گامی بزرگ برای صادرات با ارزش افزوده بالا در فولاد کاوه جنوب کیش

با مشارکت بانک توسعه صادرات ایران انجام پذیرفت:

گامی بزرگ برای صادرات با ارزش افزوده بالا در فولاد کاوه جنوب کیش

با تامین مالی ۱۳۰ میلیون یورویی بانک توسعه صادرات ایران، پروژه فولاد کاوه جنوب کیش در دو بخش توسعه تولید شمش فولاد و آب شیرین کن در سال ۹۹ به بهره برداری رسید.

به گزارش دیوان اقتصاد، شرکت فولاد کاوه جنوب کیش یکی از بزرگترین سرمایه گذاری های بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی در بخش تولید فولاد به شمار می رود که عملیات احداث آن از سال ۱۳۸۶ در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس در زمینی به مساحت ۱۷۰ هکتار در بندرعباس آغاز شد.
در گام اول شرکت دو مُدِوِل تولید آهن اسفنجی به ظرفیت هر واحد ۹۰۰ هزار تن و مجموعا ۸/۱میلیون تن در سال را احداث و در سال ۱۳۹۰ به بهره برداری رسانید.
ولی از آنجا که هدف این شرکت دستیابی به زنجیره کامل محصولات فولادی بود، تصمیم گرفته شد تا دو کارخانه فولاد سازی جهت تولید شمش بیلت به ظرفیت تجمیعی ۴/۲ میلیون تن (فاز یک ۲/۱ و فاز دو ۲/۱ میلیون تن) ساخته شود تا به جای فروش آهن اسفنجی، آن را تبدیل به شمش فولادی نموده تا ارزش افزوده بیشتری به بازار عرضه شود.
بانک توسعه صادرات ایران نیز با توجه به پتانسیل بالای شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در عرصه صادرات و موقعیت ممتاز جغرافیایی این طرح ، مشارکت گسترده ای را با شرکت در زمینه تسهیلات ارزی به منظور اجرای پروژه های توسعه ای آغار کرد.
به این ترتیب طرح احداث واحد فولادسازی شرکت فولاد کاوه جنوب کیش (فاز۲) به مبلغ ۱۰۸.۸۰۰.۰۰۰ یورو و طرح احداث واحد تولید آب شیرین کن صنعتی شرکت فولاد کاوه جنوب کیش به مبلغ۲۵.۰۰۰.۰۰۰ یورو از سوی بانک توسعه صادرات ایران تامین مالی و در آبان ۱۳۹۹ به بهره برداری رسید.
از نقاط برجسته و مهم پروژه فولاد جنوب کیش می توان به بهره گیری از تکنولوژی روز و کارآمد در پروژه ها و ظرفیت شرکت هایی چون( SARRAIIE)سازنده ماشین آلات و تجهیزات طرح فولاد سازی، تیم ویسر(TAIM WESER) اسپانیا فعال در عرصه تامین تجهیزات پروژه آب شیرین کن صنعتی و شرکت چینی CIAC از شرکتهای بزرگ در حوزه تامین تجهیزات صنعتی در بازار جهانی اشاره کرد.
مدیریت اعتبارات بانک توسعه صادرات اعلام کرد: ظرفیت مطلوب صادراتی طرح های تامین مالی شده در فولاد کاوه جنوب کیش در حوزه طرح فولاد سازی شرکت، ظرفیتی بالغ بر ۱.۲۰۰.۰۰۰ تن را به توان تولیدی این مجموعه می افزاید.
با توجه به موقعیت مطلوب پروژه فولاد جنوب کاوه کیش، از جمله نزدیکی به آبهای آزاد، امکان صادرات محصول نهایی طرح مانند شمش فولاد به کشورهای مختلف همچون ترکیه ، عمان ، هند و... حجم سالیانه ای معادل حداقل ۳۰۰ میلیون دلار درآمد ارزی برای کشور از این واحد، قابل پیش بینی است.
شایان ذکر است همکاری های بانک توسعه صادرات ایران با شرکت فولاد جنوب کیش کماکان ادامه دارد؛ این همکاری ها در راستای افزایش تولید صادراتی، رفع موانع و پشتیبانی بیشتر از این بنگاه بزرگ تولیدی_ صادراتی در قالب تامین سرمایه در گردش مورد نیاز انجام می شود تا اطمینان لازم در تداوم تولید و صادرات محصولات شرکت حاصل گردد.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.