد می‌شود که سیم‌ها را همانند تار عنکبوت کشیده‌اند و در طول شبانه روز چندین ساعت برق ندارند.

وی با بیان اینکه صنعت برق ایران چهاردهمین صنعت برق در جهان است، گفت: هزینه هر انشعاب قریب به ۵ میلیون هزینه دارد ولی ما تنها ۳۰۰ هزار تومان را دریافت می‌کنیم. در ابتدای سال ۹۵، ۳۲ هزار میلیارد تومان بدهی انباشته داشته‌ایم برای پرداخت این بدهی‌ها چه باید کرد؟ شبکه انتقال ما حداکثر ۳ درصد تلفات دارد. برای مشترکانی که در پرداخت هزینه‌ها مشکل دارند، می‌توان شرایط تقسیط ایجاد کرد.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.